Mötheşş!!
Bir gün bu yalancı hafız ile görüşürken, niye hafız taklidi yaptığını sordum. Bana dedi ki: – Hafızı dinleyenlerin yüzde doksanı, okunan şeyin doğrusu benim okuduğum mu, yoksa hafızın okuduğu mu olduğunu fark etmeyecek kadar cahildir. Bir adam bunlara, kendinden geçerek her ne okursa Kur’an sanırlar. Yalnız ve yalnız başlarını sallarlar. Bizim hafız da okuduğunu anlayanlardan değil. Durum böyleyken seyircilerin çoğu benim hafız olduğuma yemin bile ederler.
Antik Kitap / Epub·Kitabı okudu
Felsefe
Mustafa Kemal Atatürk sırf bu cahil kitle baktı arapça öğrenecekleri yok, Kuran’ı, ezanı, türkçeleştirmiş ve Türkçe ibadet edilmesini istemiştir. Burada ki amaç tabi ki onun Türkçeye verdiği önemi gösteriyor lakin temel amaç halkın ne için dua ettiğini, günde 40 defa okunan Fatiha suresinin ne anlama geldiğini bilmelerini istemiştir. Ama halk cahil kalmakta direnmiş ve bu uygulama kısa süre sonra sona ermiştir.
Halk o zamanlar Arapça biliyordu. Harf inkılabından sonra latin alfabesi bilmeleri gerekliydi. :) Kur'an-ı Türkçe yapmak halk arapça bilmediği için değil, gelecek nesiller arapça bilmeden doğacağı içindir. :D
4 yanıtı göster
din kültürü hocam bi aralar köyün camisinde konuşma falan yapıyormuş. bir gün oturmus bakara suresinden ayet okuyormus borc, faiz konularında ağlayanlar olmuş :)) hatta hocanın yanına gidip ne içten okudunuz falan diyorlarmış :D
"Hitlerin kavgam 'daki sozlerini de arapça 'ya çevirip :)) o kadar soyliim yani ..
Önyargılarını parçalamışsın bakıyorum. :):)
Önceki 2 yanıtı göster
Kitap felsefe kitabı ya hani o bakımdan dedim. :)
1 yanıtı göster