464 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Herkesin kendince bir önemliler listesi vardır muhakkak, benimde var tabi ve bu listemin ilk sırasın da yer alır Ömer Zülfü Livaneli! Bundan 10 yıl önce ilk gençlik çağlarımda müziğinden dolayı hayranlığımı kazanan bu adam meğer iyi bir de edebiyatçıymış ve ben bundan bir habermişim düşünebiliyor musunuz? Onunla ilk “Serenad” kitabı sayesin de
Orta Zekâlılar Cenneti
Orta Zekâlılar CennetiZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 20205,5bin okunma
518 syf.
3/10 puan verdi
Kitap türk polisi Simay ile arap prensi Borkan'in zorla evlendirilip, ikisi arasındaki nefretin aska dönüşmesini anlatıyor. Son derece amatör bir kitaptı. Hep şu sitede yapilan yorumlara kanip alıyorum boyle kitapları sonra da okumaktan soguyorum. Kitap baştan sona yazım hatalarıyla doluydu. Bir iki tane olsa benim gözüme çarpıp o kadar rahatsız
Yüreğime Doğ
Yüreğime DoğBerrin Karapınar · Müptela Yayınevi · 2016135 okunma
Reklam
115 syf.
7/10 puan verdi
·
19 saatte okudu
Einstein'ın fizik dışında ki konularda neler düşündüğünü, hangi fikirlere sahip olduğunu hep merak etmişimdir,bu açıdan önemli bir eser. Kitap dört bölümden oluşuyor: Benim Gözümden Dünya, Politika ve Pasifizm, Almanya 1933 ve Yahudiler. Doğrudan bir anlatım mevcut genel anlamıyla keyif alarak okudum. Kitapta ortaya çıkan Einstein, '' Antimilitarist, eğitim odaklı, panteist ve sosyalist.'' Fakat öte yandan Filistin konusuna yaklaşımı biraz kendisiyle çelişmesine neden oluyor gibi hissettim,Milliyetçi bir yaklaşım söz konusu. ''Filistin için yapılan her şey, tüm Yahudi halkının refahı ve onuru için yapılmıştır.'' diyor.Militarizm ve Savaş hakkında neredeyse hakarete varan cümleler kurmuş birisinin daha sonrasında bu noktaya gelebilmesi şaşırttı beni açıkçası :)
Benim Gözümden Dünya
Benim Gözümden DünyaAlbert Einstein · Alfa Yayıncılık · 20201,581 okunma
112 syf.
·
Puan vermedi
·
25 saatte okudu
Einstein adeta bu kitapta laboratuvardan çıkıp karşımızdaki koltuğa oturuyor ve çağın toplumsal sorunlarına, güncel olaylarına bir sosyolog edasıyla yorumlar, çözümler getiriyor. Katılmadığım bazı düşünceleri vardı ama o zaten yorumları yaparken doğru söylediği konusunda diretmiyor. Bunlar sadece benim görüşlerim diyor. Ayrıca bilinenin aksine Einstein bu kitapta gayet anlaşılır. :) Einstein nelere değinmemiş ki, her şeyle ilgili yorum yapmış. Hayatın anlamı, dünya görüşü, zenginlik, din-bilim-toplum ilişkisi, sosyalizm, zenci sorunu, insan hakları, eğitim, savaş ve barışla ilgili derlenmiş denemeler çarpıcı fikirler ve aforizmalarla dolu bir kitap. Ama en dikkat çekicileri ve üzerinde en çok durulanı uluslararası kargaşa ve güç yarışı yerine Einstein'in bir dünya devleti kurulması fikrini sebepleriyle birlikte anlatmasıydı. Ve tabii en çok merak edilenlerden biri: atom bombası. Einstein, yapıştırılan bu yaftayla ilgili de bir şeyler anlatıyor bize. Sadece atom bombası savunması için bile merak edip okunabilir. Bunların yanı sıra eğitim konusunda yetkililere nasihatlar tadında bir deneme ve Freud'a yazdığı mektup da bu kitapta bulunuyor. En başta da dediğim gibi sanki ben bir konu başlıkları listesi hazırlayıp masaya koymuşum ve Einstein o listeyi alıp bu konularla ilgili düşüncelerini söylemiş. Öyle bir tat aldım. İyi ya da kötü Einstein'in fikirlerini merak ediyorsanız bilim dışı denemelerinin derlendiği bu kitabı okuyabilirsiniz.
Dünyamıza Bakış
Dünyamıza BakışAlbert Einstein · Alan Yayıncılık · 1990661 okunma
DURUM: Bir tavuk, bir yolda karşıdan karşıya geçer. SORU: Tavuk karşıdan karşıya niçin geçer? YANITLAR: RENE DESCARTES: Yolun öbür tarafına geçmek için. EFLATUN: İyiliği için. Gerçek, öteki taraftadır. ARISTOTELES:
Geri134
347 öğeden 341 ile 347 arasındakiler gösteriliyor.