Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur
159 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 saatte okudu
Kitap adından da anlaşılacağı üzerine iki bölümden oluşuyor.Birinci bölümde Ehl-i Sünnet itikada ve bu itikada mensup olan müslümanların neye inanıp neye inanmaması gerektiğini önce ayetler sonra da hadisler ışığında özetliyor.İkinci bölümdeyse Ehl-i Sünnet inancı dışındaki bozuk fırkaları tek tek ayırmış ve bu fırkaların inanç gereklerini maddeler halinde okuyucuya aktarmış Abdulkadir Geylani.Ehl-i Sünnet'in yıpratılmaya çalışıldığı şu dönemlerde din kültürü derslerinde mutlaka işlenmesi gereken konular olduğunu düşünüyorum,okul müfredatına girmeli.
Ehl-i Sünnet Akaidi ve İtikadi Fırkalar
Ehl-i Sünnet Akaidi ve İtikadi FırkalarAbdülkadir Geylani · Gelenek Yayıncılık · 201318 okunma
Diyanet'in neden toplumsal bir ağırlığı yok?
Laik sistemin onayladığı isâm’ı temsil ettiği için mi? Diyanet ve ilahiyat Kur’an ve Sünnet islâm’ını değil baskıcı-dışlayıcı laikliğin onay verdiği islamı temsil ettiği için mi? İlk makalemizde Diyanet Neden Toplumsal Bir Ağırlığı Yok? sorusuna Helâl ve Tayyib ile beslenmedikleri şeklinde cevap vermiştik. Açıklamaya çalıştığımız üzere bu
Reklam
Osmanoğulları'nın Altı Asırlık Saltanatının Sırları *İlim adamlarına hürmet etmeleri *Salih kimselere güzel muamelede bulunmaları *Ehl-i Beyt'e yani Sadat ve Eşraf'a hürmet ve saygıda kusur etmemeleri. *Osmanoğulları'nın, inancı düzgün ve itikatta kurtuluşa götüren yol alan Ehl-i sünnet çizgisinde hareket etmeleri *Şeriata hürmetle boyun eğmeleri; devlet aamları ile halka şer'i emir ve yasaklardan sakınılmasını emretmeleri *Temziliğe son derece dikkat etmeleri, şeriatın yasakladığı içki,fısk,fücr vs. kötülüklerden sakınmaları. *Hadimü'l Haremeyn ünvanı ile Mekke ile Mediye'ye hizmet götürmek ve ihtiyaçlarını karşılamak için gayretle çalışmaları. *Kudüs,Mekke ve Medine halkına para ve hediye dağıtmak üzere Surre alayları göndermeleri, *Geçmiş hükümdarlar tarafından tesis edilen vakıfları aynen korudukları gibi hayrın devamlılığı için yeni vakıflar kurmaları. *Başta İstanbul olmak üzere diğer şehir ve beldeleri imar etmeleri. *Müslümanların eski hilafet merkezlerinden olan Şam ve Bağdad'ı da içine alan bölgede hakimiyet kurarak bu durumu asırlarca sürdürmeleri. Osmanlı sultanları soyluluk, yiğitlik,insaniyet,cömertlik,kararlılık,bilgelik, heybetlilik, ağırbaşlılık,siyaset ve liderlik bilgisi, edep ve terbiyede örnektirler.
Geri132
485 öğeden 481 ile 485 arasındakiler gösteriliyor.