Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Mustafa Kemal Atatürk'ün Söylediği 75 Söz | Atatürk Sözleri ve Anlamları Cumhuriyetimizin kurucusu, başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, yaşam şekli ve üstlendiği görevleri gereği çok yönlü bir liderdi. Verdiği demeçler, söylediği sözler, aktardıkları ve daha nicesi hayatın her alanında önemli tavsiye, fikirler ve sözleri içeriyor. Spor,
icadın anası ihtiyaçtır.
"İcadın anası ihtiyaçtır." Yani, varsayımsal olarak icatlar toplumun giderilemeyen bir ihtiyacı olduğu zaman yapılır: Bir teknolojinin yetersiz ya da sınırlayıcı olduğu herkesçe kabul edilmektedir. Olası mucitler, para ya da ün kazanma umuduyla güdülenerek o ihtiyacı saptar ve karşılamaya çalışırlar. Sonunda bir mucit, mevcut yetersiz teknolojiden daha üstün bir çözümle ortaya çıkar. Çözüm toplumun değerleriyle ve başka teknolojileriyle uyuşuyorsa toplum çözümü benimser. Buna iyi bir örnek yakın çağların en büyük mucidi Thomas Edison'un en özgün icadının tarihidir. Edison 1877'de ilk gramofonunu yaptığı zaman bir makale yayımladı, bu makalede icadının kullanılabileceği yerleri on madde halinde belirtti. Bunların arasında ölmekte olan kişilerin son sözlerini kaydet- mek, görme özürlü kişilerin dinlemesi için kitapları plağa almak, saatin kaç olduğunu duyurmak, hecelemeyi öğretmek vardı. Edison'un öncelikler listesinde müziğin yeniden üretimi ilk Sıralarda yer almıyordu. Birkaç yıl sonra Edison yardımcısına icadının hiçbir ticari değerinin olmadığını söylemişti. Daha sonraki birkaç yıl içinde düşüncesini değiştirdi, gramafon satmak üzere iş hayatına atıldı ama bürolarda dikte ettirme makinesi olarak. Başka girişimciler madeni bir para atıldığı zaman popüler müzik çalacak şekilde gramofonu değiştirip müzik kutusu adı verilen şeyi türettikleri zaman, ciddi büro işlerinde kullanılan icadının değerini düşürdüğü için olsa gerek, Edison buna karşı çıktı. Ancak 20 yıl kadar sonra istemeye istemeye gramofonunun aslında müzik kaydetmeye ve çalmaya yaradığını kabul etti.
Reklam
104 syf.
3/10 puan verdi
·
4 günde okudu
PARİS'TE BİR KARINCA & MARC VİDAL İspanya da doğup büyümüş genç bir çocuğun dünyanın başkenti olarak gördüğü Paris'e cebinde biraz parasıyla plan yapmadan gidişi ve orada nasıl hayatta kalınır sorularını kendisine sorarken , başarılı bir girişimci olma adımlarını anlatıyor. Kısa sürede bitirilebilecek, çerezlik bir kitap. Açık sözlü olmak gerekirse, kapağı hoşuma gittiği için almıştım. Girişimciler için içerisinde not alabilecekleri birkaç söz mevcut, onun dışında dikkate değer birşey göremedim.
Paris'te Bir Karınca
Paris'te Bir KarıncaMarc Vidal · Pegasus Yayınları · 2017178 okunma
42 syf.
·
Puan vermedi
Şimdi bu millet nereye sıçacak? İşte bütün mesele bu!
Tuhaf bir yazı okuyabilirsiniz fakat bunlar gerçekler. Kitaptan alıntılarla ilerleyeceğim ki salladığımı düşünmeyin. "Herodotos, Mısırlı kadınların ayakta, erkeklerin ise oturarak işediği bilgisini bize ulaştırmaktadır." Böylesi bir bilgiye nasıl erişildi ve neden günümüzde tersine döndü inanın ne sormak ne de düşünmek
Eskiçağ'da Tuvalet Kültürü
Eskiçağ'da Tuvalet KültürüOnur Gülbay · Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü Yayınları · 200315 okunma
Çoğu kez icat ihtiyacın anasıdır, ihtiyaç icadın değil. Buna iyi bir örnek yakın çağların en büyük mucidi Thomas Edison un en özgün icadının tarihidir. Edison 1877'de ilk gramofonunu yaptığı zaman bir makale yayımladı, bu makalede icadının kullanılabileceği yerleri on madde halinde belirtti. Bunların arasında ölmekte olan kişilerin son sözlerini kaydetmek, görme özürlü kişilerin dinlemesi için kitapları plağa almak, saatin kaç olduğunu duyurmak, hecelemeyi öğretmek vardı. Edison’un öncelikler listesinde müziğin yeniden üretimi ilk sıralarda yer almıyordu. Birkaç yıl sonra Edison yardımcısına icadının hiçbir ticari değerinin olmadığını söylemişti. Daha sonraki birkaç yıl içinde düşüncesini değiştirdi, gramafon satmak üzere iş hayatına atıldı -ama bürolarda dikte ettirme makinesi olarak. Başka girişimciler madeni bir para atıldığı zaman popüler müzik çalacak şekilde gramofonu değiştirip müzik kutusu adı verilen şeyi türettikleri zaman, ciddi büro işlerinde kullanılan icadının değerini düşürdüğü için olsa gerek, Edison buna karşı çıktı. Ancak 20 yıl kadar sonra istemeye istemeye gramofonunun aslında müzik kaydetmeye ve çalmaya yaradığını kabul etti.
