Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
148 syf.
9/10 puan verdi
·
7 günde okudu
Bir seyahat esnasında yanıma yol arkadaşı olarak aldığım bir kitap. Yine bir Shakespeare klasiği. Simetrik ilişkiler, bir anda birbirine giren olaylar ve finalde tüm kaosun çözüme kavuşması. Bu sefer iki yakın arkadaşın merkezinde gelişiyor tüm olaylar. Ancak bu iki delikanlı arasında dostluktan fazla bir yakınlık söz konusu. Bu kanıya ise Christopher Marlowe'un Hero and Leander şiirine yapılan göndermeden varılabilir. Bu iki arkadaşın birbirlerini mi yoksa diğer kadın karakterleri mi sevdikleri biraz kafa karıştırıcı olsa da finalde 'mutlu son' ile her şey çözülüyor. Soylunun soylu ile hizmetkarın hizmetkar ile denkleşmesi ise her Shakespeare kitabında olan bir durum zaten.
Veronalı İki Soylu Delikanlı
Veronalı İki Soylu DelikanlıWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2013939 okunma
152 syf.
·
Puan vermedi
Barış bir yayınevi açacağım dediğinde en az onun kadar sevinmiştim. Kağıt fiyatlarının yayıncılık sektörünü vurduğu günlerde konjonktüre bakmadan "ya şimdi ya da hiçbir zaman" diyerek ileri atılması da takdir edilesi. Böyle mihnetli bir işe kalkıştı ve ilk neşrettiği kitaplardan biri de Cihat Beyin büyük dedesinin vazife üstlendiği
Çanakkale Kahramanı Nusrat
Çanakkale Kahramanı NusratCihat Gündoğdu · Kaşgar Yayınevi · 202211 okunma
Reklam
128 syf.
8/10 puan verdi
·
3 günde okudu
~DönemDönemFaustusYolculuğum1.Kitap~
Christopher Marlowe, 26 Şubat 1564'te dünyaya gelip, çok zeki 1kişi olduğu için zamanının en iyi eğitimini almıştır. 15 yaşına kadar burslu olarak yerel ileri derece okulu bitirmiş. Ve Cambridge Üniversitesi ne girip, dereceler almıştır. Marlowe 7 tane oyun yazmıştır. Marlowe'un oyunları hem kendi hayatında hem de ölümünden sonra
Doktor Faustus
Doktor FaustusChristopher Marlowe · Cumhuriyet Aydınlanma Kitaplığı · 1999777 okunma
112 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Elveda Dido...
Christopher Marlowe (1564-1593) İngiliz asıllı şair ve oyun yazarıdır. Din eğitimi almış olmasına rağmen ateist olduğu biliniyor. Bir dönem ajan olarak suçlanmış. Daha sonra oyun yazarlığına başlamış. Genç yaşta bıçaklanarak hayata gözlerini kapamış. Dido Queen of Carthage (Kartaca Kraliçesi Dido) yazdığı ilk tiyatro eseridir. Marlowe 'un Shakespeare'in olgunluk döneminin habercisi olduğu da söylenmektedir. Hatta bu tragedyanın sonu da sanki Shakespeare' ı andırıyor. Oyunlarında genellikle "5-Perde" kuralını uygulamış, yeni tipler yaratmaya çalışmış. 198 karakterle, Marlowe ilk kez bu kadar çok sayıda oyun kişisi yaratan yazar unvanına sahip. Marlowe karakterlere her türlü duyguyu en yoğun biçimde yaşatmış. Bu tiyatro eserinde de Dido' nun Aeneas ' a olan aşkını görüyoruz. Zeus, Helen, Güzellik tanrısı Aphrodite' yi de görüyorsunuz.Dido, Antik Yunan ve Roma kaynaklarına göre Kartaca' yı günümüzde "Tunus" u kuran ilk kraliçe. Romalı şair Virgil'in Aeneid hikayesinde bahsedilmektedir. Antik Yunan ve Roma edebiyatına ilgi duyanların mutlaka okumasını tavsiye ederim. Marlowe' un eserleri : Oyun: Dido Queen of Carthage (Kartaca Kraliçesi Dido), Tamburlaine |-|| (Timurlenk |-||), The Jew of Malta ( Maltalı Yahudi), The Massacre at Paris ( Paris Kıyımı), Edward || ( İkinci Edward), The Tragedya of Doctor Faustus ( Doktor Faustus ) Şiir: Hero and Leander ( Hero ile Leander), The Passionate Shepherd to His Love ( Ateşli Çobandan Sevgilisine)
Kartaca Kraliçesi Dido
Kartaca Kraliçesi DidoChristopher Marlowe · İş Bankası Kültür Yayınları · 2016181 okunma
35 syf.
6/10 puan verdi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Mitolojik unsurların bolca bulunduğu, iki karakterin -Hero ile Leander- birbirlerine olan aşklarının dile getirmesinden bahsedilen kısacık mektuplar. Leander'in Hero'ya ve Hero'nun Leander'e olmak üzere iki bölüm var. Efsanelere dayalı aşk mevzu bahis olunca, mektuplarında da uzatmışlar da uzatmışlar. Kitabın sonunda ise mektuplarda geçen özel isimlerin -Tanrılar, şehirler vs.- anlamları verilmiş. Orijinal dilinden çeviren Güngör Varınoğlu'na da emekleri için teşekkür edip geçelim.
Hero ile Leander
Hero ile LeanderOvidius · Arkeoloji Sanat Yayınları · 201214 okunma