Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Ulus-devlet sadece şiddet vasıtasıyla ayakta kalabiliyorsa,bir şeyler-örneğin ifade ve düşünce özgürlüğü-ihlal edilmiş demektir.
Düşünceyi ifade özgürlüğü…
“(Kitaplarımda) Kendimden başka hiçbir şeyden söz etmedim” diyor. Ayrıca “Kendi benliğimde her zaman biliyordum ki, gerçek yazarın söyleyecek hiçbir şey yoktur” diyor. “Uyanmak isteyen isteklerimi bastırmak isteyen gece canavarlarını, kesinlikle betimleyerek öldürmek için yazıyorum” diyor. -Borges’in Kaplanları-
Sayfa 68 - Yapı Kredi YayınlarıKitabı okudu
Reklam
. Düşünme ve düşüncelerimizi ifade etme özgürlüğü, rahiplerin gücü ve genellikle üzerine kurulduğu dindar sahtekarlıklar için her zaman ölümcüldür. ...
64 syf.
·
Puan vermedi
·
1 saatte okudu
Okuyacağınız kitabın bütünü, bunca yüzyıldır tüm engelleri aşarak yol alan ve bugün hâlâ neden olduğu yıkımların arasından ilerlediği görülen bu karşı konulmaz devrimi gören yazarın ruhunda oluşan bir tür dinsel dehşetin etkisinde yazıldı. [syf.16] Yazar, Birleşik Devlet'lere uzun bir yolculuk yapar ve yolculuk sonunda Amerika yönetimi
Çoğunluğun Zorbalığı
Çoğunluğun ZorbalığıAlexis de Tocqueville · Can Yayınları · 20201,241 okunma
134 syf.
7/10 puan verdi
Tartışılası Bir Kitap
Neden 7/10? Yazarın bazı bölümlerde tarafsız olamadığını ve özellikle İslam'la ilgili olaylarda taraflı ifade takınması beni rahatsız etti. Sırf bu yüzden puan kıracaksam evet kırabilme özgürlüğüm var diye düşünüyorum. Onun dışında Yazar ile aynı görüşe sahip olduğumuz yerler de vardı (-4. Bölüm Censoring pornography-). Bu bölümde de tarafını belli eden cümleler bulunmaktaydı. İkisini de dengeleyebilseymiş çok daha iyi olabilirmiş. Bunların haricinde insanı geliştiren bir kitap olduğu düşüncesindeyim. Okudum, tiksindiğim yerler oldu, savunduğum yerler oldu... Yazarın ifadelerini hoş gördüm ve ilgilendim. Bu ifadelerini kabul edeceğim anlamına gelmiyor. Benim için en büyük kazanç bu oldu.
Free Speech: A Very Short Introduction
Free Speech: A Very Short IntroductionNigel Warburton · Oxford University Press · 01 okunma
Yakın Tarih İfade Olayları
2005 Danimarka gazetesi Jyllands-Posten, çoğu (Hz.) Muhammed'i tasvir eden on iki karikatür yayınladı. Sonuç olarak, birçok ülkede şiddetli protestolar var.
Sayfa 117 - Oxford University Press, (çev. Google Çeviri), 1. baskı, 2009.
Reklam
Yakın Tarih İfade Olayları
1989 İranlı Ayetullah Humeyni, Salman Rüşdi'ye karşı fetva verdi. Onun kitabı "Şeytan Ayetleri" Bradford'da alenen yakıldı. Kitabın Japonca tercümanı öldürüldü.
Sayfa 117 - Oxford University Press, (çev. Google Çeviri), 1. baskı, 2009.
Sonunda insanlar bir şey kaybettiklerinin pek farkında değiller.
Sayfa 115 - Oxford University Press, (çev. Google Çeviri), 1. baskı, 2009.
Kitap Katilleri
1933'te iktidara geldikten kısa bir süre sonra Naziler, Almanya'daki şehirlerde halka açık şenlik ateşlerinde "yozlaşmış" yazarların kitaplarını yaktı. Eserleri yakılan yazarlar arasında Kafka, Marx, Freud, Einstein, Mann, Rilke ve Hemingway vardı.
Sayfa 114 - Oxford University Press, (çev. Google Çeviri), 1. baskı, 2009.
“İfade özgürlüğü var ama ifade ettikten sonra olacakları garanti edemem.” (İdi Amin, Uganda Devlet Başkanı)
Geri199
1.500 öğeden 1.486 ile 1.500 arasındakiler gösteriliyor.