Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Bu zaman, eski zaman gibi değildir. Eski zamanda imanı kurtaran on el varsa, şimdi bire inmiş. Imansızlığa sevk eden sebebler eskiden on ise, şimdi yüze çıkmış. İşte, böyle bir zamanda imana hizmet için, dünyaya el atmadım, dünyayı terk ettim. Hizmet-i imaniyemi hiçbir şey'e âlet etmiyeceğim ( Sözler sh 761 müellifi Hz.Bediüzzaman)
Bu benim dersimdir. Ben kendim için okuyorum. Bu risaleyi, şimdiye kadar belki yüz def'a okumuşum. Fakat, şimdi yeni görüyorum gibi tekrar okumağa ihtiyaç ve iştiyakım var ( Sözler sh 760 müellifi Hz.Bediüzzaman)
Reklam
En küçük rütbeli bir tarikat ehli, zahiri bir mütefenninden daha fazla kendini muhafaza eder. Muhabbeti ve zevki tarikat vasıtasıyla elde eder, imanını kurtarır. Büyük günah işlese de günahkar ve fasık olur ancak kafir olmaz. Üstad Bediüzzaman Said Nursi hz. (k.s.a)
Birkaç adamın imanını kurtarmak için cehennem'e girmeye hazırım ( Sözler sh 757 müellifi Hz.Bediüzzaman)
Kim hayatı isterse şehadet istemeli. Şehidin hayatına kur'an işaret eder. Sekeratı tatmamış herbir Şehid, kendini ( Sözler sh 717 müellifi Hz.Bediüzzaman)
Kur'an ve Hz Muhammed sav e övgü
Bu da Kur’an mütercimi Doktor Maurice ’in sözüdür: “Bizans Hristiyanlarını içine düştükleri bâtıl itikadlar girîvesinden ancak Arabistan’ın Hira Dağı’ndan yükselen ses kurtarabilmiştir.” Risale-i Nur-Nur Çeşmesi/244
Reklam
Kur'an ve Hz. Muhammed' (s.a.v) e övgü
Prens Bismark da şöyle demişti: “Ben Kur’an’ı her cihetten tetkik ettim. Her kelimesinde büyük hakikatler gördüm. Sana muasır bir vücud olmadığımdan dolayı müteessirim ey Muhammed!” Risale-i Nur-Nur Çeşmesi/244
Bediüzzaman Said Nursî hazretlerinin (k.s) dâr-ı bekâya irtihallerinin 64. Sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Evet, ölümü düşünen, hubb-u dünyadan kurtulur ve ahiretine ciddi çalışır.
Bediüzzaman Said Nursî
Bediüzzaman Said Nursî
Yoruma Bediüzzaman hz. (k.s) sözleri yazarmıyız..
Rahmet hazinesinin en kıymetli pırlantası Hz. Muhammed (sav) olduğu gibi, en birinci anahtarı "Bismillahirrahmanirrahîm"dir.
Hayatın az ise, hayat-ı bâkıyyeyi düşün. Ömrün kısa ise; Ebedi bir ömrün var, merak etme (Sözler sh 635 müellifi Hz.Bediüzzaman)
Reklam
“Gayr-ı meşru bir muhabbetin neticesi, merhametsiz azap çekmektir.” kaidesi sırrınca siz, fıtratınızdaki Cenab-ı Hakk’ın zat ve sıfât ve esmasına sarf edilecek muhabbet ve marifet istidadını ve şükür ve ibadat cihazatını, nefsinize ve dünyaya gayr-ı meşru bir surette sarf ettiğinizden bi’l-istihkak cezasını çekiyorsunuz. (Sözler sh 634 müellifi Hz.Bediüzzaman)
Yani "Fesad-ı ümmetim zamanında kim benim sünnetime temessük etse yüz şehidin ecrini, sevabını kazanabilir." Evet sünnet-i seniyeye ittiba, mutlaka gayet kıymettardır. Hususan bid'aların istilası zamanında sünnet-i seniyeye ittiba etmek daha ziyade kıymettardır. Hususan fesad-ı ümmet zamanında sünnet-i seniyenin küçük bir âdabına müraat etmek, ehemmiyetli bir takvayı ve kuvvetli bir imanı ihsas ediyor. Doğrudan doğruya sünnete ittiba etmek, Resul-i Ekrem aleyhissalâtü vesselâmı hatıra getiriyor. O ihtardan o hatıra, bir huzur-u İlahî hatırasına inkılab eder.
✧ ORUCUN KAZANDIRDIĞI FAYDALAR ✧
⁠●⁠ İnsan, ruhla cesetten mürekkep bir yapıya sahiptir. Bu yapıdaki her iki unsur, insanı kendi yörüngesi etrafında döndürmeye çalışmaktadır. Bu ikisinden biri olan madde, şehevî ve behîmi arzulardır. Yani insanın ceset itibarıyla sahip olduğu, Kur'ân'ın da bize şu cümlelerle tanıttığı yönüdür: "Andolsun ki biz insanı kuru bir
Hayırlı sabahlar
"Allah'ım madem sen varsın ve bâkisin, giden gitsin, sen bana yetersin." | Bediüzzaman Said Nursi Hz.
1.162 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.