Ase`ll`haN

Ase`ll`haN
@hamza__00
Nahl 68,69. Ra'd 28
“Yardımları açıktan yapmanız iyidir, güzeldir. Ama muhtaç kimseye gizlice vermeniz sizin için daha hayırlı olur. Böylelikle Allah o sadaka ile günahlarınızdan bir kısmını örter. Allah yapmakta olduklarınızdan haberi olandır.” (2 Bakara 271)
Her çiçeğin bir mevsimi, her kitabın bir zamanı vardır. Haziranın tadını yeni hikâyelerle çıkarın.
“Sizden her kim başkaları için harcar ve Allahtan korkarsa ve o en güzel kelimeyi yani kelime-i tevhidi tasdik eder ve doğrularsa artık ona en kolay yolu kolaylaştırıp o yolda başarılı kılacağız.” (92 Leyl 5-7)
“... Öyleyse değerli şeylere ulaşmak için can atanlar, yarışanlar bunca nimetlerin bulunduğu cennete girmek için yarışsınlar.” (83 Mutaffifin 26)
Sehl İbni Sa’d (Allah Ondan razı olsun) şöyle demiştir: Bir kadın dokuduğu bir kumaşı getirip Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem)’e hediye olarak verdi ve: -Bunu giyesiniz diye kendi ellerimle dokudum, dedi. Bunun üzerine böyle bir kumaşa ihtiyacı olan Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) onu alıp belden aşağısına giyerek yanımıza geldi. ashabtan biri: -Ne güzel kumaşmış bunu bana ver de giyineyim dedi. Rasulullah (sallallahu aleyhi vesellem) peki dedi. Orada biraz oturduktan sonra evine döndü kumaşı katlayıp o adama gönderdi. Ashabı kiram o sahabiye: Hiç de iyi yapmadın Rasulullah onu ihtiyacı olduğu için giyinmişti, üstelik sen Peygamber (sallallahualeyhi vesellem)’in bir şey isteyeni geri çevirmediğini bile bile o kumaşı istedin, dediler. O sahabi de şunları söyledi: -Vallahi ben o kumaşı giyinmek için değil kendime kefen yapmak için istedim. Sehl der ki: O kumaş sonunda o kimsenin kefeni oldu. (Buhari, Cenaiz 25)
Din
Şiirlerin böylesi.. çok derin çok manalı
Beyan et güzellik ayetini mutlak cemalin keşşafından Tefsir edip açıkla aşk ilmini, defterden söz etme artık Cedel yoluyla anlayamazsın feleklerin seyrinden âlemin sırlarını Allah’ın takdir ve hikmetidir, hikmetinden söz etme artık Hızır’ la yol arkadaşı ol, abıhayatı istiyorsan eğer Getir câm-ı Cem’i sun, Dara ve İskender’den söz etme artık Bir işin akıbeti önceden malum değilse eğer İç mey kadehinden, mukadder takdirden söz etme artık Yüz kere göz yaşı döksek de yumuşamaz gönlü sevgilimizin Ne katı gönüllü dilberden, ne de sert mermerden söz etme artık Yüzlerce ok saplanmış ciğere, yüzlercesine kalkan olmuş sine Yaralı gönül ile ciğerden ve pare pare olmuş sineden söz etme artık Sevgili elmas kılıcını çektiğinde, parıldayan şimşekten haber ver Yakut dolu hokkasını açtığında cevherden söz etme artık Doğup görününce şafakta Zühre yıldızı, Süreyya’ ya bak Sevgilinin yüzü görününce, Gü neş’ ten söz etme artık Mest olmuş yârin yüzün de, yeni doğmuş iki hilal gördük bir an Ne doğan Ay’ın seyrinden, ne de parlak yıldızdan söz etme artık Çok söz ettin sevgilinin yüz güzelliğinden ey Mela! Gel yârin endamını seyret, rivayetlerden söz etme artık..
Tasavvuf şiirleri