Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
93 syf.
·
Puan vermedi
·
4 günde okudu
Bu kitabı çok eğlenerek okudum.Yazarın düşünce yapısı ve bunları aktarışı oldukça özgün.Zaten eser 2015 Selçuk Baran Ödülü'nü almış.Maalesef bu güzel eserlere ulaşmak kolay olmuyor.Ironik,muzip,kinayeli bir anlatım ile karşı karşıyayız.Bazen absürt bazen bilimkurgu diyebileceğimiz özgün öyküler.İnsanın en kıyıda köşede kalmış hallerini görüyoruz Bazen minik siyasi dokunuşlar gizlenmiş satırlara onları fark ediyoruz.Modern,özgün,ruhumda iz bırakmayan ama insanı gülerek düşündüren kaliteli öyküler,çok severek okudum.
Metropol Ninnisi
Metropol Ninnisiİsahag Uygar Eskiciyan · Alakarga Sanat Yayınları · 201527 okunma
88 syf.
·
Puan vermedi
·
5 saatte okudu
Dili acık Duru, yasadığı anın içine cekip alabilen bir his verdi okurken bana,,
İsahag Uygar Eskiciyan
İsahag Uygar Eskiciyan
muzip alaycı argo kelime ile birlikte ciddi olan öykülerini topladığı Metropol Ninnisi 2015 Selçuk Baran öykü ödülünü almış, bizde farklı bir kıtap okuduk... Edebiyatın içinden günümüz ve eski yi harmanlyıp (çokacıkk) bır dille yazılmış bir öykü kitabı okuduk. . Her düşündüğümüzü söyleyemediğimiz icin insanız, Yanlız kalınca istediğimizi düşünebilir Hatta söyleyebiliriz.. "insan bazendir, daima değil" O zamn Buyurun efendim..
Metropol Ninnisi
Metropol Ninnisiİsahag Uygar Eskiciyan · İthaki Yayınları · 20226 okunma
Reklam
96 syf.
1/10 puan verdi
Üzgünüm ama hiç sevemedim bu kitabı .Çok fazla argo ve küfür bulunuyor ve benim bu kadar fazla argo ve küfre tahammülüm yok. Zaten en sonda şair : “Küfre şiirden daha yakınım.” diyor. Cidden bu sözünü kitapta baya görmekteyiz. Ben başka kitabını almam alana da mâni olmam‍️...
Aşağıdan Seveceğim Ülkeyi
Aşağıdan Seveceğim Ülkeyiİsahag Uygar Eskiciyan · İthaki Yayınları · 202123 okunma
168 syf.
2/10 puan verdi
İsecan Uygar Eskiciyan, namı diğer Ercan y. Yılmaz. Sayisiz öykü, roman ve şiir kitabının genç müellifi. Siz ilk eserinizi yillardir tek bir yayınevine kabul ettiremezken, hatta iki satırlık yorum ve eleştiri alamazken bu arkadaşın yapıtları iki ayrı isim altında Can, Sel, Dedalus, Alakarga, İthaki gibi yayınevlerinden birbiri ardına yıldırım gibi basılır. Ben kaç kitabı oldugunu hesaplayamadim şahsen. İki tanesini de satin alma gafletinde bulundum. İçlerinde en ufak bir edebi kıvılcım da yok. Dümdüz metinler. Kendisi aynı zamanda dergilerde editörlük yaparak yüksek edebi begenisini kullanmak suretiyle kimin yayınlanıp kimin yayinlanmayacagina da karar verir. Allah her yazar adayına bu arkadaşın bahtindan versin. Hatta onda birini verse o da yeter.
Zift
Ziftİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayınları · 201659 okunma
77 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
23 saatte okudu
Çok farklı, özgün ve kısa: Borgesvari
1982'de karardığını (doğum) yazıyor girişte, öykü ödülleri var ve ilk kez okuyorum. Kitapta Kayserililer ve sınıf öğretmenlerine takılmış komik örnekler de mevcut, kara mizaha örülü derin bir ironi de. Anlaşılmaz anlatımlar arasında eşyalar ile konuşuluyor ama sonucunda hicive donalı toplum eleştirileri yapılıyor. Kimi yerde cinsellik bulamacında çoğu dişil anlatımlara kahkahalar atıyorsunuz fakat bittiğinde düşünüyorsunuz. Postmodern türüne girer mi bilmem ancak ÇOK farklı olduğu kesin, özgünlük tavan. Kitaptaki 14 kısa hikayeden; fizikselden öte kalp sevgisini arayan kara komedi Beni Afiyetle Yemelerine'yi, modern Azrailin betimlendiği 606 Numaralı Özel Odanın Hikayesi'ni, benzin işeyen adamın trajik öyküsü ve esere adını veren Konteyner Zaafı'nı, onurlu ve gururlu şairin hikayesi Şant Belki Şair'i, inanılmaz kelime ve imge oyunlarının yer aldığı Pinti Yazarın Kahraman'ını pek sevdim. Ayrıca bazı öykülerde Recaizade Mahmut Ekrem, Gogol, Orhan Pamuk, Ahmet Altan gibi yazarlara sataşmalar da güzeldi. "Hissedenlerin melankolisine, düşünenlerin ise komedisine kapıldığı somurtuk dünyaya nanik yapan oyunbaz bir zihnin alegorik çalımları" yazıyor arka kapakta kitap için. Bu açıklamanın yazarın dilinden dökülmüş olduğu tahminimden hareketle, günümüz edebiyatında okuduğum oldukça farklı, güldürürken düşündüren metinler olduğunu söyleyebilirim doğrusu. Tam da Borges'in istediği gibi: Kısa ve anlaşılır. Uzun metinleri merakımdan romanı #zift 'i de listeme aldım, ara vererek okuyacağım. Dipnot:Cinselliği salt tensel hazlarda zanneden ve edebi anlatımlardaki ironiyi göremeyen sınırlı dar kalıplı beyinlere önerilmez!
