Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Dünya durdukça, aşağılık Sancho Panza'lar soylu Don Quijote'lere üstün gelecektir." Parma Manastırı, Stendhal( İş Bank. Yayınları, çev. : Bertan Onaran)
Galip Çağ Önerileri
1) Peyami Safa - Yalnızız ✅ 2) Stefan Zweig - Merhamet 3) Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan ✅ 4) Ivan Sergeyeviç Turgenyev - Babalar ve Oğullar ✅ 5) Ahmet Hamdi Tanpınar - Huzur ✅ 6) Anton Çehov - Altıncı Koğuş ✅ 7) Oğuz Atay - Tutunamayanlar ✅ 8) Samuel Beckett - Godot'yu Beklerken ✅ 9) Hüseyin Nihal Atsız - Ruh Adam ✅ 10) Dostoyevski -
Reklam
Ilk ihtimalde gerçek bir adam öldürmekten zerre rahatsızlık duymayan Don Quijote'nin hayatı gibi ciddi bir değişime uğramaksızın akıp gider. Sanrıları o kadar güçlüdür ki bir cinayet işlemiş olmakla yeldeğirmenleriyle savaşmayı birbirinden ayıramaz.
Fatih

Fatih

@_BarbaRossa_
·
11 Ekim 2023 20:52
Anlatıcı benliğimiz tarafından örülen tüm masallar bir gün kendimize ya da etrafımızdakilere korkunç acılar çektirirse ne olur?
Yazarların dilinden kadınlar
"Kadınlara mı gidiyorsun ? Kırbacı unutma" Friedrich Nietzsche "Kadın suratını boyar çünkü suratı kendisine değil güzelliğini takdir edecek olan erkeğe aittir." Hakan Günday "Bazen kadınların sadece uyumak için mi yaşadığını merak ediyorum." Osamu Dazai "Kadın ‘Tanrı’nın bizatihi kendisidir’.” Cornelius Agrippa "Kadın güzel bir hayvandır fakat neticede hayvandır. Öpücüklere açtır, tıpkı keçinin tuza aç olduğu gibi" Proudhon. "Kadın, şeytana aşıktır." Nikolay Gogol "Kadınların tabiatı öyledir," dedi Don Quijote. "Kendilerini seveni küçümsemek, nefret edeni ise sevmek..." Cervantes "Kadın doğası çok derin değildir, gördün mü anlarsın, ama ka­dınlar kurnazdır, inatçıdır, azimlidir! İstediklerini elde etmek için her şeyi yaparlar." Fyodor Dostoyevski
"Çünkü içim, makul bir saatte uyuyabilecek kadar huzura kavuşmadı henüz.” Don Quijote - Miguel De Cervantes
Roman kahramanları/Don Quijote
Cervantes, parmağıyla başkahramanı Don Quijote’yi göstererek der ki, “Eskiden şövalye romanları vardı, bu adam onları okudu ve hayattaki her şeyden daha fazla önemsedi, onların gerçeğini kendi gerçeğinin yerine koydu ve işte ortaya bu hikâye çıktı.”
Reklam
Mario Vargas Llosa'nın dediği gibi, edebiyat, bireylerin, yaşamlarının tüm özellikleri içinde, tarihi aşmalarını sağlar. Başka bir deyişle, belirli bir zaman ve mekândan yola çıksa da, zamanı ve mekânı aşarak birbirimizi tanımamızı ve aynı türün üyeleri olduğumuzu duyumsamamızı olanaklı kılar; tüm insanları hısım akraba yapar. Nitelikli ve gerçek bir edebiyat yapıtını okurken, insanlar olarak neyi paylaştığımızın, bizi birbirimizden ayıran pek çok farklılığın yanı sıra ortak yanlarımızın farkına varırız. Evet, işte o zaman, ne tarih kalır, ne coğrafya. Don Quijote'yle de, Hamlet'le de, Prens Mişkin'le de, Şvayk'la da, Gregor Samsa'yla da, Sciascia'nın Sicilyalılarıyla da bir oluruz. Biricik milliyetimizin insanlık olduğunu duyumsarız. CELAL ÜSTER
Don Quijote okuyanlar bilir. Görelilik teorisi doğru. Bugün challenge olsun diye ilk kitabı bitirmeye karar verdim. Üstümden 2 nesil geçmiş gibi hissediyorum. Don Quijote da bitmedi tabii ki.
Beni en çok etkileyen ilk on kitabı paylaşıyorum.
1: Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar 2: Totem ve Tabu - Sigmund Freud 3: Güneşe Bakmak - Irwin D. Yalom 4: Nietzche Ağladığında - Irwin D. Yalom 5: Her Şeyin Teorisi - Stephen Hawking 6: Putların Alacakaranlığında - Nietzche 7: Don Quijote - Cervantes 8: Germinal - Emile Zola 9: Notre Dam'ın Kamburu - Victor Hugo 10: Tüm Kitapları - Yaşar Kemal Sizler de kendi listenizi paylaşırsanız mutlu olurum.
"İnsanoğlunun düştüğü hatalardan biri de budur zaten. Başkalarını eleştirmekten kendisini tanıyacak zaman bulamaz..." Don Quijote, Miguel de Cervantes
262 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.