Gönderi

ZamanYolcusu yorumladı.
Dünyanın En Çok Abartılan Kitabı : Simyacı
Benim için dünyanın en çok abartılan kitabı Takkeci İbrahim Efendi hikayesine aşırı benzerlik gösteren Simyacı'dır: youtu.be/lFYm2W7uV0o Peki sizin için dünyada ya da Türkiye'de en çok abartılan, değerinden fazla ilgi görmüş yazarlar ya da kitaplar hangileridir? Yorumlarda belirtebilirsiniz. Simyacı hayranları dislike'a az basın, çökmesin buton. :P
··
166 görüntüleme
ZamanYolcusu okurunun profil resmi
Öne Çıkan Yorum
Abartıldı mı evet abartıldı ama bu kitabın kalitesiz ve o oranda popülerliği haketmediği gibi bir sonuç teşkil etmiyor. Bir kere kitap kişisel gelişim kitabı değil,fantastik değil... Yazar sadece kendi hikayesinden de esinlenerek okuyucularda hayattaki amaçları uğruna yaşama,savaşma içgüdüsü uyandırmaya çalışmış. Ayrıca Paulo Coelho’nun birkaç tane daha kitabını okudum ve içlerinde beğenmediğim yoktu. Şunu da belirteyim ki yazarın kitapları kendi “Personal Legend”ını bulma hikayesine çok benziyor.(Özellikle Veronika Ölmek İstiyor’daki şizofren karakterle bağdaştırabiliyoruz.)
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Burada da diyeyim, umarım sizi 1000kitap'ın geleceğinde daha çok görebiliriz. Bu yaşınızda bu olgunluğa sahip olmanız beni sevindirdi açıkçası. Umarım her zaman görüşlerinizi böyle içinizden geldiği gibi söyleyebilirsiniz kimsenin takdirini, onaylamasını beklemeden!
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Yorumlardan anladığım kadarıyla 1000kitap platformunda epeyce bir Zülfü Livaneli, Azra Kohen, Elif Şafak, Zweig gibi yazarları hatta Kürk Mantolu Madonna, Satranç, Simyacı gibi de kitapları abartılmış bulanlar var. Fakat maalesef ben ne Livaneli hakkında ne de Zweig hakkında platformda hiç eleştiri göremiyorum. Karşıma da çıkmıyor olabilir, bilmiyorum. Beğendiğimiz kitaplara yazdığımız yorumlar kadar lütfen beğenmediğimiz kitaplar için de bir şeyler yazmaya çalışalım. Hatta bu konuda eleştiri incelemeleri yazabilecek olanlar bu gönderiye yorum olarak da atabilirler linklerini... Keyifle ve fayda da alarak okuruz.
Sinan okurunun profil resmi
Abartılmışın kelime anlamı, benim sözlüğümde Zülfü Livaneli :)
Yusuf Çorakcı okurunun profil resmi
Kuyucaklı Yusuf. Kitabı iki kere okumama rağmen beğenmedim gerçekten bana göre abartıydı. Okuduğum yıllarda da sabahattin ali bu kadar popüler değildi.
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Bence adındaki Yusuf'u kıskanmışsın :))
6 sonraki yanıtı göster
Furkan okurunun profil resmi
Elif Şafak'ın 'Türk edebiyatının en kısa sürede,en çok satan romanı'olma özelliği taşıyan "Aşk"kitabı kesinlikle hak etmediği ilgiyi gördü diye düşünüyorum.Aynı şekilde ismini telaffuz etmekten dahi imtina ettiğim Kahraman Tazeoğlu'nun popüler kültüre hitap eden 'Aşka,Başka,Aşkta İnecek Var,Araz,Yaralı'gibi kitapları korkunç lüzumsuz olma özelliği taşır.Okudum mu? Okudum.Pişman mıyım? Aslında pişman değilim.Almak isteyen boşuna para vermesin diye engelliyorum :)
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Elif Şafak'ın tek kitabını okudum ve bıraktım. Bir daha bulaşmam. Kahraman Tazşdjsfksfdsg onun adını almıyorum bile zaten...
