Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

Melike yıldırım yorumladı.
300 syf.
9/10 puan verdi
·
23 günde okudu
"Çocukluk cehennemdir."
Bir kitaba koyulabilecek iddialı bir isim: “İyi aile yoktur.” Okuyunca, kitabın ismine hak veriyorsunuz. Sadece ebeveynlerin değil, herkesin okuması gereken bir kitap. Bir çocuğa en büyük yaraları en yakınındakiler açsa bile hepimiz bir şekilde çocuklarla muhatap oluyoruz ve minicik bir davranışımız o çocuklarda büyük etkiler yaratabiliyor. Bundan
İyi Aile Yoktur
İyi Aile YokturNihan Kaya · İthaki Yayınları · 20186bin okunma
··1 alıntı·
2 artı 1'leme
·
16,4bin görüntüleme
Melike yıldırım okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Güzel bir inceleme olmuş ellerinize sağlık, kitabı hemen alıp okuyacağım.
Sibel okurunun profil resmi
Çok teşekkür ederim, size de şimdiden keyifli okumalar dilerim.
Robin Adal okurunun profil resmi
Farkındalık yaratan, güzel bir inceleme gerçekten. Teşekkürler 🎩
Sibel okurunun profil resmi
Beğenmenize sevindim, ben teşekkür ederim.
Sıfır Virgül Beş okurunun profil resmi
Gerek kitabın kendisi gerek bu inceleme ve gerekse de vermiş olduğun yaşantı örnekleri gerçekten çok çarpıcı ve uyumlu olmuş. Böyle bir kitabın okunmasına ve bu incelemenin yazılmasına vesile olduğum için de ayrıca çok sevindim. Kalemine sağlık diyor, sağlıklı nesiller için bilinçli ebeveynlerin sayısının artmasını diliyorum. 🙏🍀
Sibel okurunun profil resmi
Bilmukabele. Beğenmene çok sevindim, tekrar teşekkür ederim. ;)
Semih Doğan okurunun profil resmi
Emeğinize sağlık, çok güzel bir inceleme olmuş. Ebeveyn olmak gerçekten de ülkemizde kolay bir durum gibi kabul ediliyor ama asıl mesele ebeveyn olduktan sonra eşler bebekle baş başa kalınca başlıyor. Bu noktada şunu da ifade etmek isterim ki, ebeveyn olduktan sonra kitap okumak dahil birçok konuya vakti kalmıyor insanın. Bu çok doğal bir durum ve kimsenin ebeveyn olmadan bu zorluğu anlayamayacağını düşünüyorum. Bende ise baba olduktan sonra biraz daha garip bir durum oldu ve internette daha aktif olacağım işlere giriştim :) Neyse konuyu dallandırıp budaklandırmadan, çok şey düşündüren bu değerli yazı için tekrar teşekkürlerimi sunarım.
Sibel okurunun profil resmi
Merhaba, öncelikle belirtmek isterim ki, ebeveyn olmanın zorluklarını tahmin ediyorum. Orada genel bir vurgu yaparak çocuklara verilen ehemmiyetin az olduğunu ifade etmek istedim. Sizin gibi okuyan, araştıran, sorgulayan bir babanın olması gelecek için umut verici. Paylaşımlarınızı severek takip ediyorum. Bu güzel yorum için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler. ;)
Kaan okurunun profil resmi
Çok güzel bir inceleme olmuş, emeğine sağlık. :) Benim şu an için çocuk yapma konusunda fikrim Schopenhauer'un şu sözleri doğrultusunda: #49878322 En kesin çözüm; hiç çocuk yapmamak :)
Sibel okurunun profil resmi
Çok mantıklı görünüyor. :) Schopenhauer yine formunda ve bu kez kendisine katılıyorum. Beğenmene sevindim, teşekkür ederim Kaan. ;)
Barış KARAGÜL okurunun profil resmi
kitap hakkındaki incelemeyi sonuna kadar okudum. inceleme insana bu kadar tesir edebiliyorsa kitabı düşünemiyorum bile bir baba olarak en kısa zamanda alıp okuyacağım bu güzel tavsir için tebrik ve teşekkür ediyorum yüreğiniz dert görmesin
Sibel okurunun profil resmi
Çok teşekkür ederim.
