"Meğer evren, bizim birbirimize fısıldadığımız kelimelerden ibaretmiş. Sen yoksan, her şey biraz eksik."
Alıntı
Ancak 20. yüzyılda Edwin Hubble’ın gelişmiş teleskobuyla gözlemleri, tüm yıldız kümelerinin hızla birbirlerinden uzaklaştığını tespit etmiş, böylece genişleyen dinamik Evren modeli doğrulanmıştır.
Sayfa 22 - İstanbul Yayınevi·Kitabı okuyacak
Alıntı
Reklam
Evren, ne sonsuz ne durağan 51:47 mucizesi!
Tarihin en parlak simalarının bir kısmı Evren’in sonsuz olduğunu, buna karşın birçok ünlü düşünür de Evren’in sınırlarla çevrili bir şekilde sonlu olduğunu söylemiştir. Oysa Kuran bu iki görüşün dışında sürekli genişleyen dinamik bir Evren modeli çizmiştir. Kuran’ın çizdiği model, Evren’in her an bir sonu olmakla sonsuz Evren modelinden, sürekli genişlemekle ise durağan sınırlı Evren modelinden ayrılmaktadır. Böylece insanlığın bu en büyük tartışmasında Kuran mevcut görüşlerin dışında üçüncü bir modeli tarif etmiştir.
Sayfa 21 - İstanbul Yayınevi, bu kitaba da başlıyoruz ya Bismillah·Kitabı okuyacak
Alıntı
Evren sonsuz mudur? Yoksa Evren sınırlarla çevrili durağan-sonlu bir yapıda mıdır? İşte size insanlığın büyük dehalarının tarihin en başından beri en hararetli tartıştıkları konulardan biri.
Sayfa 21 - İstanbul Yayınevi·Kitabı okuyacak
Alıntı
Empati ilerlemeyi mümkün kılıyor; insan empatisi genişledikçe evren de biraz daha açılıyor.
Sayfa 93·Kitabı okuyor
Alıntı
Reklam
Reklam