Cemre Kurt

Gidiyoruz Cocuk
Kan,gözyasi,kargasa,toz,duman...Bu nasil haber,bu nasil bir gün ?Kumanda elimde ,kapatsam;ne olacak ki.Degisecek mi her sey.Baris mi gelecek ulkeme,dunyama.Bir komedi filmi acsam ne olacak,gulmeye mi baslayacagiz hep beraber?
Sayfa 45 - Kentkitap yayinevi·Kitabı okudu
Edebiyat
Reklam
Komsu Kapisi
"Bitişige ev yapan herkes,diğer evin bahçesine bir kapı açtı.Böylece herkesin evi herkese açık oldu.Sonra bu kapılara komsu kapısı denmeye başladık.Bazen bir mahalleden başka bir tanesine ,sokağa hiç çıkmadan gidebiliyorduk.Bana bir şey lazım olduğunda o kapılardan diğer bahçelere geçip alabiliyorduk.Çünkü herkes birbirini tanıyordu,çünkü herkes birbirine güveniyordu.Sonra büyüdük kalabalıklaştık.Bu kapılar yavaş yavaş kapanmaya başladı.Çok kişi artık hatırlamaz bile"dedi Fahrettin Amca.
Baskalarının dusuncelerini sınamadan benimseme!
Sayfa 233 - Can·Kitabı okudu
“Hiç kitabınız yok mu?” dedim. “Burada kitap olmadan nasıl yaşıyorsunuz, diye sorabilir miyim? Doğruyu söylemek gerekirse, kitaplarımı elimden alsalar çıldırırım.” Emily Brontè/Ugultulu Tepeler