Kötü Kraliçe Nasıl Olunur?
2025 54. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 23:40
Vay demek kötü kraliçemizin hikayesi buymuş. Ben şahsen onun geçmişini ve nasıl bu hale geldiğini öğrenmekten keyif aldım zannımca birçok şey de böylelikle açıklığa kavuşmuş oldu. Kısaydı da zaten bir çırpıda okunuyor hatta sayfa sayısı artsın diye sonraki kitaptan da 4 bölüm mü ne koymuşlar şimdi akıllı biri Levana 'dan sonra direkt Winter 'a geçerdi ama ben bilerek o kısımları okumadım zaten Winter'da aynıları var okuyacağım zaman direkt baştan başlarım artık. Ben ne kadar güzel olursa olsun seri kitaplarını arka arkaya okuyamıyorum araya illa başka birşeyler girecek o an canım ne isterse şeklinde. Şimdi konumuza dönecek olursak Levana'da kötü kraliçemizin ablası ve ondan önceki kraliçe olan Channary'yi gördük -ki aynı zamanda bizim Kül Kedisi'nin anası olur kendisi- , daha önceki kitaplarda bahsi geçen Pamuk Prenses'in babasının kim olduğunu, Levana'yla nasıl bir ilişkileri olduğunu öğrendik, ufaktan Winter'ın, Selene'nin ve Jacin'in küçüklüklerini okuduk ve Levana'nın neden aynalardan bu kadar nefret ettiğini, tam olarak hangi sebeple onlardan kaçındığını görmüş olduk. Şimdi şöyle bir düşünüyorum da Levana'nın verdiği kararlar doğru muydu, gerçekten de kötü adama dönüşmesi gerekiyor muydu diye. Eh o koşullarda ben bulunsam sanırım daha kötüsünü bile yapabilirdim. Yani o da aslında farkında ne yaptığının, nasıl kötü düşüncelere sahip olduğundan hatta başlarda kendi kafasında en azından bunları aklamaya çalışıyordu ama bir yerden sonra artık tamamen olduğu kişiyi benimsemeye başladı. Bu kısım spoilera girer o yüzden burdan sonrasını es geçebilirsiniz. Selene'nin bebekken nasıl o şekilde yandığını ve Levana'nın aslında yıllar önce ablasının yaptığı şeyin aynısını kızına yaparak onu öldürmeye çalıştığını okumak biraz üzücüydü, hem de iki taraf için. Bu yüzden Levana hayatı boyunca başka yüzleri çalmak zorunda kaldı çünkü vücudu o kadar hasarlıydı ki artık kendine ait düzgün bir görünüşe bile sahip değildi. Çirkinliği kendinden hep nefret etmesine sebep oldu. Sevdiği adamla yaşadığı herşey de ayrı olay. Levana sırf onunla birlikte olabilmek için adamın aklıyla ve duygularıyla oynayarak Evret'ı bildiğiniz kuklası haline getirdi hem de bunu bizzat ölü karısının suretiyle yaptı ki adam onu sevsin. İşe yaradı mı derseniz ne yazık ki hayır bazen insan ne kadar uğraşırsa uğraşsın ne kadar zorlarsa zorlasın bazı şeyler yinede olmuyor işte. Bu arada Levana'nın Evret'a yaptıkları çok beterdi ve hiçbir şekilde alttan alınacak, haklı çıkarılacak bir tarafı yoktu. Evret'a acıdım ama elden de birşey gelmiyor sadece keşke sonu o şekilde olmasaydı diyebildim. Yani Levana'nın böyle birşey yapacağını hiç mi hiç düşünmemiştim açıkçası şimdi adamın öleceğini zaten biliyordum da yıllar boyu yaşadı ben de artık nolucak da bu adam öteki tarafı boylayacak diye bekliyordum meğersem Levana öldürtmüş onu. Şok oldum resmen hayır tamam prensle evlenip dünyayı ele geçireceksin planın bu da bunun için niye illa Evret'ın ölmesi gerekiyordu, yani çok eşlilik pekala mümkün Aycılar'da toplumları da buna müsait zaten hadi diyelim ki olmuyor e adamı boşasaydın barışçıl bir şekilde halletseydiniz mevzuyu yok Levana illa ya benim olacak ya da kara toprağın diye tutturdu olan da bizim muhafıza oldu. Sanırım ne olursa olsun kraliçenin kaderinde Pamuk Prenses'in babasını öldürmek vardı ve ona olan büyük sevgisi bile bu kadere engel olamadı. Aynı şekilde Levana Winter'ı sevmek istedi ama sonunda yapabildiği tek şey onun güzelliğini ve kocasının sevgisini tekeline almasını kıskanmak oldu. Bakalım belki ileride onu öldürmeye de çalışır hiç belli olmaz. (Ki çalışıyor hadi bu da benden size spoiler olsun) Neyse yani seriyi okuyanlar illaki bu ara kitabı okumalı mı derseniz Levana'nın başarısız aşk hayatını, ailesel mevzuları ve tahta çıkma serüvenini merak ediyorsanız okuyun veya neden Prenses Selene'ye böyle korkunç birşey yaptığını falan merak ediyorsanızda yine aynı şekilde okuyabilirsiniz. Çok aşırı kısa zaten Winter'ın bölümlerini çıkarırsanız 200 sayfa bile kalmaz geriye o derece kısa yani, sadece birkaç saatinizi alır başka incelemelerde görüşmek üzere hoşçakalın.
LevanaMarissa Meyer · Artemis Yayınları · 20163,229 okunma
Firefly
Ay Günlükleri Serisi'nin kalan kitaplarının incelemeleri : * Cinder#267366226 * Scarlet#268502307 * Cress#268502678 * Winter#274436739 * Uzak Yıldızlar#280781850