Ferda

Ferda

, bir kitap okudu
Puan vermedi·240 syf.··
2023 33. kitabı
Ahmet Naç
8.9/10 · 1.317 okunma
Ters Köşe Final Sevenler Buraya!
Bazı hikâyeler tam tahmin ettiğin gibi ilerler. Bazılarıysa son sayfada tüm bildiklerini sorgulatır. 🤯 Ters köşeleri seviyorsan, seni sonuna kadar merakta bırakacak 3 kitap önerisini keşfetmeye hazır ol!
Puan vermedi·192 syf.··
2023 31. kitabı
Clypso küçük yaşta annesini kaybetmiş babasıyla yaşamaktadır. Babası her zaman ona kendi gücünün farkında olmayı ve kendi kendisine yetebilmeyi ögütlemektedir. Clypso kitap okumayı, hikaye yazmayı çok sevmektedir. Birgun okulda karşılaştığı  Mae ile kitaplar ve hikaye yazma üzerine konusur. Bu Mae ile dost olması için bir başlangıç olur. Clypso Mae i tanıdıkça mutlu bir aile yaşantısının nasıl olması gerektiğini kavramaya başlar. Çünkü kendi evi soğuk,dağınık hemen hemen çoğu zaman hiç sıcak yemek olmaz. Babası saatlerce bilgisayar başında kitabini yazmakla meşguldur. Birgün Clypso Mae'i evine davet edip annesinden kalan kitapları göstermek ister. Kütüphanede annesinin kitaplarının olduğu  raflari açınca yere saçılan limonlari görür. Bu manzara karşısında şok olur. Annesinin kitaplarının ortadan kaldirildigina mi yoksa babasının durumunun hiçte düşündüğü kadar iyi olmadığına mi üzülsün. Bugünden sonra Clypso babasınin bakımını üstlenmek zorunda kalır. Bu zor günleri arkadaşı Mae ve ailesi sayesinde atlatmaya çalışır. Dostluk arkadaşlık ve aile olmanın önemi üzerine güzel bur kitap. 5,6,7,8 ler için uygundur.
Limon KütüphanesiJo Cotterill · Genç Timaş Yayınları · 20174,197 okunma
Hevalê baş her dêmê
Puan vermedi·240 syf.··
2023 32. kitabı
Çikolataca konusur musun Jaz özel gereksinimli( disleksi) bir cocuk. Okumak ve yazmak onun için bir işkence.  Okul hayatı pek de katlanılır düzeyde değil. Birgun sınıfına Nadima isminde bir kız çocuğu gelir. Öğretmen onu Jaz'ın yanına oturtur. Nadima ile birbirlerine cikolata ve Turk lokumu verdikleri esnada Jaz bunun güzel bir arkadaslik icin bir başlangıç olacagini anlar.Nadima İngilizce konuşamıyor. Jaz ve arkadaşları onun hangi ülkeden geldiğini ve hangi dili konuştuğunu merak ederler. Jaz ona yardımcı olmaya çalışır ve arkadaş olurlar. İlerleyen günlerde onun Kurtce konuştuğunu ve Suriye'den göctügünü öğrenir. Nadima ve ailesi Suriye'de çıkan savaşta birçok tanıdıklarını kaybettikleri için birçok mültecinin yaptığı gibi zorlu bir süreçten sonra Ingiltere'ye sığınırlar.  Bütün bu olaylardan haberi olmayan Jaz ve arkadaşları Nadima' yi aralarına kabul edip kötü günleri atlatmasina yardımcı olurlar. Dostluk,arkadaslik ,multeci,ırkçılık ve empati üzerine güzel bir kitap. Ayni dili konuşamasa da aynı kültürü paylasamasa da arkadaş,dost olmayı öğrenmeli insan. Bu arkadaş olmaya engel değildir.
Çikolataca Konuşur musun?Cas Lester · Genç Timaş Yayınları · 20241,079 okunma