Gönül. okurunun profil resmi
Bir Kedi,Bir Adam,Bir Ölüm Son Ada Engereğin Gözü hariç tüm Zülfü Livaneli kitapları.Kendisini bir entelektüel ve müzisyen olarak cok beğeniyorum ama gittikce edebilikten uzak ve kötü yaziyor.Güncel olaylari kovalayim derken kalitesi düsuyor romanların Pinhan ve Mahrem hariç Elif Şafak kitapları. Sürekli bir derin görünmeye çalışma ama sığ kalma. Robinson Crusoe:Bu sene tam metnini okuyunca gördüm ki kitap sanki hristiyanlık propagandası icin yazılmış.Sürekli bir incil muhabbeti.Kendini arayan adam tripleri. Stefan Zweing konusunda da yorumlara katılıyorum.(Amok Koşucusu müstesna) Kendisi neden bu kadar çılgınca okunuyor pek anlamıyorum.
1 önceki yanıtı göster
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Livaneli ve Elif Şafak kitapları konusunda kesinlikle katılmakla birlikte Zweig’a yarım katılıyorum. Muhtemelen Almanlardan daha çok Zweig okumuşuzdur ama. :))
Viyan okurunun profil resmi
Biraz haksızlık gibi geliyor bana, öncelikle kiraları dalına ayırmak gerek, okuyucu ortalama yaşları belirlemeli, bir de okuyucunun, okuduğu surede ki bedensel, ruhsal rahatlığına ve birikimine bağlı. Sonuçta hepimizin bakış açısı ve algısı aynı değil. Bana çok ilginç gelebilen bir kitap bir başkasına çok sıradan gelebilir.
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Tabii ki de öyle, hatta benim 10 puan verdiğim bir kitaba siz 1 puan bile verebilirsiniz. Açıkçası kanalın gelirleriyle çocuklara kitap hediye edeceğim böyle ilgi çekici konular seçmek zorundayım, diğer türlü izlenmiyor. :)
Ali okurunun profil resmi
Ben abartılan bir kitap yerine abartılan, daha doğrusu kendi kendini abartan, bir yazar söylemek istiyorum. Erdal Demirkıran. İyi bir yazardan ziyade iyi bir reklamcı diyebiliriz kendisine. Resmen bu işin açığını bulmuş. Ortalama bir kişisel gelişim kitabı yaz. İçinde sadece tek bir ana fikir olsun. "Yaparsın sen", "Hadi koçum" gibi anektodlarla bu ana fikri destekle. Son olarak -bakın burası çok önemli- çarpıcı bir kitap ismi bul. Öyle bir isim bul ki gören alsın ve okusun. "Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım", "İflas Etmenin Yolları", "Sadece Başbakan Okusun", "Sadece Aptallar 8 Saat Uyur"... En komiğine geldi sıra. Kartvizitinde ne yazıyor bu adamın biliyor musunuz? "Dünyanın En Akıllı İnsanı"
2 önceki yanıtı göster
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Bir tek "Sadece Aptallar 8 Saat Uyur" kitabını okumuştum ve bilgi açısından gerçekten çok eksikleri vardı. Diğer kitaplarını bilmiyorum fakat kendisini çok abartıyor olabilir bu akıllılık konusunda. :)
Birsen Öztürk okurunun profil resmi
Dünya edebiyatında Ferrasini satan bilge ve Martı Yerli edebiyat; Mümin sekman, Ahmet Ümit, Elif Şafak, Kahraman Tazeoğlu (bu adamı yazmakta tereddüt ettim. Çünkü bu adama yazar diyenler kendisini de okuyucu sananlar.)
2 önceki yanıtı göster
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Martı’yı ben çocuklar için daha uygun buluyorum, zaten o tür kitaplar felsefik ve derin kaygılar taşımadan salt çocukların düşünce dünyasını değiştirmek için varlar gibi. :) Diğerleri konusunda görüşlerimiz benzer.
8 sonraki yanıtı göster
Nahif Okur okurunun profil resmi
Sinyacı kitabının abartıldığı a bende katılıyorum ve kitap yorumunda da bahsetmiştim. Birde son dönemde okuduğum Genç Werther'in Acıları kitabını çok abatıldığını düşünüyorum. Dünyada yaşanan ve yaşanmakta olan tek acı aşk acısı değil...
Oğuz Aktürk okurunun profil resmi
Henüz okumadım ama okuyunca mutlaka değerlendireceğim, teşekkür ederim yorumunuz için. :)
3 sonraki yanıtı göster
114 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.