Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
İnsanlar şiddetli bir fırtınayı veya depremi ,güzel bir havayı, bolluğu , cömertliği , kendine sığınacak yer sağlayan mağaraları tabiatın şefkatli kucağı olarak yorumlanmıştır.
İnkılâp Yayınevi ( 2018 )Kitabı okudu
176 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
8 günde okudu
Celâl Şengör yıllardır dinlediğim,okuduğum beğendiğim,dünya görüşlerimizin uyuştuğu bir bilim insanıdır.Bir Toplum Nasıl İntihar Eder kitabını da büyük bir zevkle okuyup bitirdim.kitapta 39 makale bulunmaktadır. Makalelerin genel içeriği;bilim,bilime ulaşmak,bilimi korumak ve yaymak olarak özetlenebilir.Ayrıca ülkemizdeki bilim eksikliği ve bu eksiklikte ısrar ederek halkın cehaletin kucağına nasıl itildiği çok acı bir biçimde anlatılmaktadır.İyi okumalar diliyorum.
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?Celal Şengör · İnkılap Kitapevi · 20181,011 okunma
Reklam
Popper,Einstein ile(ve tüm modern bilim insanlarıyla)birlikte şunu sôylüyordu:Sonsuz miktar ve güvenirlikte gözlem yapmamız imkansız olduğu için,hiçbir genel iddianın kesin doğruluğu ıspatlanamaz.Ama bir varsayımın tek bir çıkarımının yanlış olduğunun görülmesi o varsayımı çöpe atmaya yeter.
Sayfa 81 - İnkılâp yayıneviKitabı okudu
Bilimsel düşünmek bilim yapmak değil,her duyduğuna inanmamak,yeni çıkan şeyleri öğrenmeye heves etmek,bunları eleştirel bir gözle değerlendirmektir.
Sayfa 25 - İnkılâp yayıneviKitabı okudu
Dinin 2 fonksiyonu var.,Birincisi çevrendeki dünyayı açıklamak, İkincisi de toplumu yönetmek için eline birtakım kurallar vermek.
İnkılâp Yayınevi ( 2018 )Kitabı okudu
Kütüphanesi olmayan hoca, motoru olmayan otomobile benzer, yani işe yaramaz!
Reklam
176 syf.
·
Puan vermedi
Türkiye'de basılan İlber Ortaylı ve Celal Şengör kitaplarını satın alıp okumak yerine 2-3 bölüm teke tek bilim izleyin. Programda konuşulandan farklı bir şey içermiyor kitapları; Bilim kitapları da Türkçe'ye çevrilmiyor. Celal Şengör'ün televizyon programlarında, röportajlarda söylediği cümlelerin kitaplaştırılmış hali.
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?Celal Şengör · İnkılap Kitapevi · 20181,011 okunma
Bugünü Yaşama Arzusu
#Schopenhauer *Yazar #Aldığımız her nefes bizi sürekli etkisi altında olduğumuz ölüme doğru çeker... Nihal olarak zafer ölümün olacaktır, çünkü doğumla birlikte ölüm zaten bizim kaderimiz olmuştur ve avını yutmadan önce onunla yalnızca kısa bir süre için oynar. Bununla birlikte, hayatımıza olabildiğince uzun bir süre için büyük bir ilgi ve
Bilginin çoğu sanal dünyada üretilmekte depolanmakta kopyalanmakta ve nakledilmektedir. Ne kadar kolay imha edilebileceğini düşündüğümüz zaman gelecek için telaşlanmamak mümkün değildir
İnkılâp Yayınevi ( 2018 )Kitabı okudu
·
Puan vermedi
Toplumsal Yargılar Bir Yazarı Nasıl Etkiler?
Edebiyatla yakından ilgili değilseniz Şemsettin Sami ismini duymamış olabilirsiniz. Ancak Ali Sami Yen ismine hepimiz aşinayız. İşte Şemsettin Sami Galatasaray’ın kurucusu Ali Sami Yen’in babasıdır. Tanzimat döneminin önemli bir edebiyatçılarından olan Şemsettin Sami’nin edebiyatımıza en büyük katkısı daha önce edebiyatımızda görülmeyen ‘roman’
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat
Taaşşuk-ı Talat ve FitnatŞemseddin Sami · Araf Yayınları · 201728,7bin okunma
Reklam
Tarih yazmak,tarih yapmak kadar mühimdir.Yazan, yapana sadık kalmazsa , değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.
176 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
"Türkiye bir bilim ülkesi değlidir. Ürettiği bilim de birkaç kişisel istana dışında dünya ölçeğinde tamamen ihmal edilebilir düzeydedir. Türkiye'nin bu bilim fakirliği, sanayisine ve ticaretine de yansımıştır. Özgün hemen hiçbir sanayi ürünü olmayan Türkiye, ticarette de, tarımda da gariban olup, örneğin yazılım oluşturmak gibi akıl ve bilgiden başka hiçbir sermaye istemeyen, son derece kolay ve getirisi büyük bir işi dahi yapamamaktadır. Türkiye'de (askerlik hariç) hemen hiçbir konuda bir ehil insanlar sınıfı yoktur." Kitabın arka kapak sözünde belirtiyor. Celal şengör makalelerinden derlemelerle deneme tarzı bir kitap yazılmış. Kısa ve öz tespitlerde bulunarak ülkemizin durumu ele alınmış. Bilim nasıl yapılır, bilimin bağımsız olması, üniversitelerin bilim yuvası olması gerektiği konusuna değinilmiş. Ülkemizdeki üniversitelerin durumu ortaya konulmuş ne yapılması gerektiği geçmişten ders alınması gerektiği savunulmuş. Aksi takdirde Türkiye'nin bu bilim dışı uygulamalara devam etmesi sonucunda sonu pek feci bir şekilde bitebilecek cehalet temelli bir politikayla sonlanacağını dile getirmiş. Yine de umudunun olduğunu ve birşeylerin değişebileceğini söylemektedir.
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?
Bir Toplum Nasıl İntihar Eder?Celal Şengör · İnkılap Kitapevi · 20181,011 okunma
687 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
6 günde okudu
Suç ,Ceza ve Vicdan Azabı
Suç, Ceza ve Vicdan Azabı Nasıl başlık ama, mükemmel estetik duruyor değil mi ? Romanı ilk okuduğumda 12-13 yaşımdayken falan aklıma bu başlık gelmişti. “Ben olsam kitabın adını böyle yapardım” demiştim. İyi ki ismini ben koymamışım berbat olurmuş. Neyse konumuz bu değil, kitabı incelemeden önce biraz vicdan azabını tanıyalım. Bu yazılar
Suç ve Ceza
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2022159,4bin okunma
Önemli bir not:
Üniversitelerimiz, açılış konuşmalarını yapmak üzere davet edecekleri kişileri mevkilerine göre değil, bilgi ve görgülerine göre seçmeyi umarım artık öğrenirler!
Sayfa 61 - İnkılapKitabı okudu
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.