160 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
Merhaba arkadaşlar! Bugün size #buöykülerbitmedi adlı bir eser ile geldim. İçeriğinde hayata dair birbirinden güzel öyküler barındırırken bir çok olayın içinde kendimizi de bulmamız mümkün. Hem yaşanan hayatlar, anlar ve olaylar hayatın ta kendisi, hem de anlatım dili okura bunu hissettirmeyi başarmış. Bazı öykülerde ihanetin kötü sonu bazılarında sevgisizliği bazılarında hayatın içinde ki anlam arayışını bazılarında ölümün buz gibi içimize işleyen hüznü bazılarında da çaresizliği ve toplumsal sorunların olduğu konulara yer verilen oldukça verimli ve dikkat çeken öyküler bir arada olmuş. Öykü severler için güzel bir tercih olacaktır. Bir kahve eşliğinde kendinize küçük bir mola verin ve eseri okuyun. Hayatta yaşanan bazı olay ve durumlarda bize doğru ve iyi olanı da hatırlatan detayları bulunun eser okuyucuya güzel bir okuma sunmuş oluyor. Öykü severler mutlaka incelemenizi tavsiye ederim. Yazarın kalemi daim olsun. #leylanınkitapütopyası #okudumbitti @prosspektus
bibliyofil okuur
bibliyofil okuur
@banliyoedebiyat
Bu Öyküler Bitmedi
Bu Öyküler BitmediDuygu Değirmenci · Banliyö Kitap · 202217 okunma
Bak bu bir yelpaze meselesi. Bazı insanlar doğuştan dışadönüktür, bazıları ise kendi halinde kalmaktan hoşlanır. Ben o yelpazenin kendi halinde kısmına daha yakınım. Demek ki yalnız olmayı seviyorum.
Sayfa 74 - PegasusKitabı okudu
Reklam
128 syf.
·
Puan vermedi
Hayatta bu tarz hikayeler yok değil mi? Vardır elbet. İnsanı etkileyen tarafı da muhtemelen bir yerlerde bazı insaların bu tarz hayatlar yaşadığını düşünmek olabilir. Hayatın çarpıcı, üzücü ve kötü yanını herkes farklı biçimde anlatabilir. Önemli olan (Yu Hua) Yaşamak kitabı gibi yaraların kabuk bağlayıp iyileştiğini göstermektir. Osamu Dazai bu hayatı diplerde yaşamış ve bu kitapta bunu sahne önünden izleyebiliyoruz.
İnsanlığımı Yitirirken
İnsanlığımı YitirirkenOsamu Dazai · İthaki Yayınları · 202334,7bin okunma
·
Puan vermedi
. .Öyküleri okuyup bitirdikten sonra aklımda iki sözcük belirdi: yoksulluk ve kimsesizlik…Ben de “Yoksulluğun Kimsesizliği “ olarak adlandırdım kitabı kendimce ya da tam tersi de olabilir “Kimsesizliğin yoksulluğu “ … .Kitapta , yoksulluğun çevresinde dönüp duran ve sönüp duran hayatlar söz konusu . Özellikle kadın ve çocuk ekseninde ilerleyen öykülerde köyden kente göç edenleri , kimsesizliğe doyanları , kenara itilenleri , görmezden gelinenleri kısacası “hayatın fazlalıkları “ olan gariban kesmi göreceksiniz. . . .Bunun yanında daha hali vakti yerinde olan kesimin uzattığı yarım yamalak yardım eline de sinirleneceksiniz . Akrabalıktan doğan bazı mecburi katlanmalar , kimsesizlikten celladına sığınmalar neler neler …Kadın olmanın zorlukları , zorluk çeken kadınların ezilmiş çocukları … . Beni en çok etkileyenlerden biri , parasız yatılı sınavına geç kaldığını düşünen anne ve çocuktu . Geç mi kaldık? Diye sorduklarında : Bu sınavı bekleyenler yani yoksullar geç kalmaz , gibi bir cevap verilmişti . İçimi burkmuştu. Yoksulluğun acı yanını burnumun direğine kadar hissettiğim bir öyküydü. .Ve Haraç öyküsünden çok etkiledim . Ömrünü hizmet etmeye adamış bir çocuk Servet…Çocuk olmadan büyümüş ,aniden boyu attı derler ya hani Servetin’in de ömrü bir anda atmış da aniden yaşlanıvermiş gibi bir havası vardı …İstismar ve bunu kabulleniş daha doğrusu hiçbir şeye itiraz edemeyiş. Servet herkese siz diyen ama daha sen olmanın bile kıyısından geçemeyen harcanmış bir ömrün sahibi …Mutlaka okuyun diyorum . Sarsıcı ve etkileyici bir dili vardı , başlarda zor gelebilir ama okumaya değer .
Parasız Yatılı
Parasız YatılıFüruzan · Yapı Kredi Yayınları · 20193,728 okunma
Bazı hayatlar roman gibi uzun... Bazıları şiir gibi kısa...
Günaydın güzel gün.
Bazı hayatlar roman gibi uzun... Bazıları şiir gibi kısa...
Reklam
Geri199
1.000 öğeden 991 ile 1.000 arasındakiler gösteriliyor.