Umut

Umut
@fermanlideli
Benim hala Umudum var. Unutma Umut iyi bir şeydir, belki de en iyisi. Ve iyi şeyler asla ölmez. Korktukça tutsak, Umut ettikçe özgürsün. Tüm dünya vazgeç dediğinde Umut fısıldar... Bir kez daha dene.
Tatil planı hazırsa sıra okuma listenizde!
Bu yaz yanınızdan ayırmak istemeyeceğiniz kitapları sizin için bir araya getirdik. 💬 Siz olsanız bu listeden hangisiyle başlardınız?
9/10
·264 syf.·
2019 36. kitabı
İlk önce her öğretmenin okuması gerek bir kitap. Kaynaştırma öğrencilerine sadece sevimli görünme dışında ne şekilde davranması gerektiği hakkında ışık tutacak. İkincisi öğrencilerin de bu kitabı okuyarak sınıflarındaki Kaynaştırma öğrencilerine karşı bakış açılarının değişmesini sağlacaktır. Ayrıca kaynaştırma öğrencilerini dışlamadan, onlardan uzak durmadan eğitim hayatına pozitif yönde katkı sağlayacaktır. Okurken kendimi o sandalyede bulunuyormuşçasına okudum. Yazar çok doğal bir şekilde aktarmış.Bir şeyleri bilmek ve bunu aktaramamak. Üstelik karşı tarafında sizin bilmediğinizi sanarak bildiğiniz şeyler üzerine defalarca bilmiyormuşçasına muamele görmek. Tarifi de izahı da bu kitapta.
1000Kitap
İçimdeki MüzikSharon M. Draper · Timaş Genç Yayınları · 202139,9bin okunma
Söylenmesi gerekenler... Söylemesi gerekenler...
10/10
·196 syf.·
2019 35. kitabı
Bir şeyler söylemek istiyorum fakat,aklımda ölçüyor biçiyor tasarlıyor ama dilimle ikrar edemiyorum. Çünkü toplum içinde, topluluk karşısında bir şeyler diyememki. Topluluk karşısında hiç konuşamam ki ben. Hem belki konuşmaktansa konuşmamak en güzeli ha. Hayır hayır konuşmalıyım bir şeylerin yanlış olduğunu söylemeliyim. Evet evet söylemeliyim Nasıl?Nasıl yani artık çok mu geç... Evet çok geç. Çünkü söylenmesi gerekenler söylenmesi gerektiği yerde,söylenmesi gerektiği zamanda, söylenmesi gerekenlere söylenmeli. Söylemezsen sesi gür çıkanların söylediklerini uygulamak zorunda kalırsın. Hemde hiç istemesen de, hiç katılmasan da.
1000Kitap
Son AdaZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 201362,2bin okunma
Başlık bile bulamadım.
5/10
·140 syf.·
2019 34. kitabı
Kitabın yazarı kitabın okunmasında ve kitaptan anlamlar çıkarılmasında en büyük etken. Bir de klasik olması da var. Yazarı Dostoyevski olunca illa güzel bir şeyler bulacağız şurda şunu demek istemiş şu psikolojiyi anlatmış vs vs. Kitapta daldan dala atlayan birilerine tokat atmak için kafasında düşünüp duran bir den bire konu bir kıza gelen eser . Okurum okumanın keyfinden ötürü ama yüklenecek fazla bir anlam göremiyorum eserde.
Edebiyat
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025159,7bin okunma