Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"Tarhana Osman yazmakla bitmez: Sağlıklı, entelektüel kapasitesi yüksek, güçlü bireylerden oluşan bir toplum ve gelişmiş bir ülke için protein değeri yüksek beslenmenin önemli olduğunu, tahıl ağırlıklı beslenmenin ise bireyin sorgulama kapasitesini düşürerek yönetilebilir, güdümlenebilir olduğunu iddia etti. Bu nedenle hayvancılığın geliştirilmesi et ve süt ürünlerinin daha ucuz olarak halka arzının artırılması gerektiğini ifade etti. ABD tarafından dağıtılan tahıla dayalı beslenme politikalarının ülkeyi sömürge haline getirmek için bir araç olduğunu ve etkisini 40-50 yıl sonra gelecek kuşaklarda gösterebileceğini öngördü. ABD tarafından Türkiye'de kullanımı için baskı uygulanan soya yağı ve margarin yerine sağlıklı zeytinyağının kullanımının arttırılması gerektiğini söyledi. Gıda Emperyalizmi adlı kitabında şunu yazdı: ' Günümüzde (Soğuk Savaş) bir toplumu uysallaştırmak, yönetmek, entelektüel kapasitesini azaltmak, az düşünen bireylerden oluşan bir toplum yaratmak için top ve tüfek gerekli değildir. Bunu beslenme politikalarını ele geçirerek sulh içinde ve minnet duyguları ile başarabilirsiniz. Amerikan emperyalizminin yaptığı budur.'"
Sayfa 307 - Kırmızı Kedi YayıneviKitabı okudu
Gıda Emperyalizmi kitabından : (Osman Nuri Koçtürk )
Günümüzde (Soğuk Savaş) bir topluma uysallaştırmak yönetmek entelektüel kapasitesini azaltmak az düşünen bireylerden oluşan bir topluluk yaratmak için top tüfek gerekli değildir bunu beslenme politikalarını ele geçirerek su içinde ve minnet duygularıyla başarabilirsiniz Amerikan emperyalizmin yaptığı budur.
Sayfa 307Kitabı okudu
Reklam
Eğitim sistemine acil "emperyalizm dersi" konmalı: Kültür emperyalizmi. Sağlık emperyalizmi. Sanat-Moda emperyalizmi. Bilim emperyalizmi. Gıda emperyalizmi. Müzik-Medya emperyalizmi. Finans emperyalizmi. Türkiye'deki İsrail bunlarda. Millet, bunların detayından habersiz.
Mehmet Beşeri’den Kitap Önerileri
ATATÜRK (Nutuk), AHMED RIZA(Batı Politikasının Ahlaksızlığı), ARSLAN BULUT((Türklüğün Şifresi, Atatürk'ün Yol Haritası), ATTILA İLHAN (Hangi Batı, Batının Deli Gömleği), BANU AVAR (Zemberek), BEKİR ELÇİN (Onlar Savaşırken), BİLGE ORHUNLU(Mütareke Dönemi), CAZİM GÜRBÜZ (Atatürk, Ekonomi ve Milliyetçilik, Kartal Gözüyle Milliyetçilik, Atatürk
Sayfa 11
Resmen kitabın özeti
Sağlıklı, entelektüel kapasitesi yüksek, güçlü bireylerden oluşan bir toplum ve gelişmiş bir ülke için protein değeri yüksek beslenmenin önemli olduğunu, tahıl ağırlıklı beslenmenin ise bireyin sorgulama kapasitesini düşürerek yönetilebilir, güdümlenebilir olduğunu iddia etti. Bu nedenle hayvancılığın geliştirilmesi, et ve süt ürünlerinin daha ucuz olarak halka arzının artırılması gerekliliğini ifade etti. ABD tarafından dayatılan tahıla dayalı beslenme politikalarının ülkeyi sömürge haline getirmek için bir araç olduğunu ve etkisini 40-50 yıl sonra gelecek kuşaklarda gösterebileceğini öngördü. ABD tarafından Türkiye' de kullanımı için baskı uygulanan soya yağı ve margarin yerine sağlıklı zeytinyağının kullanımının artırılması gerektiğini söyledi. Gıda Emperyalizmi adlı kitabında şunu yazdı: "Günümüzde (Soğuk Savaş) bir toplumu uysallaştırmak, yönetmek, entelektüel kapasitesini azaltmak, az düşünen bireylerden oluşan bir toplum yaratmak için top ve tüfek gerekli değildir. Bunu beslenme politikalarını ele geçirerek sulh içinde ve minnet duyguları ile başarabilirsiniz. Amerikan emperyalizminin yaptığı budur." Osman Nuri Koçtürk
Gıda Politikası
"Geri kalmış ülkeler için en çıkar yol, öncelikle tarımı geliştirmek ve tarımsal ürünleri, bunların ulaşımında güçlük çeken ileri ve kalabalık toplumlara, baskı altında kalmadan bilinçli yapılacak operasyonlarla satma ve endüstri kurulacak ise buna gıda endüstrisinden başlama olabilir."
