2026 4. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2026 20:02
Merhaba arkadaşlar. Bugün en güzel günlerden birini yaşayarak yazıyorum bu satırları. Hepimize mutlu bir pazar akşamı ve mutlu bir hafta diliyorum. Yazarın, içerisinde 4 öyküsü bulunan hikaye kitaplarından birini geride bıraktık. Ancak bunların sıradan öykülere göre oldukça uzun olduğunu fark etmek hiç de zor değil. Burada iki seçeneğimiz var diyebiliriz. İlki, acaba bunlar birer roman taslağı idi ama sonradan bu şekilde mi bırakıldı yoksa olabildiğince kısa tutup, Zweig gibi gereksiz her satırı sonradan silip kalanlar bir öykü niteliğinde mi yayımlandı, bunu bilemiyoruz. Ancak asıl sorun bu değil, asıl sorun baskıya ait ne bir içerik bilgisi ne bir tanımlama ne de bir önsöz bulunması. Bunların eksikliği hissediliyor. Eskiden önsöz okumaz hatta çoğu kere atlardım ama şimdi ne okuyacağım hakkında fikir sahibi olmak için pek çok kitapta okuyorum. Hala çok uzun olanları hariç tutuyorum bundan tabi. Bu tarz bilinmeyen eserlerde kısaca ‘Künye’ diyebileceğimiz bilgi eksiklikleri net olarak hissediliyor. Hikayeler genel olarak hangi konuları işliyor? Eğer daha önce yazarı okuduysanız cevabınız açıktır ancak okumayanlar için fikir olması açısından biz açıklayalım kısaca. Her zaman olduğu gibi kadın erkek ilişkileri bizleri karşılıyor. İnsanların arasındaki sevginin tüm evreleri sırayla yine anlatılıyor. Davranışlar ve duygular, günlük hayat dediğimiz rutinlere göre bizlere aktarılıyor. Eleştiriler her zaman olduğu gibi alt mesaj olarak aktarılmaya devam ediyor. Mesela ‘Uğur Böceği’ hikayesini ele alalım. Bizler burada dünya savaşından kocasının dönmesini bekleyen bir kadının yaşadıklarını okurken aslında hikayenin dışında ‘Aşk’ konusunu görsek de hikayenin içine girdiğimizde savaşın insanlarda yaptığı tahribatı ve yıkımı, onun acı sonuçlarını, psikolojik ve sosyal etkilerini görüp bunlara yönelik mesajları okuyoruz. Aslında bu kitapta aktarılan 4 hikayenin benzer temalar ve mesajlar verdiğini söylemek gerek. Ancak son hikayeye ısınamadığımı özellikle belirtmek isterim. Bu tarz karmaşık ilişkileri açıkça sevenler dışında pek çok okurun hoşuna gideceğini de pek zannetmiyorum. Onun dışında da söylenecek fazla bir şey yoktur. İncelemeler: #44393159 #290427507 #290939181 #291133155 #291803527 #292324097 #292499264 #292860126 #292918843 #293508755 Okumalar: Aaron’ın Asası Adaları Seven Adam Ak Tavus Kuşu Anka Kuşu Aşık Kadınlar (Brangwen Ailesi Serisi 2) Atını Sürüp Giden Kadın -İki Mavi Kuş -Güneş -Atını Sürüp Giden Kadın -Gülümseme -Sınır Hattı -Jimmy ile Umutsuz Kadın -Son Kahkaha -Aşık -Adaları Seven Adam -Mutlu Hayaletler -Hiçbiri -Şampiyon Sallanan At -Hoş Hanımefendi Bakire ile Çingene Çizgiyi Aşmak Deniz ve Sardinya Adası Gökkuşağı (Brangwen Ailesi Serisi 1) Harman Yerinde Aşk -Harman Yerinde Aşk -Uğur Böceği -Tilki -Yüzbaşının Bebeği Hepimize iyi okumalar dilerim..
Harman Yerinde AşkD. H. Lawrence · Helikopter Yayınları · 201168 okunma