"Sen uzak bir nehirsin denizlere yabancı Ben ruhumun çölüne göklerden su taşırım Senin kalbinde kahra gülümseyen bir sancı Ben kalbimi dağların derdiyle paylaşırım." Nurullah GENÇ
Sayfa 56
Timur'un adı değişen alfabeler ve telaffuz yetisinden dolayı birçok şekilde tasvir edilir. Çağatay Türkçesi ile Temur, günümüz Türkiye Türkçesi ile Timur olarak evrilir. Aynı şekilde Göktürkçe ise Temür olarak telaffuz edilir. Timur adının anlamı ise Demir, Demirci manası taşımaktadır. Yine eski Türkçe'de Demir'in telaffuzu Temir olduğundan, Nihal Atsız, Mustafa Kemal Atatürk gibi Türkçü kimliğe sahip isimler, onu adının anlamıyla Temir ya da Demir diyerek anarlardı. "Atatürk Timur'a ayrı bir hayranlık duyardı. Soyadı kanununda onun soy ismi vermesini isteyenlerin çoğuna Timurlenk soyadını verdi. Sık sık tiyatro yapan öğrencilerle birlikte olur, 'Erkeğin adı Timur, kızınki Ayşe olsun' derdi. Onun zekâsına, askerî disiplin ve dehasına büyük saygı duyardı. Timur'dan daha çok, adının anlamı olan 'Demir' diyerek bahsederdi." (Arif Nihat Asya)
Sayfa 13
Reklam
Ben Dünkü Ben Değilim, Alıntı
Bir bilgisayar düşünün: Ekran kartından hafızasına, kasa ağırlığından şarjına kadar olabileceğinin en iyisi. Basit bir video izlemek, iki satır yazı yazmak için neye ihtiyaç duyarsınız? Yazılıma... Peki, bu yazılımlar yoksa en iyi bilgisayar ne işe yarar? Hiç... hiçbir işe yaramaz. İnsan da tıpkı böyledir; donanım olarak eksiksiz ama yazılım yüklenmemişse işlevsellik kazanamaz. Onun için insanın faydalı ve kapsamlı olması için eğitilmesi gerekir ve eğitim de insana estetik katar.
Sayfa 21 - Pinus KitapKitabı okudu
Ben Dünkü Ben Değilim, Alıntı
"Ve insan israf etmeye kendisinden başladı Kendini israf etme!.."
Sayfa 15 - Pinus KitapKitabı okudu
"Kapısı çalınmamış yasak şehir sanki yüreğim, suyu unutulmuş çiçekleri andırır hüzünlerim kederlerim, dağa sürülmüş yavru kediler gibi bir deri bir kemik kaldı ümitlerim. Rabbim, bir ben bilirim beni. Ve bir de Sen. Söze dökecek mecalim kalmadı; halim bu, kulun bu. Viran, perişan. Huzuruna teklifsiz girene var mıdır hüsran?"
Ebu Musa el Eş'arî (Allah ondan razı olsun)'dan rivayet edildiğine göre Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurdu: Beraber olduğun iyi arkadaşla kötü arkadaşın benzeri güzel koku satanla körük çeken demirci gibidir. Güzel koku satan sana güzel kokusundan verir veya sen ondan satın alırsın veya onunla beraber olduğun sürece güzel kokudan istifade etmiş olursun. Körük çeken demirci ise ya elbiseni yakar ya da kötü koku ve dumandan rahatsız olursun. (Buhari, Rekaik 31, Müslim; Birr 146)
Reklam
1.000 öğeden 141 ile 150 arasındakiler gösteriliyor.