Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Sonuç olarak Âlim ve Hekîm yaratıcıya inanmak, ölümden sonraki hayata inanmakla eşanlamlıdır. Yani tevhide inanan kimse, mutlaka kıyamete de inanacaktır.
Hatemiyyetin Felsefesi
İslâm dini insanoğlunun fıtratıyla uyumlu bir dindir; fıtrat ise asla değişmez: Fıtrata uygun olan hanif dinde kal. Yüce Allah insanları o fıtrat üzere yaratmıştır, onda hiçbir değişme yoktur. Adalet, doğruluk, fedakârlık, sevgi ve iyi ahlâk, her zaman için iyi ve beğenilir erdemlerdir. Haksızlık, yalan, haksız ayrımcılık ve kötü ahlâk, her zaman için kötü ve kınanılır olgulardır ve böyle de kalacaktır. Evet, İslâm dini kapsamlı ve fıtrî bir dindir, bütün zaman, mekân ve şartlarda insanoğlunun bütün sorunlarına çözüm sunabilen bir dindir.
Reklam
Yüce Allah, bir kulunun iyi niyet ve hayırlı tercihini bildiğinde ismet vasıtasıyla onu korumaktadır.
Yani insanî bir görüngü ve davranışta iki irade etkili olmaktadır: Yüce Allah'ın ve insanın iradesi. Bu iki irade olmadıkça herhangi bir fiil de vuku bulmamaktadır. Bu arada bu iki iradenin yekdiğerinin enleminde cereyan etmediğini de belirtelim; yani iki ayrı nedenin aynı sonuç üzerindeki bağımsız etkisi söz konusu değildir. Burada, söz konusu iki iradenin birbirinin boylamında ve doğrultusunda olmasıdır. Yani her varlığın varlığı, her güçlünün gücü nasıl yüce Allah'ın varlığı ve gücü sayesinde var ve mümkün ise; yine her âlimin ilmi nasıl yüce Allah'ın ilmi sayesinde var ise; irade sahibi her bağımsız varlığın irade ve bağımsızlığı da yine yüce Allah'ın iradesi sayesinde mümkün olmakta ve varlığını sürdürmektedir.
(Vakaar ile) evlerinizde oturun. Evvelki câhiliyyet (devri kadınlarının kırıla döküle, süslerini göstere göstere) yürüyüşü gibi yürümeyin. Namazı dosdoğru kılın. Zekâtı verin. Allaha ve Resulüne itaat edin. Ey ehl-i Beyt, Allah sizden ancak kiri gidermek ve sizi tertemiz yapmak diler. (Ahzâb 33)
İslâm ile şereflenen her insan Peygamber Efendimiz'in Ehl-i beyt'ini ve tüm ashabını hoş görmeli, sevmeli, isimlerini telaffuz ederken saygılı olmalıdır. Nitekim bu konuda Resûlullah [sallallahu aleyhi vesellem] bir hadis-i şeriflerinde şöyle buyurmaktadır: "Ashabıma düşmanlık etmekten sakınınız! Allah'tan korkunuz. Onları seven, beni sevdiği için sever. Onlara düşmanlık eden, bana düşmanlık etmiş olur. Onları inciten, beni incitmiş olur. Beni inciten de elbette Allah Teâlâ'yı incitir. Allah Teâlâ'yı incitenler ise elbette azap görür.”
Reklam
Müslüman halkımızın camilere astığı söz konusu isimler, Peygamber Efendimiz'e, Dört Halife'ye, Hazreti Hasan ve Hazreti Hüseyin ile Peygamber Efendimiz tarafından cennetle müjdelenen sahabîlere aittir. Bu isimlerin cami duvarlarına asılmasının en önemli sebebi de, özellikle Şia'nın Ehl-i Sünnet'e yönelttiği "Ehl-i Beyt düşmanlığı" ithamının yersiz ve dayanaksız olduğunu, yine Şia'nın Sahâbe konusundaki yanlış ve yaralayıcı tutumuna cevap olarak Ehl-i Sünnet'in kucaklayıcı Sahabe anlayışını yansıtmak içindir.
Sayfa 35 - Rıhle KitapKitabı okuyor
Allah'ı tanıma ve tanrıbilim özel bir önem ve yücelik taşır, zira muvahhid insanın itikadî meselelerinin esasını ve kökünü, düşünce ve dünya görüşünün merkez çekirdeğini onun Allah'ı tanıması oluşturur.
