Gönderi

İğrenç
5/10
·16 syf.··
2018 65. kitabı
Toplumsal cinsiyet ayrımının bilinçaltına işlendiği yasaklanması ve çocuklara anlatilmamasi gereken bir hikayedir.Pamuk prenses evlenmesi için illa hayatı anlayacağı 7 cüceli bir eve gitmesi ve kadının yemek temizlik gibi şeyleri yerlerine getirdikten sonra prensle evlenebildigi iğrenç bir hikaye.Kucuk yaştaki kızlarımızın bilinçaltına girerek kadın temizlik,yemek ve bakıcı pozisyonunda evlenildiginin mesajını aşılıyor.
Edebiyat
Pamuk Prenses ve Yedi CücelerGrimm Kardeşler · Sis Yayıncılık · 20141,779 okunma
··
346 Gösterim
9 Yorum
Bir edebiyat sitesinde bir edebiyat eserinin, üstelik tüm dünyaca bilinen, çok ünlü bir eserin, 'yasaklanması' gerektiğini yazacak kadar aklını kaçırmış insanların olması oldukça manidar. Disonnectus Erectus sözünün sahibi Oğuz ATAY sizi tanısaydı yazdığı karakterin ve yaptığı betimlemenin sizin tarafınızdan kullanılmasını "yasaklamak" isteyebilirdi.
Tutunamayan insan türünün aklı basında insanlar olmadığı bilmen gerekir ki bu insanlar sonunda hep intihar eder.Bu insan türü tutarsizdir,toplumla alakası yoktur ve onların bir tabuları yoktur.Oncelikle Bilmediğiniz bir terim hakkin ithaf yapmayınız.Cok ünlü veya çok okunması yasaklanmamasi engel değildir.Zarari faydasından daha büyük bu benim kendi kişisel görüşüm ve yorumumdur.
1 yanıtı göster
Bende diyorum "neden sendelerdir ev temizleyip yemek yapıyorum " hep bu pamuk prensesin suçuymuş demek ki ! kendi görevim sandım onun yüzünden.. :)
Valla bayılıyorum böyle masal yorumlarına 😂
Bu yorum görüntülenemiyor
Erectus bey dalga mı geçmiş bilmiyorum ama masallar gerçekten de böyle mesajlar verir çünkü zaten toplumun bilinçaltından fırlamışlardır. Örneğin kırmızı başlıklı kız masalında kızın reçel kavanozunu düşürüp kırması ve reçelin akması bekaretin kaybedilmesini temsil eder.
Harika bir analiz daha efendim.Dalga değil bir kadının masaldaki yeri adlı makalem de var efendim 😅
Reklam
Benden sonra kitap yalakaliği yapmayan ilk inceleme gördüm tebrikler erectus can👌👌
Önceki 2 yanıtı göster
Aşırı nadir kitaplar yüceltmeye tabii olabilir.Oda her yönden yazılmış bir kitap olabilir.
1 yanıtı göster
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.