•ASLA ÖNERMEYECEĞİNİZ KİTAP/LAR?•
• Evet. Asla önermeyeceğimiz kitapları alalım. Nedeniyle beraber kısaca da belirtirseniz sevinirim✨
1.652 Gösterim
Öne Çıkan Yorum
İncelemelerinize baktım ve çok teşekkür ederim🫶🏻 Binnurdan maalesef bir serisinin ilk kitabını okumuştum, özgenin başka bir serisinin ilk kitabı var. Açıkcası şuan hevesim kaçtı resmen. İncelemeleriniz çok iyi, emeğinze sağlık✨
1 yanıtı göster
Bana göre net bir şekilde
Az
Az
O kadar ağır geldi ki psikolojik olarak beni buhrana sürükledi ilk yüz sayfadan sonra yarım bırakmak ve devam edememek durumunda kaldım
Birinde bu kitap hakkında yorum görmüştüm, herşeyi çok açıkça yazmış filan. Hiç önermemişti. Evet, psikolojik olarak ağır bir kitapmış anlaşılan ve bu yönden merak etsemde, şuan kendimi hazır hissetmiyorum belki çok ilerleyen yıllarda okurum
Kişisel gelişim adı altında satılan her zırvalığı kesinlikle önermiyorum, bence gidip masal okuyun
Psikolojik anlatımı olan şeyleri sevsemde, yani bilgi veren biz insanlığı anlatan şeyler olsada, sıra kişisel gelişim kitaplarına gelince her insan aynı olmayabiliyor ve o şeyleri yapamayabiliyorda. Bu türde çok az okudum, hatta yarım bıraktığımda var. Bazılarını okurken, bunları ben zaten biliyorum şimdi sen ne anlattın, gibisinden oldum.
Tutunamayanlar diyorum. 3 madde halinde nedenini açıklayabilirim. ​1. Katıksız Bir Biçimsel Kaos ve Akıcılık Sorunu (​Geleneksel romanlarda görmeye alıştığımız kronolojik akış, belirgin olay örgüsü ve net karakter çizgileri bu romanda yoktur. Atay; bilinç akışı, iç konuşmalar, günlükler, mektuplar ve ansiklopedik maddeler arasında sürekli sıçramalar yapar.) ​2. Ağır Kinizm, İroni ve Aşırı Entelektüel Tepeden Bakış (​Eser, burjuva ahlakını, küçük burjuva aydınını ve toplumsal kurumları acımasızca eleştirir.) 3.​ Kısırdöngü Nihilizm ve Ruhsal Bunalım(Turgut Özben ve Selim Işık’ın içsel dünyası tam bir kısırdöngüdür. ​Roman boyunca karakterler gelişmek veya bir çıkış yolu bulmak yerine, kendi entelektüel bunalımlarında boğulurlar.)
Düşünceniz için teşekkürler ✨
Tess'in Gözyaşları
Tess'in Gözyaşları
kitabı seneler önce öğrenciliğimde kitaba ayıracak bütçemin sınırlı olduğu zamanlarda internetten pdf şeklinde okumuştum. Seçici olma şansım pek yoktu ve bulduğun herşeyi okuyordum. Yemin ederim üstünden seneler geçti ama aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor resmen travmam kitap. Hikayemizde yeni evli bir çift tatile gidiyor ve gittikleri ülkede çiftimiz gündüz vakti gezintiye çıktıklarında kızımız kaçırılıyor. Sonra? Her sayfada imkansız derecede işkenceler, tacizler, tecavüzler, satılmalar, sallandırmalar, toplu işkenceler falan beni mahvetti ben bir yere kadar okuyabildim. Resmen korkulu rüyam.. kaldırabilene saygı duyarken bile problem yaşıyorum o derece. Birde böyle şeylerin sempatizanlığının yapılmasını da doğru bulmuyorum.
Kesinlikle katılıyorum. Böyle şeylerin sempati ve romantize edilmesi çok kötü. Böyle kitapları okumayı ben sevmem. Yorumunuz için teşekkürler ✨
Kamçatka’da Bir Kayıp Vakası
Kamçatka’da Bir Kayıp Vakası
Ödül almış bir kitap ve neden aldığını da anlamadım açıkçası. Kitabın başında bir kayıp oluyor ve bu kadar. Yani başka bir şey yok, orada ona bir virgül konuluyor. O virgül de taa kitap sonuna kadar devam ediyor yani aradaki belki 300 sayfa tamamen boş. Her bölüm kitaba yeni karakterler giriyor ve kayıpla alakalı bir şey olacak diye beklerken her bölüm ayrı bir karakterin hayatını anlatmış. Tek ortak noktaları aynı yerde yaşayan bir toplum olmaları. Sonunda kaybolan kızlara tekrar dönüyor ama bulunamadan bir bakmışsınız 300 küsür sayfa bir şey olmasını beklediğiniz o kitap bitmiş. O kadar boş bir kitap ki… Tamamen zaman kaybı…
Araya o kadar karakter girmesi o mu bu mu diye tahmin etmek için anlaşılan ve yorumunuza bakınca daha çok dikkatimi çekdi. Bir kitap nasıl böyle olabilir? Bunu merak ettim şuan
Bu yorum görüntülenemiyor