- ben, ehl-i sünnet ehl-i beyt muhabbetine dalmışım. böylece, yüce hâkk'ın şükrünü edâ ediyorum. ehl-i beytin muhabbeti, ehl-i sünnetin sermayesidir.
Sayfa 1018 - merve yayıneviKitabı okuyor
"Biz Allah Resulü'nün (s.a.a) huzurundayken Ali (a.s) geldi. Peygamber buyurdu ki: Canımı elinde tutan Allah'a andolsun ki şüphesiz bu (Ali) ve Şiası kıyamette saadete ulaşacaklardır. Sonra şu ayet nazil oldu: İman edenler ve iyi işler yapanlar; onlar halkın en hayırlılarıdır. Hz. Peygamber'in ashabı, bu ayetin nüzulünden sonra Ali'yi gördüklerinde, Hayru'l-Beriyye=Halkın en hayırlısı geldi, diyorlardı."
Sayfa 196Kitabı okudu
Reklam
İran-Irak Savaşı'nda Meddahlar
Savaş döneminde Kasım Süleymani'nin komutasındaki 41. Sarallah Tümeni'nde meddahlık görevi yapan Mehdî Sedefi, meddahların savaştaki rollerini şu şekilde ifade etmiştir: "Ehl-i Beyt'in musibetlerini zikretmek hedefe ulaşmak konusunda yardımcı oluyordu. Meddahlar Kutsal Savunma yıllarında önemli rol oynayarak cepheye giden gençler üzerinde Rabbanî bir motivasyon oluşturdular. İmam Humeyni, propaganda silahı savaş silahından daha çok kazandırır diyerek biz meddahlara cephe hattında çalışmamızı ve savaşçıları motive etmemizi emretti. Savaş silahından daha etkili olma durumunu bizzat tecrübe ettik."
Yüce Allah Tathir Ayeti'nde, kötülükten uzaklaştırma iradesini bu kutlu zatlarla sınırlandırmıştır. Burada kastedilen, tekvinî (varoluşsal) iradedir, teşriî (yasamasal) irade değildir. [Yasamasal irade tüm insanlarla ilgilidir, yüce Allah herkesin temiz olmasını, kötülükten uzak durmasını istemiştir.]
Tarih incelemesi, Hz. Peygamber'in (s.a.a) biset zamanının, Kur'ân'ı tüm ayrıntılarıyla açıklaması için yeterli olmadığını ortaya koyar. Bu yüzden, Hz. Peygamber (s.a.a) vefatından önce, şu mesajı ulaştırmakla görevlendiriliyor: "Ben ümmetim arasında iki değerli şey bırakıyorum. Eğer onlara sarılırsanız doğru yoldan sapmazsınız; biri Allah'ın kitabı diğeri Ehlibeyt'imdir. Bu ikisi Kevser havuzu başında yanıma gelinceye kadar birbirlerinden ayrılmazlar."
Sayfa 101Kitabı okudu
Bir gün fakir birisi, mescitte halktan yardım isteğinde bulundu. Ali (a.s) namazda rüku halindey-ken yüzüğünü ona sadaka olarak verdi. O sırada bu ayet Cebrail (a.s.) vasıtasıyla Hz. Peygamber'e (s.a.a) evindeyken vahyoldu. Allah Resulü (s.a.a) mescide doğru yol alırken ayeti kendi ken-dine tilavet ediyordu. Ashapdan bir kısım da onu işittiler; mes-cide ulaştıklarında Hazret sordu: Acaba birisi rüku halindeyken sadaka mı vermiş? Fakir adam yüzüğü Allah Resulü'ne (s.a.a) göstererek şöyle dedi: Bu sadakayı, namaz kılan şu şahıs namazda rüku halindeyken bana bağışladı; bende yüzüğü onun parmağından çıkardım. Aniden ashabın tekbir sesleri yükselmeğe başladı ve Allah Resulü (s.a.a), böyle bir şahsın kendisin-den sonra müminlerin veli ve koruyucusu olarak tayin edildiği için hamd ve şükür ettiler.
Allah Resulü (sav.) " çocuklarınızı üç haslet çerçevesinde terbiye ediniz: peygamber sevgisi, Ehl-i Beyt muhabbeti ve Kur'an-ı Kerim tilaveti".
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.