Abdullah Reha Nazlı

Abdullah Reha NazlıYanılgının İcadı yazarı
Yazar
8.9/10
196 Kişi
575
Okunma
86
Beğeni
7,3bin
Görüntülenme

Hakkında

1987'de Kütahya'da doğdu. Mühendis, girişimci, tasarımcı, yazar. Sosyal medyanın yarattığı çağ değişimine dair notları ile yazarlık hayatı başladı. Mühendisliğin farklı disiplinleri bir araya getirmesi üzerine örneklerini kitaplaştırdı. Çok yönlü bakış ve genel resmi görmek konusunda çalışmaları oldu. Tüm kitaplarında kendini eğitim konusunda odaklanmaktadır. Eğitim sistemi ile bugünkü bilim arasındaki uyuşmazlıkları kitap haline getirmiştir. Bilim okurluğu ve yazarlığını beyin bilimleri alanında yoğunlaştırmıştır. Bu alandaki ilk kitabı Yanılgının İcadı; evrimsel psikoloji, biyoloji, antropoloji ve sosyoloji gibi bilim dallarını herkesin anlayabileceği tarzda birleştirmiştir. Yazarlık süreci pozitif bilimler ile sosyal bilimler arasında bir köprü görevi görüp bilimi herkesin anlayacağı tarzda anlatacak kitaplar haline getirme amacında devam etmektedir.
Unvan:
Türk Gıda Mühendisi, Girişimci ve Yazar
Doğum:
Kütahya, Türkiye, 1987

Okurlar

86 okur beğendi.
575 okur okudu.
50 okur okuyor.
563 okur okuyacak.
16 okur yarım bıraktı.
Reklam

Sözler ve Alıntılar

Tümünü Gör
Doğru kitabı seçen herkes kendisinin öğretmeni olabilir.
Bir şeyi yapmazsanız sizi şiddetle eleştirecek elalem, yaptığınızda ise ortadan kayboluyor ve kendi seçimlerinizin sonuçlarını yaşadığınızı anlayıveriyorsunuz.
Reklam
Bugün tüm dünyadaki sistemin amacı da budur; ömrünüzün başında tembellik etmenizi sağlayıp sonra ömür boyu çalışmanızı sağlamak.
Geleceği olan ve geleceğiniz için yararlı olan tüm ortamlarda fiiller sıfatlardan önemlidir.
İçine tohum koymadığınız sürece, toprağı kazma işini ne kadar artırdığınız sonucu etkilemez.
Sayfa 135Kitabı okudu
Gıda Mühendisi Gibi Düşünmek
Akıllı insan aklını kullanır, daha akıllı insan başkalarının da aklını kullanır.
Abdullah Reha Nazlı
Abdullah Reha Nazlı
Öğretmenler bilgi aktarabilir, yardımcı olabilir veya ilham verebilirler; bunlar da önemli ve güzel şeyler. Ama günün sonunda işin doğrusu şu: Biz kendimizi eğitiyoruz. [SALMAN KHAN] ▪
The Sistem
The Sistem
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
320 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
Herkes için evrimsel psikoloji! Hangi genlerin sonraki nesle aktarıldığı karakterimizi, içgüdülerimizi, duygularımızı, kültürümüzü, mutluluğumuzu ve etrafımızda gördüğümüz neredeyse her şeyi şekillendiriyor. Buna rağmen, bu önemli konu olmadan değerlendirmeler yapıyor; neden bazı şeylere yaktın olduğumuzu, nasıl bazı korkulara doğmadan sahip olduğumuzu, neden sürekli mutlu olamadığımızı, insan ilişkilerimizi genlerimizin yönettiğini, sağlığımızı beynimizin bozduğunu bilmiyoruz. Tek bir konu etrafında dünyanın en önemli konularını anlamak için; Yanılgının İcadı, evrimsel psikolojiyi olabildiğince basit bir şekilde aktarmak için yazıldı.
Yanılgının İcadı
Yanılgının İcadıAbdullah Reha Nazlı · Nazlı Kitap · 2020234 okunma
256 syf.
6/10 puan verdi
·
5 günde okudu
Okulsuz eğitimi savunan eğitim anlayışı üzerine bir kitap, merak ederek okudum. Özellikle bu pandemi döneminde muhakkak uygulanması gereken bir anlayış. Komedi filmi diyerek izlediğimiz Hababam Sınıfı'nda Mahmut Hoca meşhur sözlerini yıllar önce söylemişti aslında: "Okul sadece dört yanı duvarla çevrili, tepesinde dam olan yer değildir. Okul
The Sistem
The SistemAbdullah Reha Nazlı · Kamer Yayınları · 201896 okunma
256 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
"Okulsuz eğitimi" değil "kendini eğitimi" anlatan bir kitap. 200 yıllık sistemin düzelmesini bekleyecek vakit kimse için yok ve sosyolojik nedenlerle okuldan bağımsız bir toplum düşünemiyoruz. Ama başta neyi yanlış yaptığımızı, bu düzenin öğrenme metodumuza nasıl zarar verdiğini, nasıl yeniden her şeyi öğrenebilen bir akla kavuşabileceğimizi keşfedebiliriz. Bilim, bireysellikten yana ve ortalama biri gibi öğrenmek için hayat çok kısa. Bugünden başlayarak kendini eğitmenin adımlarını atabilir, sistemin etkilerini geri alabilir, kendi kendine öğrenmenin keyfini ve hayata getireceği avantajları yaşayabiliriz.
The Sistem
The SistemAbdullah Reha Nazlı · Kamer Yayınları · 201896 okunma