İyi Ki
İnsanlar, dünyaya geliş ve dünyadan ayrılışlarına kadar geçen zaman içerisinde yaptıkları ve yapmadıklarıyla anılırlar. Kimi dünyada geçen ömürleri süresince mütevazı bir hayat yaşar, dünyayı terk ettikten sonra makul bir süre içerisinde unutulur gider. Yani yoklukları yakın çevresi ve dostlarını bir süre üzer, sonra unutulurlar. Zira yoklukları yakın çevresi dışında kayıp değildir. Bazı insanlar da dünyada geçirdikleri ömür süresince iz açan, iz bırakan olurlar ve milyonlarca insan bu açılan izden yürür. (Şevket Ertem)
Kitabı özetleyen en güzel bölümün burası olduğunu düşünüyorum. Son zamanlarda konuştuğumuz ve sürekli dönüp dolaşıp bu hayatta neden yaşıyoruz ki arkamızdan iyi ki tanımışım, iyi ki hayatıma girmiş diyebileceğimiz insanları bırakmadıktan sonra diye. İnsanlar bizi düşündüklerinde iyi ki demiyorsa yada hep olumsuz özelliklerimizle hatırlanıyorsak; para, iş, kariyer... Hayatımız müthiş bile olsa ne kadar mutlu olabiliriz içten içe bizde gerçek bir dost, gerçek duyguların eksikliğini hissetmez miyiz?
Kitabı okurken tanımak istediğiniz ve benimde çevremde böyle bir insan olsa dediğiniz bir yere evriliyor bir süre sonra ama aslında bizim Doğan Cüceloğlu'na ihtiyacımız yok, Doğal Cüceloğlu gibi yaşamaya ihtiyacımız var. Çalışma disiplini, çabaya saygı, her canı can olduğu için sevme tüm bu güzel özellikleri alıp onları yaşatmaya ihtiyacımız var.
Benim açıkçası çok sevdiğim bir kitap oldu, daha önce kitaplarını okumamıştım, sadece YouTube videolarını takip ediyordum. Bu kitabı okuduktan sonra bu kitapta da çokça geçen Savaşçı kitabını yakın zamanda okumak istiyorum. Bence sizde bu naif yürekli insanı kitaplarıyla düşünceleriyle yaşatmaya devam edebilirsiniz. İyi okumalar.
#nuriyeokuyor #dogancuceloglu #iyiki #yildizhacievliyagilcuceloglu