Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gurme okur

"İnsanların başkalarında aradıkları sır aslında kendi kafalarının içinde ya da ruhlarının bir yerinde gizli. Başkasını didikledikçe kendinden uzaklaşır insan. Kendine dönmelisin. Kendi içine. Herşeyin sırrı senin o heyecanla çarpan kalbinin tam içinde, başka bir yerde değil.."
Reklam
Bir kadının kurmaca yazabilmek için paraya ve kendine ait bir odaya ihtiyacı vardır.
"Bu dünyaya gülüp söylemek, rahat etmek için gelmedik. Bazıları için hayat kolay olabilir. Ama hayatı kazananlar acı çekenlerdir, çile çekenlerdir.. Acı, terbiyedir. Ve yaşamak, insan olma yolunda verilen zorlu bir kavgadır. Zordur insan olmak evlat...

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
Gizlice en korktuğumuz şey her zaman başımıza gelir..
Kendimi yalnız bırakmamak için bütün gece aynanın karşısında oturdum...
Reklam
Başkalarının bizim hakkımızda ne düşünecekleri kaygısı kendi vicdanlarımızdan daha güçlüdür.
Sayfa 161Kitabı okudu
Hepimiz kötü şeyler düşünürüz ama pek seyrek kötülük yapabiliriz. Hepimiz iyi şeyler yapabiliriz ama iyi şeyler düşünebilenlerimiz pek azdır..
Sayfa 161Kitabı okudu
Kötüleri onların silahıyla vuramazsın. O silahı kullanmayı bilmiyorsun çünkü. Sen kendin en iyi bildiğin şeyi yapmalısın.
Sayfa 388Kitabı okudu
Mutluluğun bir sesi olsa, o benim için kendi yaptığımız radyonun cızırtısıdır.
On dört yaşında kendi okuyacağı binayı inşa edebilmiş bir genci hayatta hangi zorluk yıldırabilirdi?
Reklam
KIZILDERİLİLERİN "ONURLU HASAT" KURALLARI Sana özen göstereni iyi tanı ki sen de onlara özen gösterebilesin. Kendini tanıt. Hayatını istediğin varlık seni bilsin. Almadan önce izin iste. Cevaba göre hareket et. İlk gördüğünü asla alma. Son kalanı asla alma. Sadece ihtiyacın olanı al. Sadece verileni al. Yarıdan fazlasını asla alma. Başkalarına da bırak. En zararsız şekilde hasat yap. Aldığını saygılı kullan. Asla israf etme. Paylaş. Sana verilen için şükranlarını sun . Aldığına karşılık bir hediye ver. Yaşamanı sağlayanların yaşamasını sağla, 0 zaman dünya sonsuza dek ayakta kalır.
Yeni yeni konuşan çocuklarımızda bitki ve hayvanlardan insan gibi bahseder; onlara benlik, amaç ve şefkat kazandırır- ta ki biz onlara bunu yapmamalarını öğretene dek..
Ağacın kim değil, şey olduğunu söylediğimizde, o akçaağacı bir nesneye dönüştürürüz; aramıza bir set çekeriz, kendimizi ahlaki sorumluluktan sıyırır, sömürünün kapısını aralarız. Şey dediğimiz anda canlı toprak "doğal kaynak" oluverir.
Bir akçaağaç şey ise, elimize testere alabiliriz. Ama bir akçaağaç kim ise, testereyi almadan önce bir kez daha düşünürüz..
53 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.