Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Toplum
"İnsan ilk ağızdan kendine söylenen yalanlara inanırsa gerçek ve doğruyu ayırt edemez.Yalanı söyleyenlerin amacı insanları gerçeklerden saptırmak,asıl görülmesi gerekenleri göstermemeye çalışmaktır. Toplumun bir çoğuda gerçek ortada olduğu halde göremez."
Maalesef
İbni Haldun ne kadar haklıymış diye düşündüm, coğrafya kaderdir derken ne kadar haklıymış.
Reklam
120 syf.
10/10 puan verdi
·
22 saatte okudu
İyi geceler
Bu kitabı uzun zamandır okumak isteyip erteliyordum. 'Artık sırası gelmeli' diye düşünüp başladım. Çok güzel bilgiler var. Ekonomi, yönetim, ahlak, din, adalet, tüketim çılgınlığı, aşırılık... Ve daha sayamadıklarım. Çok kısa sürede okunabilir bence. Mesud Topal çok güzel özetlemiş. İbni Haldun'un düşüncesi ve felsefesi üzerine kaleme almış bu kitabı. İbni Haldun, eseri olan Mukaddime'de bunlardan yani yukarı da saydıklarımdan ayrıntılı bahsetmiş.  Umarım onu da okumak nasip olur. Daha bir bilinçlenmek ve bir şeyleri daha fazla farketmek adına okunmalı bence. Bu arada Mesud Topal'ı ben sadece çevirmen sanıyordum fakat aynı zamanda yazarmış kendisi. Benim gibi yeni öğrenenler ve öğrenecekler için küçük bir bilgi olsun istedim. Sevgiler.
İbni Haldun - Coğrafya Kaderdir
İbni Haldun - Coğrafya Kaderdir
Mesud Topal
Mesud Topal
İbni Haldun - Coğrafya Kaderdir
İbni Haldun - Coğrafya KaderdirMesud Topal · Destek Yayınları · 20212,004 okunma
Coğrafya kaderdir..
"Goethe” kelimesinin okunuşu Kazakça’da pek hoş bir anlama gelmez, ama önemli olan bu değildi. Bu büyük Alman şairi yetmişinden sonra genç bir kıza âşık olmuş, kız da sevmiş onu. Olayı herkes biliyormuş, yine de kimse Goethe’yi bir ağaca bağlamamış, kimse onu deli yerine koymamış... Bir de Raymalı-Aga’ya yaptıklarına bakın! İyilik ediyoruz diye onurunu kırmış, hayatını mahvetmiş, aşağılamışlardı onu...
Zengini daha çok zengin eden bu düzen; çalışan,üreten,emek veren işçiyi daha da fakirleştirmektedir.
Sayfa 112 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Reklam
Çağın insanı ne kadar çok şeye sahip olursa o kadar çok mutlu olacağını zannediyor.
Sayfa 58 - Destek yayınlarıKitabı okudu
Coğrafya gerçekten insanın kaderi midir? İnsan mıdır kendi kaderini belirleyen, yoksa yaşadığı ve doğduğu topraklar mı?
Günaydın
Çok tüketen insan sisteme köle olarak kendi gerçekliğinden kopup sistemin ona sunduğu sahteliği gerçeklik olarak kabul ederek içinden çıkılmaz bir girdabın içine bırakıyor kendini.
Şu da unutulmamalıdır ki, devletlerin çöküş sebepleri her zaman ahlaki çöküşle başlar. Güce, zenginliğe kapılan yöneticiler yozlaştıkça devlet yozlaşır, yozlaşma büyüdükçe de çöküş başlar
Sayfa 26
Reklam
insanlar devlet için yoktur. Devlet insan için vardır. Burada asıl olan her zaman insanlardır.
Sayfa 26
Halduna göre bir devletin sınırlarının genişliği ve coğrafi büyüklüğü yönetim olarak bazı sorunlar çıkaracaktır. Bu sorunların aşılabilmesinin yolu devleti yönetenlerin azlığı ve çokluğu kadar o kişilerin ehil kişiler olmasına bağlıdır. Çünkü ehil olmayan kişiye hangi işi verirseniz verin o işin sonu hüsran olacaktır.
Sayfa 25
Değil mi?
İnsan beyni değirmen taşına benzer. İçine yeni bir şeyler atmazsanız kendi kendini öğütür durur...
Güzel Geceler
Şu hiç unutulmamalı, haksızlı­ğın olduğu yerde adaletten bahsedemeyiz. Adaletin olmadığı yerde ise üstün bir toplum, güçlü bir devlet, mutlu insanlar yoktur.
Coğrafya kaderdir!
İnsan bukalemundur, doğasının yasası gereği barındığı yerin rengine bürünür. Çevresindeki etkiler tercihlerini , sakındıklarını, siyasi görüşlerini, beğenilerini, ahlakını, inancını yaratır. Bunların hiçbirini kendisi yaratmaz. O yarattığını sanır ama aslında meseleyi derinden incelememiştir.
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.