Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

B

Sabitlenmiş gönderi
Çünkü hayat, iman ve cihattır.
Sayfa 17
Reklam
288 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?
İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?İlber Ortaylı
8.5/10 · 5,5bin okunma

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Merakınız yoksa uyandırmaya bakacaksınız. Merkasız insanın eğitiminin de faydası yoktur, meraksız insanın parasının da önemi yoktur. Bu kişi tüketimi de bilinçli olarak yapamaz, kendi kendini inşa etmeyi de beceremez. Umut etmek için, hayal kurmak için, iyi bir ömür yaşamak için hepinize gereken, kendi kendinizi inşa etmenizi öğrenmektir. Hayat denen köprüden ancak bu şekilde geçebilirsiniz.
Sayfa 284Kitabı okudu
Birçok insan tüm hayatı boyunca ne mimariyle ilgilenebilir ne de sanat tarihiyle. Buna mesleği de izin vermez meşguliyeti de. Ama ne dedik, madem teknolojiyle haşır neşirsiniz, onu akıllıca kullanacaksınız. Sistematik bir şekilde sanat tarhi öğrenebilirsiniz artık. Mimari hakkında okuyabilir ve değerlendirme yapabilirsiniz. En azından Mimar Sinan'ın toptan bir şehir efsanesi olduğunu söylemeye cesaret eden cahil ve cüretkâr mimarlarla alay edebilirsiniz. Kendilerini asrın mimarı olarak görenlet çadır tiyatroluk megalomanlardır. Bu alanda bilgi sahibi olursanız şehrimizi berbat eden şırlatanlatı protesto eder, rezil edersiniz. Tarihi kaynaklara ulaşabilirsiniz
Sayfa 238Kitabı okudu
Reklam
Kendine dünya kurmaya niyet edenlerin, kendini gerçekleştirmeye gayret edenlerin, kendini inşa edenlerin eğitim hayatı bitmez.
Kütüphanelere sadece okumak için gidilmez. Girip oturun, havasını teneffüs edin. İnsana esenlik verir kütüphaneler.
Sayfa 227Kitabı okudu
Bir müzeye tek bir gün içinde yüklenmenin, aşırı gezmenin manası yoktur. Zaten müze yorgunluğuna tutulursunuz, sıhhatli bir yol sayılmaz. Bir günde İstanbul Resim Heykel Müzesi'ni gezmek zorunda değilsiniz, bu mümkün de değildir. Müzelerin bir anda gezilmesi gerekmez; şehir adabı bu değildir.
Sayfa 226Kitabı okudu
Etrafa bakmak bir sanattır, hayattaki incelikler buradan doğar. Etrafına bakmayı bilen insanların şehirleri de ona göre olur. Bu insanlar ırmağın akışıyla, rüzgârın esişiyle oynamazlar; şehirlerini coğrafyayla, tabiatla uyumlu kılarlar.
Sayfa 215Kitabı okudu
Herkese sanatçı statüsü vermek insanları sanata yaklaştırmadığı gibi sanatı değersizleştirir, yavanlaştırır.
Reklam
Referans noktaları böyle olunca müzelerin içindeki her şeyin sanat olduğu varsayılır ve bu durum çağdaş sanat eserlerinin lehine çalışır. Gerçek sanata yer veren müzeler koleksiyonlarını duvarları dışındayken de sanat olarak tanımlanabilecek eserler üzerinden yaratırken çağdaş sanat denen sahte sanat insanların gözünde sanat diye tanımlanabilmek için bu duvarlara, bu kurumlara, bu bağlamlara gereksinim duyar.
Müzeler, yer verdikleri eserlerin olağanüstü niteliklere sahip olduğunu, estetik değerlerinin, kültürel ve tarihi anlamlarının korunması, topluma sergilenmek için düzenlenip saklanması gerektiğini söylemiş olurlar. Müzeler sanatı topluma mal eder, bilgiyi insanların ulaşabileceği hale getirir.
B
Bir kitabı okumayı düşünüyor
Okuldışı
OkuldışıYavuz Yiğit
9.1/10 · 64 okunma
Mirasta kadına erkeğin yarısı kadar pay verilmesi erkeğin üstünlüğünden değil, Nisa Suresi 11.ayette zikredilen hikmetten ötürüdür. Erkek, kendisi hanımı, hamisi olmayan kız kardeşi, anne babası ve çocuklarının nafakasını temin etmekle mükelleftir. Buna karşılık mirastan 3/2 oranında pay alır. Kadın ise hiçbir maddi külfet altına girmez. Hatta zengin dahi olsa kendi iaşesini de erkeğe yükler.
Sayfa 25
Kur’an’ın anlaşılmasının dört seviyesi vardır. Dilin tilaveti; “Kıraat”, aklın tilaveti; “Tefekkür”, kalbin tilaveti; “Duygu”, organların tilaveti; “Davranış”.
Sayfa 278Kitabı okudu
474 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.