Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size, çirkinliği ve hayasızlığı emreder. Allah ise size kendi katından mağfiret ve bol nimet vadediyor. Şüphesiz Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir. Bakara Suresi 268. Ayet
Bakara Suresi 214: Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.
Reklam
Bakara Suresi
117-> O, gökleri ve yeri yoktan, önünde hiçbir örnek olmadan ve benzersiz bir biçimde yaratandır. Bir şeyi yaratmak isteğince, sadece “ol!” der, o da hemen oluverir.
Sizin hayır sandığınız şer, şer sandığınız şeyde hayır vardır. Allah (c.c.) bilir, siz bilmezsiniz." (Bakara Suresi, 216.ayet) youtu.be/hOaAVr3VvDQ?si=...
CİHADIN AMACI: İLAY-I KELİMETULLAH
✅️ Müslümanlara, İlayi Kelimetullah (Allahın Kelimesini Yüceltmek) için savaşmaları emredildi. (Bakara Suresi 190. Ayet / Tevbe Suresi 5, 12, 29. Ayetler / Enfâl Suresi 39. Ayet) ✅️ (Müslüman erkeklerden) kim, Allah yolunda, ilâyı kelimetullah için, devenin iki sağımı arasında geçen müddet kadar savaşacak olsa cennet kendisine vacib olur. (Tirmizî, Fedâilu'l-Cihâd 21, (1657); Ebu Dâvud, Cihâd 42, (2541); Nesâî,Cihâd 25, (6, 26); İbnu Mace, Cihâd 15, (2792)) "Cihad ile tebliğ olmaz." diyen Gafil Efendimiz (sav)'in savaşları, yolunu takip eden raşid halifeler ve ecdadın fetihleri ne içindi, kuru toprak sevdası mı? İslam alemi dediğimiz 52 ülke nasıl islamlaştı? Cihadın terk edildiği 100 yılda tebliğ ile kaç ülke islamlaştı. Varolanları imha etmekten başka...? Bugün güneşi batıdan doğuran ne?
CİHADİN AMACI
Müslümanlara, İlayi Kelimetullah (Allahın Kelimesini Yüceltmek) için savaşmaları emredildi. (Bakara Suresi 190. Ayet / Tevbe Suresi 5, 12, 29. Ayetler / Enfâl Suresi 39. Ayet)
Reklam
Bakara suresi 255
İçinizde olanı Allah'ın bildiğini bilin.
Kur'an-ı Kerim'de (meâlen) şöyle buyurulmaktadır: (O takva sahipleri ki) onlar gaybe inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden de (Allah yolunda) harcarlar. (Bakara Suresi, 3. Ayet-i Kerime)
Zulme sapanlardan başkasına düşmanlık edilmez. Bakara suresi 193.ayet
Devlet İslamın Kalbidir.
Devleti dinsiz olan bir avrupa ülkesine İslam ülkesi demek, kalbi imansız olan bir insana müslüman demekden farksızdır. Âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin ve bana karşı gelmekten sakının. Hakkı batılla karıştırıp da bile bile hakkı gizlemeyin. (Bakara Suresi 41-42. Ayetler)
Reklam
3. ÂL-İ İMRAN SURESİ
Kuran’ı Kerim’in yedi uzun suresinden (essebut-tıval) birisi olan bu sure, adını 33. Ayetinde geçen ve “İmran ailesi” anlamına gelen lafızdan almıştır. İmran ailesi, Hz. Meryem’in babasının mensup olduğu ailenin adıdır. Bu sureye Emân (güven), Kenz (hazine), Ma’niyye (faydalı), Mücâdele, İstiğfâr ve Tayyibe (temiz, iyi, güzel) suresi de denilir. Bakara suresi ile beraber ikisine Peygamberimiz tarafından Zehrâvân (iki gül, iki parlak sure, nurlu iki sure) adı da verilmiştir. 200 ayetten oluşan sure Medine’de nazil olmuştur. İniş sırasına göre 94. Suredir. Surede Hz. Meryem’in Hz. İsa’yı dünyaya getirmesi; Müslümanların, münafıkların ve müşriklerin Uhud savaşındaki tutum ve davranışları, Müslümanların ehli kitaba karşı tutumları vs. geçer. Akide ve toplumsal ahlakın tahrif ve tahribine karşı alınacak önlemlerden bahsedilir.
2. BAKARA SURESİ
Bakara: İnek, sığır demektir. Sure adını 67-71. Ayetlerde geçen “Bakara” kelimesinden alır. Bu ayetler bir sığır boğazlamaları emredilen Yahudilerin bu emir karşısındaki tutumlarını konu almaktadır. 286 âyetten oluşan sure, Kur’an’ın en uzun suresidir. Nüzul sırasına göre ise 92. Suredir. İçinde Âyetel- Kürsi bulunduğu için bu sure “Sûretü’l Kürsi” diye de anılır. İçerdiği hükümlerin çokluğu sebebiyle “Füstâtü’l Kur’an” adı da verilmiştir. Surenin biri “senâm” (zirve), diğeri “zehrâ” (parlak, beyaz, nurlu) olmak üzere iki de lakabı vardır. Âli İmran ile bu iki sureye “Zehravân” denilmiştir. Bakara, Hicretten sonra Medine döneminde ilk nâzil olan suredir. Ancak sûrenin 281. Ayeti Veda haccında Mekke’de inmiştir. 282. ayet Mudayene ayetidir. Borçtan bahseder.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.