Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gıda gibi önemli bir konunun bilimi ve teknolojisi hakkında fikir sahibi olmak,mühendislik mantığını alacak kadar dersler almak ama hayat gündeminin bunlarla değil tam karşısına duran toplum önyargilarinin,alışkanlıkların,geleneklerin,taklitciligin ve ekonomik düzen ile oluşması... Ve işi öğrendiğin şekilde yapmanın hem bürokratik hem de teorik olarak imkansız olduğu bir ülke. "
Üniversite ancak sektörü, hayatı anlamak ve kendinde neyin eksik olduğunu çözmek için kullanıldığında yararlıdır. Meslekler birer kalıptır ve bu kalıplar hiçbir iş yerine tam oturmaz, teori ile pratik asla uyuşmaz.
Reklam
Bizim bir şeyi baştan kusursuz yapmak gibi bir çabamız yoktur. Mükemmellik ile hatasızlığı birbirine karıştırdık. "Elbette kusuru olacak" diyerek hatayı övdük, yaygınlaştırdık.
Hayat; fizik, kimya, biyolojiyle tanışmadan, matematiğe hayranlık duymadan, istatistik ve ekonomiyle en az bir kez haşır neşir olmadan, algoritmik düşünme ve planlama keşfedilmeden doğru yorumlanamaz.
Tüketicinin hem sağlığını hem damak tadına, ürünün hem dayanıklılığına hem fiyatına, sistemin hem prosedürlerine hem çalışma şartlarına alisirken inanılmaz bir oyuncu veya savaşçı gibidir gıda mühendisi. Tüm bunlar olurken birisi internette "Uht süt almayın, evde kaynatin", " Sütün içinden kaymağını alıyorlar " yazar. Milyonlarca kişi paylaşır. Satranç gibidir gıda mühendisliği. Şahın kontrolü sizde değildir, vezirlik görevinizi yapamazsınız, piyonlar başına buyruktur, tahta sallaniyordur, Gıda mühendisi yine de savaşır. "
Aya bakarken taşa takılmak Gıdayı yemek ile eş anlamlı kullanan insanımızın lügatında gıdanın bir karşılığı yok. Gıdanın manası, kutsallığı,uğruna savaşılan bir şey oluşu falan unutuldu, elimizde sadece lezzet ve kalori hesabı kaldı.
Reklam
İnsan tanıma, psikoloji, empati.. Hiçbir kavram gündem değil. Hayatın en önemli konuları, sınavlarda çıkmadığı için örtbas edildi.
147 öğeden 81 ile 90 arasındakiler gösteriliyor.