Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
250 syf.
9/10 puan verdi
·
13 günde okudu
Mahir Ünsal Eriş’in ilk dinlediğim kitabı ancak görünen o ki abonesi olacağız el-mecbur. Bayıldım. Kitap akıyor, merakta tutuyor. Aile içindeki o kasvetli havayı çok güzel hissettiriyor bize. Aile bireyleri arasındaki hiyerarşik yapı pek öyle taraf tutulmadan anlatılmış, bu sebeple kendi adıma her karakteri kendi yaşanmışlığı çerçevesinde anlamamı sağladı. Derin Devlet ve Barnabas İncil’i etrafında dönüyor kurgu. Seslendirmede Beyti Engin harikalar yaratmış, felçli İlyas Bey karakterini seslendirmemiş, yaşatmış. *Mini SPOILER* Son bölümde “Bir merak için doğdum, bir cevap için yaşadım ve bir inanç için öldüm.” diye aktarıyor Aziz Joseph Barnabas’ın ağzından. Burada Salih Bey’in tüm hayatını göreve, “devletin bekası”na adamasına bir gönderme, bir benzeşim yaptığını çıkardım. Çok tatmin edici bir sonu var kitabın. Sevdik efendim.
Gaip
GaipMahir Ünsal Eriş · StoryTel Original · 2020418 okunma
Barnabas İncili özel bir ilgi çeker. Değişik incillerin yazılışı ve korunma meselesine girmeden belirtmek gerekir ki bunlar bilgelikle ve edebi açıklamalarla dolu çok rahat okunabilecek biyografi kitaplarıdır. Fakat Kur'an böyle midir? Kur'an çok tanrıcı düşmanlarının kendisi hakkındaki "birbirinden bağlantısız parçalar" (hicr 95) şeklindeki kınamasından haberdardır. Bu kınamadan çok iyi haberdar olmasına karşın, kendi özel üslubundan vazgeçmez. Bunun birçok nedenleri vardır.
Reklam
İsa dedi ki: "Fakat benim tesellim, hakkımdaki her batıl düşünceyi yok edecek ve dini tüm dünyaya yayılıp kontrolüne alacak olan Elçi'nin gelmesindedir. Çünkü böyle vadetmiştir Allah. İbrahim'e ve bana teselli veren, onun dininin sona ermeyecek ve tarafından el değmeden korunacak olmasıdır." (Barnabas İncili)
Allah İsa’ya İncil’i öğretmiş. Halbuki İsa yaşadığı sürede ne bir şey yazmış, ne de yazdırtmış, İncil çok sonra çeşitli kimseler tarafından yazılmış. İncil’lerin yazılma tarihleri ve yazanlar hakkında çeşitli varsayımlar ortaya atılmış. Özellikle geçen yüzyıl. Ayrıca Apostol Barnabas, İsa’nın çarmıha gerilmediğini, gerilenin Judas olduğunu; Hıristiyan öğretmen Bassilides de çarmıha gerilenin Simon of Sirene olduğunu, Mosheim da İsa’nın aslında bulunmadığını, yalnız hayal edildiğini söylüyor.
Öyle Günler Gelecek ki
Tarihler Milât sonrası 325'i vurduğunda,yani Hıristiyanlık Roma tarafından kabul gördükten sekiz yıl sonra, İncillerdeki çokluk dikkat çekti.Ve İznik'te toplanan konsül bunlar arasında bir ayıklama yapma ihtiyacı hissetti.Neticede dört İncil kabul gördü.Kabul edilmeyen İnciller arasında biri vardı ki,Barnabas İncili,İsa'da sonra adı Ahmed olan bir peygamberin geleceğinden ve onun peygamber olacağından samimiyetle bahsetti.
Sayfa 34 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
633 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.