Reklam
Amerikan emperyalizmi çok yönlü çalışmaları ile
Amerikan emperyalizmi çok yönlü çalışmaları ile sağlıklı olanları besinleri ve yatağa düşenleri de ilaçları üzerinden sömürmekte ve ana rahmine düştüğü günden, ruhunu Tanrı'ya teslim edeceği güne kadar, açlık, sefalet, cehalet ve yoksullukla karşı karşıya bırakmaktadır.
seçim zamanında nutuk atarak ve yalan söyleyerek halkı kandırma
Doğum Kontrolü, Yiyecek Yardımları, İnsan Gücü İhracatı, Borçlandırma, Teknik Yardım, Kültür Emperyalizmi, Tarım Politikasını Yozlaştırma gibi çağdaş girişimlerin tabanında biopolitik hesaplar yatmaktadır. Bu politikanın ince hesaplarını bilemeyen ve politikayı seçim zamanında nutuk atarak ve yalan söyleyerek halkı kandırma, onların oyunu alarak iktidara geldikten sonra alabildiğine ezme, polis zoru ile sindirerek saltanatını sürdürme olarak anlayan geri ülke politikacısını sonunda hesabını veremeyeceği maceralara sürükleyen bu konudaki bilgisizliğidir. Bu bilgisizlik biopolitik kuralları iyi bilen emperyalist politikacının işine yaramakta ve bundan dolayı alabildiğine istismar edilmektedir.
Gıda Emperyalizmi adlı kitabında şunu yazdı : " Günümüzde ( Soğuk Savaş ) bir toplumu uysallaştırmak , yönetmek , entelektüel kapasitesini azaltmak , az düşünen bireylerden oluşan bir toplum yaratmak için top ve tüfek gerekli değildir . Bunu beslenme politikalarını ele geçirerek sulh içinde ve minnet duyguları ile başarabilirsiniz . Amerikan emperyalizminin yaptığı budur . "
Sayfa 307 - Osman Nuri Koçtürk
Osman Nuri Koçtürk/Gıda Emperyalizmi
"Günümüzde bir toplumu uysallaştırmak, yönetmek, entelektüel kapasitesini azaltmak, az düşünen bireylerden oluşan bir toplum yaratmak için top ve tüfek gerekli değildir. Bunu beslenme politikalarını ele geçirerek sulh içinde ve minnet duyguları ile başarabilirsiniz. Amerikan emperyalizminin yaptığı budur."
Sayfa 307Kitabı okudu
Reklam
Günümüzde (Soğuk Savaş) bir toplumu uysallaştırmak, yönetmek, entellektüel kapasitesini azaltmak, az düşünen bireylerden oluşan bir toplum yaratmak için top ve tüfek gerekli değildir. Bunu beslenme politikalarını ele geçirerek sulh içinde ve minnet duyguları ile başarabilirsiniz. Amerikan emperyalizminin yaptığı budur.   Osman Nuri Koçtürk/ Gıda Emperyalizmi
Sayfa 307Kitabı okudu
Dünyada yaşayan milletler, bölgelere göre tüm olarak kıyaslanacak olursa, daima iyi beslenenin kötü beslenen toplumları siımürmekte olduğu görülecektir.
Şiddet ve zorlamalarla şartları değiştirmeye çalışan geri toplumların bu çabalarında başarıya ulaşamadıklarını görüyonız. Antidemokratik zorlamalar ve şiddet hareketleri bunların temsilcileri ile birlikte gücünü yitirmekte ve bir gurup insanın Kitleyi sürüklemesinin mümkün olamayacağı tarih boyunca müsahede edilmiş bulunmaktadır.
Afrika, Asya ve Güney Ameıika'nın geri kalmış ülkeleri kendileri,ni birleştiren müşterek koşulların var olduğunu sesizce bilmişlerdir. Kötü ve fakat müşterek şartlar kalabalık insan guruplarını bir araya getirirken, daha bilinçli ve fakat daha az kalabalık olan ileri toplumların artık halli mümkün olmayan bir ayrıntı içinde can düşmanı haline geldiklerini ve iki blok içinde cie ayrı ayn çıkar guruplarının teşekkür ettiğini görüyoruz
Sömürülme durumunda olan memleketler ise olayların ve belki de mukadderatın iteklediği sömürülme sistemi içinde bütün güçlerini harcadıkları halde, sömüren için faydalı olmaktan bir adım bile ileri atamıyor ve ekserisi kalkınamamanın suçunu birbiri üzerine atmaya ve bu suretle suçlayıp cezalandırmaya çalışan zıt guruplara ayrılmış bulunuyorlar.
208 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.