Gönderi

İyi bir edebiyat, iyi bir edebiyatı içinde barındıran kitap, dünyaya bir şekilde gelmiş ve dünya derdiyle karşılaşmış; dünyanın saldırısına uğramış, onunla dertlenmiş, bu dünyanın daimi olmayacağını bilen kişinin, ah o ölümlü kişinin, ölüm korkusunu hafifletir.
Sayfa 111 - Ketebe Yayınları, 3. BaskıKitabı okudu
·
3 artı 1'leme
·
405 görüntüleme
Eylül Türk okurunun profil resmi
"Ölüm, yaşamın korkunç aldatmacasını ortaya çıkarmaz mı?" der Jung... Ölüme koşar adım gitmek diye bir şey varsa, o da yaşamın gerçek yüzünü görebilmekten geçiyor belki de... Psikoterapide “evrensellik prensibi” denen bir olgu var Resul Hocam, başkalarının da aynı yollardan geçmiş olması, insana bir iyilik, ferahlık verir, 'yalnız değilmişim.' kavrayışı oluşturur. Oğlum Harry Potter serisine başladı, okuduğu her kitaptan sonra hep birlikte filmini izliyoruz, film içerisinde kitaptan altını çizdiği cümleleri irdelemeye çalışıyoruz, o kadar olağanüstü durumlar, ilginçlikler içinde hatırladığı cümleler hepimizin aşinası olduğu hayatın içinden, dostluk, özveri, cesaret vb. aforizmalar :) Şu kanıya vardım ki hayâl gücünün sınırları nereye ulaşırsa ulaşsın, insanı derinden sarsan şeyler, kalbinin ve ruhunun derinlerinde kurulmuş ilk cümlelerden ibaret... Hâlâ duyulabiliyorsa şayet... Bize gelince beşinci kitabı bitirmesini sabırsızlıkla bekliyoruz😂
Resul Bulama okurunun profil resmi
Sanırım bu kitapta anlatılmak istenen, sizin "Evrensellik prensibi" dediğiniz konu. Acılarının kendine mahsus olmadığı, evrensel bir gerçek olduğu, ölüme giden faniler olarak benzer sorunlarla boğuştuğumuzu görmek. Edebiyat başlı başına bunu yapabilir mi, bu ayrı bir konu ama çocuğunuzla yaşadığınız tecrübe daha somut Eylül Hocam. Okumak, izlemek ve üzerinde düşünmek. Ne mutlu oğlunuza ki Jung okuyan, okuduklarını içselleştiren ve hayatına uygulamalı olarak yansıtan bir annesi var. Selamlar.
1 sonraki yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.