YÜRÜYÜŞÜ KIYÂMET, DURUŞU ZARÂFET, GEÇTİĞİ YER İMÂRET OLUR
1 Yürise ol güzel iy dil şeh-i letâfet olur O serv-i kadd-ile durdukça bir kıyâmet olur 2 Güzafin anlama kâr-ı mahabbeti sûfî Mecazun âhiri mutlak-dur [ur] hakîkat olur 3 Nasîhat ister-isen benden iy gönül fehm it Güzelleri kucup öpmek 'aceb zarâfet olur 4 Râkîbe mihr ü vefâ âşıka cefâ itmek Be hey güzel göre[sin] sen de çirkin 'âdet olur 5 Yıkarsa hâne-i dili Sıyâmî gam yime sen Vîrâne olsa-y-idi bir yir ol imâret olur
Abdurrahim Karakoç...
Aylar tepe, yıllar dağ zincirleri, Zirveler aşarsın, haberin olmaz. Dur durak bilmeden doğuştan beri, Mezara koşarsın, haberin olmaz.
Sayfa 417·Kitabı okudu
Alıntı
Etimoloji Defteri
Mücellit Nedir ?
Lan bi dur artık,az önce çöp yerdin:)
Daisy çok narindi. Ben öyle iri yarı sayılmazdım ama o benden epey minikti. Başını tutup sertçe sola çevirirsem boynunu kırabilirdim. Hiç zor olmazdı.
Alıntı
Nisâ:41
(Biz) her ümmetten (kendilerine) bir şahit (peygamber) ve (Resûlüm!) seni de onların (hepsi) üzerine şahit olarak getirdiğimiz zaman halleri nice olur? Geçmiş ümmetler, peygamberlerinin getirdikleri iman esaslarını, ahlâk nizamını bozduklarından ve kendi arzu ve isteklerine göre yaşadıklarından dolayı hesaba çekileceklerdir. Peygamberleri de onlar aleyhine şahitlik edecek, Hz. Peygamber de bütün peygamberler lehine şahitlik edecektir. Buhârî 'Fezâilü'l-Kur'an' bölümünde şöyle der: Râvî dedi ki: "Bu âyet okunurken Resûlullah (sas.), 'dur' dedi ve (bizim günahlarımıza da şahit olmaktan dolayı) gözlerinden yaşlar dökülüyordu." Oysa biz, kendimiz hakkında bu üzüntüyü duymuyoruz.
Alımına koştum, bana “dur!” dedi “Gurur” dedim, “onu taşa vur!” dedi Aşkı sordum “içindeki nur” dedi Daha söyleyecek söz bırakmadı.
Şiir
/Zweig
* sıradan insanların yaşamı , fanatiklerin saplantılarına kurban edilmiştir . Bu nedenle de erdemli bir insanın sorması gereken soru artık “nasıl hayatta kalırım ?” dan çok , “nasıl insanlığımı korurum ?”dur .
Alıntı