Katılım bankacılığı, tasarruflarını faizsiz esasa göre değerlendirmek isteyen tasarruf sahipleri ile finansman ihtiyaçlarını yine aynı göre sağlamak isteyen iş sahipleri ve esasa girişimciler için mevcut boşluğu dolduran sektör olarak doğmuştur. Bu sektör, hem ülkedeki atıl kaynakların ekonomimize kazandırılmasını sağlamış hem de bankacılığın asli görevi olan fon toplama ve kullandırma işlevlerinde geliştirdiği yeni ürünlerle sektörün çeşitlilik ve derinliğini artırmıştır.
Reklam
“Lütfen bunu kabul et. Yapmış olduğun bu büyük iyilik bizim için çok değerli. Sana minnettarım.” “Rica ederim. Sadece insanlık görevi. Bu nedir?” Ondan cevap gelmeyince zarfı aralayarak baktım. İçinde tam beş yüz Singapur doları vardı. Bu yaklaşık üç bin Türk lirasına tekabül ediyordu. Zarfı kapadım ve adama geri uzattım. “Lütfen bunu kabul et.
Sayfa 150Kitabı okudu
Buna iyi bir örnek yakın çağların en büyük mucidi Thomas Edison un en özgün icadının tarihidir. Edison 1877'de ilk gramofonunu yaptığı zaman bir makale yayımladı, bu makalede icadının kullanılabileceği yerleri on madde halinde belirtti. Bunların arasında ölmekte olan kişilerin son sözlerini kaydetmek, görme özürlü kişilerin dinlemesi için kitapları plağa almak, saatin kaç olduğunu duyurmak, hecelemeyi öğretmek vardı. Edison’un öncelikler listesinde müziğin yeniden üretimi ilk sıralarda yer almıyordu. Birkaç yıl sonra Edison yardımcısına icadının hiçbir ticari değerinin olmadığını söylemişti. Daha sonraki birkaç yıl içinde düşüncesini değiştirdi, gramafon satmak üzere iş hayatına atıldı -ama bürolarda dikte ettirme makinesi olarak. Başka girişimciler madeni bir para atıldığı zaman popüler müzik çalacak şekilde gramofonu değiştirip müzik kutusu adı verilen şeyi türettikleri zaman, ciddi büro işlerinde kullanılan icadının değerini düşürdüğü için olsa gerek, Edison buna karşı çıktı. Ancak 20 yıl kadar sonra istemeye istemeye gramofonunun aslında müzik kaydetmeye ve çalmaya yaradığını kabul etti.
Namşip gibi olma...
Namşip her zamanki bıkkın ve umutsuz ruh haliyle başladı güne. Nasıl umudu olsundu ki? Parasızdı, işinden memnun değildi, sosyal medyada zenginler, fenomenler ve girişimciler nispet yapar gibi karşısına çıkıyor ve zaten umutsuz olan zihnine bir de kıskançlık ekliyordu. Her ne kadar sosyal medyada gördüklerinden rahatsız olsa da asosyal olduğu ve işten uykuya, uykudan işe gittiği için yapacak başka bir şeyi olmadığından, geç saatlere kadar film, dizi izliyor, sabah ilk iş olarak sosyal medyaya bakıyordu. Bu sabah karşısına çıkan ilk video, hayatında birçok kez başarısız olduğunu, reddedildiğini, uykusuz kalıp çalıştığını, parasız kaldığını anlatan bir milyonerin konuşması oldu. Namşip her zamanki gibi öfke ve kıskançlık dolu düşüncelere kapıldı Kitabın devamı profilimdeki linkte. Geçici dev indirimi kaçırmamak için acele et
224 syf.
·
Puan vermedi
·
2 saatte okudu
İlk bakışta tuhaf bir soru gibi görünse de, bu kitap, iş dünyası ve insan davranışları hakkında şaşırtıcı ve ilham verici bilgiler sunuyor. Yazar, Harvard Business Review'da yayınlanan araştırmalardan yola çıkarak, CEO'ların yüz şekilleri ile şirket performansı arasındaki ilişkiyi, ikramiye aldığımızda ölme olasılığımızı ve daha birçok ilginç konuyu inceliyor. Kitabı Neden Sevdim?: Bilgilendirici: Kitap, karmaşık araştırmaları kolayca anlaşılır bir şekilde sunuyor. Yaratıcı: Yazar, okuyucuyu sıkmadan, ilgi çekici bir üslup kullanıyor. Dostane: Kitap, sanki bir arkadaşınızla sohbet ediyormuş gibi bir his veriyor. Kitabı Kimlere Tavsiye Ederim?: İş dünyası ile ilgilenenlere: Yöneticiler, girişimciler ve çalışanlar için faydalı bilgiler içeriyor. İnsan davranışlarına meraklı olanlara: Psikoloji ve sosyolojiye ilgi duyanlar için keyifli bir okuma olacak. Eğlenceli ve bilgilendirici bir kitap arayanlara: Sıradan bir kitap okumaktan sıkılanlar için ideal bir seçim.
Kenyalılar Otobüs Şoförlerine Neden Bağırır?
Kenyalılar Otobüs Şoförlerine Neden Bağırır?Andrew O'Connell · Optimist Yayınları · 201426 okunma
282 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.