Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

hilal

hilal bir yorumu yanıtladı.
“Felsefe ölüme sürükler, sosyoloji ise intihara.”
Sayfa 80
Reklam
hilal bir yorumu yanıtladı.
“Düşünebilen ve var olabilen aynı şeydir: “var olmayanı ne bilebilir ne de dile getirebilirsin.” Francis Macdonald Cornford, Platon'un Epistemolojisi, (s. 273)
Ozal okurunun profil resmi
herkes minotor ve anka kuşunun ne olduğunu düşünebilir ama gerçek hayatta bir karşılığı yoktur, Platon iyiydir hoştur ama biraz boştur :)
hilal okurunun profil resmi
Hahaha siz ilahiyatlılara da bir şey beğendiremiyoruz nedendir bilmem :) Şaka bir yana haklısın bu konuda :)
hilal yorumladı.
İstanbul
İstanbul'u sevmezse gönül aşkı ne anlar?
Sayfa 209Kitabı okudu
hilal okurunun profil resmi
İstanbul'u sevmezse gönül aşkı ne anlar Düşsün suya yer yer erisin eski zamanlar Sarsın bizi akşamla şarap rengi dumanlar Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış'tan Munir Nurettin Selçuk
Mehmet Tezcan okurunun profil resmi
Fethettiniz ay parlayarak sen gülerekten Gündüz koya sen gel gece kalsın aya nöbet Ses çıkmıyor artık ne kürekten ne yürekten Emret güzelim istediğin şarkıyı emret Bir tatlı huzur almaya geldik Kalamış'tan

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
hilal bir yorumu yanıtladı.
"İyilik Tanrı onu emrettiği için mi iyiliktir ve kötülük Tanrı onu yasakladığı için mi kötülüktür, yoksa bunun tersine, iyilik iyilik olduğu için mi Tanrı onu emretmektedir ve kötülük kötülük olduğu için mi Tanrı onu yasaklamaktadır?"
Sayfa 50
Ozal okurunun profil resmi
İyilik, iyilik olduğu için Tanrı onu emretmektedir. Bunlar hep konuşuldu :)
hilal okurunun profil resmi
Hahahah biz konuştuk ama belki konuşmayanlar hatta hiç düşünmeyenler vardır. :))
hilal bir yorumu yanıtladı.
Eğer felsefe insanın, öğretilerine göre davranmak isteyebileceğini düşünürse tuhaf bir komedi çıkar bundan. Günahtan habersiz bir ahlak bütünüyle boş bir bilim dalıdır; ama günahı kabul ederse kendi alanının dışına çıkar. Felsefe dolaysızlığın yok edilmesini ister.
Sayfa 102Kitabı okudu
Ozal okurunun profil resmi
"Akıl, her insana, her zaman doğruyu gösterir. Ne var ki, doğruyu bilmek, doğruyu yapmak, doğru olanı tercih etmek anlamına gelmemektedir. Belki de bu yüzden insanın vahye olan ihtiyacı, varoluşsal bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Aklın bulabileceği doğrular, vahiy tarafından da desteklendiği zaman, doğru olanın gerçekleşebilmesi için bir yaptırım gücü devreye girmiş olur. İnsanın mutluluğu, aklın ve vahyin birlikte etkin olmasına bağlıdır." Şunlar yan yana gelince ne kadar da anlamlı oluyor.
hilal okurunun profil resmi
Felsefe ve ilahiyat birlikteliği gibi..