2021 38. kitabı
Nisan 2021'de piyasaya Oğuz Atay biyografisi diye çıkmış bir kitap. "Hiç Oğuz Atay okumamış biri bu kitapla" okumaya başlasın mı? Hayır. Çünkü içinde doğru olmayan bilgiler var. Zaten kitabın biyografi kısmı, Yıldız Ecevit 'in 580 sayfalık Ben Buradayım... isimli eserinden yazıldığı anlaşılıyor. Kitabın ilk 16 sayfasının PDF versiyonunu görmek için bknz. hayykitap.com/kitap/hayatim-c... Kitabın ilk sayfalarında "Bu kitabın tüm hakları ... aittir. Yayınevimizden yazılı izin alınmadan kısmen veya tamamen alıntı yapılamaz, hiçbir şekilde kopya edilemez, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz" diye yazılmış ( #140010998 ) ancak kitabın 14'üncü sayfasında, sayfanın tamamını kaplayan, büyük puntolarla, "Çok şey vardı anlatılacak. O yüzden sustum. Birini söylesem diğeri yarım kalacaktı. Sen duydun mu sustuklarımı?" cümlesi ve altında parantez içinde "(Tutunamayanlar)" bilgisi yer almakta. Bu cümle Oğuz Atay'a AİT DEĞİL! --> #140010610 İkinci yanlış bilgi ise, kitabın 16'ncı sayfasına konulan Oğuz Atay'ı arkadaşlarıyla gösteren fotoğrafın altındaki yazıda mevcut. imgyukle.com/f/2021/10/01/0b... "Üniversite yıllarından arkadaşlarıyla" siz ne anlıyorsunuz bilemiyorum ancak bu fotoğrafı 2016'da Sözcükler dergisinde ilk kez yayımlayan Çetin Yalçın şu bilgileri vermektedir: "Bu fotoğraf, 1972 yılı yaz aylarında Yeşilköy’de bir yemekten sonra çekilmiştir. Soldan sağa: Çetin Yalçın, Konur Ertop, Mete Demirtürk, Demir Özlü, Barlas Özarıkça, Oğuz Atay, Serpil." haberplatosu.com/oguz-atayin-bu-... Maalesef bu kitabı da şuradaki iletimize ekliyoruz. -> #106811164
Hayatım Ciddiye Alınmasını İstediğim Bir OyunduKolektif · Hayykitap · 2021103 okunma
Kağan Bilge
Bu incelememi güncelleyemiyorum duyun 1000Kitap 1000Kitap Destek İNCELEMEME EKLEYECEĞİM YENİ BİLGİLER AŞAĞIDADIR. * ÜÇÜNCÜ YANLIŞ BİLGİ: Kitabın 28'inci sayfasında karşımıza çıkıyor: "- Daha kaç kez ıskalayacağız hayatı Olric? - Oklarımız bitene kadar efendimiz. (Tutunamayanlar)" cümleleri SAHTEDİR! OĞUZ ATAY'IN HİÇBİR KİTABINDA BULUNMAZ! * DÖRDÜNCÜ YANLIŞ BİLGİ: Kitabın 34'üncü sayfasında; "Ben, yalnızlığı sevmekle suçlanıp yalnızlığa mahkûm edildim. (Tutunamayanlar)" cümlesi yer almaktadır. Bu alıntı, "manipüle edilmiştir. Bu alıntıda iki yanlışlık vardır: İlki cümlenin özgün halinde, "yalnızlığı istemekle" olmasına rağmen, burada "yalnızlığı sevmekle" yapılmıştır. İkincisi, cümlenin özgün hali Tutunamayanlar 'da değil, Korkuyu Beklerken 'de bulunmaktadır. Bknz. #145284470
Kağan Bilge
https://1000kitap.com/kitaplarsessizdostlar merhaba. Yıldız Ecevit'in kitabını okudum. Evet, kitaplığımda var. Verdiğim bilgiler doğrudur. Kitabın pdf linkine ulaşmak için açılan sayfanın biraz aşağısında "KİTAP ÖNİZLEMESİ İncele" kısmına tıklamınız gerekiyor. "Oğuz Atay'a ait değildir" dediğim sözlerden eminim. Hatta bu sene yayımlamlanan bir kitapta Oğuz Atay'a ait 289 sahte söz alfabetik olarak belirlendi. İsterseniz oraya da bakabilirsiniz. Doğrusu Varken Yanlışı Neden? Oğuz Atay
Merhaba Yıldız Ecevit kitabını okudunuz mu siz kitap sizde var mı? Yazdığınız bu kitapla ilgili bilgilerin doğru olduğuna emin misiniz? Yanlış anlamayın kitabı okudum sadece merak ettiğim için soruyorum. Ona göre ben de önermem kitabı. Bu arada yorumunuzda 16 sayfa pdf versiyonu linkine tıklayınca pdf gözüküyor demişsinjz pdf gözükmüyor kitap gözüküyor. Son soru Oğuz Atay'a ait değil dediğiniz sözlerin yazara ait olmadığına emin misiniz?