···Okunma: 11 Kasım 2024 00:00 (Çok Hafif Spoiler Öyle ki Hissetmeyeceksiniz Bile)
Cyborg sempatizanı, atarlı giderli, ilerde bir insan yerine kendine yarı kurt yarı insan sevgili edinip onun alfası olacak olan ve ailesinin isim koyarken fazla kafa yormak yerine 'Ah bu bebek kızıl saçlı o yüzden hadi adı Scarlet olsun!' dedikleri Kırmızı Başlıklı Kız'ın hikayesine hoş geldiniz ama dikkatli olun çünkü bunun o bildiğiniz masalla uzaktan yakından alakası yok.
Hayır bir kere buradaki Kırmızı Takkeli Kızımız ve babaannesi çiftçilikle uğraşıyor, elaleme sebze falan satıyorlar. Ama babaannenin hakkını yiyemeyecegim çünkü kadın neymiş öyle, hem eskiden önemli bir pilotmuş (Ay pilot diyince aklıma TDÇ geldi bı kötü oldum şimdi) hemde taa gidip Ay'dan koca bulmuş kendine böylelikle serideki tüm kadın karakterler öyle ya da böyle bir şekilde Aycı oluyor her ne kadar bazıları kokoreç gibi çeyrek olsada (Scarlet), ha birde ne olaylara karışmış bir bilseniz. Bu arada kızımızım büyükannesi şimdi eskiden bir animasyon vardı bu masalla ilgili ordaki babaanne adrenalin bağımlısıydı her acayip sporu yapardı işte bilen bilir aklıma o kadını getiriyor hep nedense.
Bizim Cinder'la yakışıklı suçlu Carswell Thorne mapustan firar edip uzaya kapağı atarak dünyaca ünlü aranan suçlular oluyorlar. Scarlet bir sokak dövüşçüsü olan Wolf'la tanışıyor ve kayıp büyükannesini aramaya koyuluyor ama olaylar olaylar. Cinder'ın back storys'de niyahet bu kitapta ortaya çıkıyor ve artık herşeyi öğrenmeye başlıyoruz. Bu arada hep derdim Kırmızı Başlıklı Kız'ın anası babası nerde diye malum masalda onları görmezdik burda da görmeseydik keşke çünkü baba tam bır hayırsız çıktı ama her hikayede olur öyleleri naparsınız o kontenjanda doldurulmalı bir şekilde.
Neysee daha ne diyim ki... Ha! kesin okuyun bu seri oldukça güzel ve sürükleyici, masal atmosferini bilim-kurgu, macera ve yer yer romantizmle harmanlayıp ortaya karışık çerez tabağı çıkarmışlar. Şimdi ben sonraki kitaba kaçıyorum byy.