Anna K. okurunun profil resmi
Şu sevgiden ari tutulmuş bebeklerin deneyini her okuduğumda üzülüyorum. :( bu güzel inceleme için teşekkür ederiz 🌺 umarım - kendi adıma da söylüyorum bunu- geçmişteki yaralarımızı sarıp geleceği ve bugünü yaşamanın bir yolunu bulabiliriz
Sibel okurunun profil resmi
Bazı deneyler gerçekten çok acımasızca. Bu değerli yorumun için teşekkür ederim Anna, ben de tüm kalbimle bunu diliyorum. Sevgilerimle.
Ronahî okurunun profil resmi
İncelemen gayet özünde olmuş , beğendim:) eline sağlık... Evet çocukluk birçok bireyin sancılı yarası, uyuyamadığı geceleri, dalıp dalıp gitmeleridir... Çocukken alınan yaralar , toplumdaki rolümüzü ve davranışlarımızı belirler. Bazen topluma faydalı bireyler yetişirken bazen de zararlı bireyler ortaya çıkıyor. Çocuk ve kadın olgusunu birbirine yakın buluyorum. Toplumda olması gerektiği gibi yaşamayan , üzerinde en çok fikir beyan edilen iki olgudur. Oysa rahat bırakırlarsa , her iki olgu kendi değer ve gerçekleriyle toplumda yer edineceklerdir. Toplumda kısıtlanan bir kadın olarak , ilk önce kendi kadın ruhuma ulaşıp , kendimi iyileştirdikten sonra "gerçek bir anne"olabilirim. Eğer hâlâ savaş verdiğim yaralarım varsa , ben bir insana odaklanamam, onu eksik bırakırım çünkü ben eksiğim. Yaşanan olumsuzlukları ona yaşatmama gerek yok. Evet o benim genlerimi taşıyacak olabilir ama o kendi doğrularını kendi yaratacak. Ve bu bilince sahip olamazsak , sokaktaki bir çocuğa veya aynı ortamı paylaştığımız bir çocuğa katlanma olasılığımız çok düşük... Kadın için dile getiriyorum ; kadın ruhuyla annelik aynı yolda yürüyen kavramlar ve anneliği öğrenmenin yaşı yoktur. İşte ben daha küçüğüm , ne anneliği felan diyenler var. Bu yaklaşımlar çok yanlış , görülüyor ki ciddi eksiklikler var. Tabi benim de bu yolda eksiklerim var , öğrenmeye çalışıyorum. Bu kitabı da en kısa zamanda okumayı düşünüyorum. Umarım öz bilince varacak olan insan sayısı artar. Baya emek harcamışsın , teşekkür ederim :)
Sibel okurunun profil resmi
Keşke her anne adayı senin gibi bilinçli olabilse. Ne güzel noktalara değinmişsin. Bir çok ebeveyn kendi eksikliklerini veya yaralarını çocukları aracılığı ile tolere etmeye çalışıyorlar, bunu yaparken hem kendileri fayda sağlayamıyor hem de yaralı bir çocuk daha dünyaya getiriyorlar. "Toplumda olması gerektiği gibi yaşamayan, üzerinde en çok fikir beyan edilen iki olgu: Kadın ve çocuk." Bu konuda da seninle hemfikirim. Bu yorumun incelememe katkı sağladı, zamanını ayırıp okuduğun ve düşüncelerini paylaştığın için çok teşekkür ederim. Sana şimdiden keyifli okumalar diliyorum, sevgilerimle. ;)
1 sonraki yanıtı göster
18 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.