Eren Akbaş

Bir hayat kasırgası içinde ömür geçirenler, bir gılgelikte dinlenmek için vakit bulamayanlar, tehlikelerle arkadaş olanlar böyle geçici bir huzura kavuşunca kendi gönülleriyle hesaplaşırlar, geçmişi hatırlarlar. O zaman her şeyin ölçüsü büyür ve hatıralar güzelleşir. Mazide kalan insanlar kusurlarından ve suçlarından sıyrılmıştır. O, bir arkadaşsa daha vefalı, bir sevgiliyse daha çekici; bir anaysa daha şefkatli olur. Hattâ böyle dakikalarda insan düşmanını bile bağışlamağa hazırdır.
Hangi tür kitapları seviyorsun? 🔎 Polisiye 💕 Romantik 🚀 Bilim Kurgu 🏰 Fantastik 📖 Klasik 🧠 Kişisel Gelişim 🏛️ Tarih 😱 Gerilim
-Ölüm o kadar güç değildir . Unutulmak yamandır. -Asıl ölüm unutulmaktır -Unutmak da ölmektir -Hayat birkaç hatiradir -Hayat ölümün başlangıcıdır.
Olmaz. İnsanlar daima bir şeye hasret kalacaktır.
Schopenhauer zaman zaman yalnızlığı içinde inlerdi. "Hayatım boyunca kendimi korkunç derecede yalnız hissettim ve yüreğimin derinliklerinde hep 'bana şimdi bir insan ver' diye iç çektim, ama heyhat, boşunaydı. Yalnız kalmaya devam ettim, ama dürüstçe ve samimiyetle söyleyebilirim ki, bu benim hatam değildi, çünkü insan olan kimseden uzak durmadım veya geri çevirmedim." Kendim Hakkında

Eren Akbaş

, bir kitap okudu
10/10
·104 syf.·
21 saatte okudu
·
Okunma: 23 Kasım 2022 22:33
·
2022 134. kitabı
Voltaire
8.2/10 · 1.994 okunma