İlklerin Aynasındaki Sonsuzluk
İlklerde ilahî aşk saklıdır.
İlk bakışta, ilkbaharda, ilk duyuşta… Kısacası ilklerde hissedilen o tarifsiz güzellik, kalbe düşen ilk nur, Allah’ın rızasına ve hoşnutluğuna açılan cennetten bir kapıdır.
Çünkü her "ilk", yaratılışın o tertemiz başlangıcına, yani aslımıza açılan gizli bir pencerendir. Gözün ilk gördüğü, kalbin ilk ürperdiği an, ruhun maddeden sıyrılıp manaya dokunduğu o kutlu eşiktir.
Gönül, bir çiçeğin ilk açışında veya bir rüzgarın ilk esişinde aslında O Ebedî Sevgili’nin cennet misali tecellisini seyreder.
Zira hakiki aşk, O Ebedî Sevgili’den gelir ve yine O’nun sonsuz güzelliğine götürür bizi. Dünyadaki tüm güzel başlangıçlar, ilkler, o en güzel’e (el-Cemîl) varan yolun ilk ayetleridir. İliklerimize kadar O Ebedî Sevgili’nin aşktan varlığını hissederiz.
___ /Güven Taşdemir