Konteyner Zaafı
Konteyner Zaafıİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayıncılık · 2017121 okunma
77 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
3 günde okudu
MERHABA NİYAZİ! MERHABA CANIMINİÇİ! tamamı desem sanırım yanlış olmaz absürt hikayelerden oluşuyor ve sevmeyen kısımda buradan belli ediyor kendini. şahsen ben kitabı niyazi için aldım. AH NİYAZİ! AYAKLARIN VAR UÇAMIYORSUN. okurken çokça tebessüm ettiren, -dur bi ya nasıl olur- diyip kahkaha atacağınız bir kitap. özellikle kitabın ismini aldığı bölüm tam anlamıyla efsaneydi. BELKİ UÇMAK İÇİN DAMARLARDA KAN YERİNE DAHA GÜZEL BİR ŞEY TAŞIMALIYDIK. okuduğumuz her telden kitabın arasına sıkıştırılabilecek, gülmenin garanti olduğu ve en azında sizi bir kaç saatliğine olduğunuz yerden farklı bir hayal dünyasına sokacağı kesin. DALIŞ ÖĞRENİNCE VURGUN YEMEMEYİ ÖĞRENİYORSUN YA... YÜREKTE O YOKTUR.
Konteyner Zaafı
Konteyner Zaafıİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayıncılık · 2017121 okunma
Reklam
93 syf.
·
Puan vermedi
Edebiyatın eski guzel insanlarını dünü ve bugünü harmanlyıp ( biraz argo bir dille) deliliğe kaçmak gibi bir sey. Hani düşündüğümüzü söyleyemediğimiz icin insanız . Fakat yanlız kaldığımızda istediğimizi düşünebilir hatta söyleyebiliriz
Metropol Ninnisi
Metropol Ninnisiİsahag Uygar Eskiciyan · Alakarga Sanat Yayınları · 201527 okunma
77 syf.
5/10 puan verdi
Kitap 14 kısa öyküden oluşuyor. Diğer öykülerden biraz farklı tabi. Gerçek hayatta olmayacak derecede ütopik, absürt öyküler. Kitap yer yer yoğun anlamlar içerse de genele bakarsak sade, akıcı hikayelerin kurguları da çokça farklı. Farklı bir bakış açısı ve yer yer gülümsemek için okunulabilecek bir kitap. Okumak isteyenlere şimdiden keyifli okumalar.
Konteyner Zaafı
Konteyner Zaafıİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayıncılık · 2017121 okunma
93 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
23 günde okudu
İsahag Uygar Eskiciyan'ın "Metropol Ninnisi" kitabı, oldukça değişik.Öykülerde genel olarak, absürd/ironik bir anlatım kullanıldığı söylenebilir.Bazı öykülerin ise bilim kurgu temelinde şekillendiği görülüyor.2015 Selçuk Baran Öykü Ödülü'nü alan Metropol Ninnisi'ni değişik bir ses arayan öykü severlerin kaçırmaması gerektiğini düşünüyorum. Tadımlık... "Güney kapısında açılan bina büyüklüğündeki geri dönüş vajinası yani Dev Ma kasabalıları hayrete düşürdü.Gerçek yaşamdaki vajinanın aksine doğumun değil de öbür dünyaya göçün kapısı olduğu için, halk arasında vajina yerine yaygınca kullanılan kelimenin tersten okunması donucu"ma" olarak adlandırıldı.Boyutu ise "dev" sıfatı alması için yeterliydi. " syf 19 "Her kasabanın Dev Ma'sı ayrıydı.Benzerlik gösterenleri vardı; ama başka sınırlardan gelmiş birini, içine sürmeye çalışırlarsa çiğneyip çiğneyip geri atardı.Nadir de olsa, özbeöz kasabalıyı da kabul etmeyebilirdi.Özellikle cinsel suçlardan sabıkası olanlar, kadınlara ve çocuklara kötü muamele yapanların sığınacağı hiçbir Dev Ma yoktu." syf 20 Arsen'in Öyküsü-Metropol Ninnisi İsahag Uygar Eskiciyan
Metropol Ninnisi
Metropol Ninnisiİsahag Uygar Eskiciyan · Alakarga Sanat Yayınları · 201527 okunma
168 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
10 günde okudu
"...yeraltından gelen bir kükreme, açıklanamaz duygu yoğunluğu ve herhangi bir kara parçasından uzaklık.Mümkün varabilirlik üzerine daha çok konuşacağız.Ben, biz, sen, siz o ya da onlar hiçbirimizi harflere gömemeyecekler.Hiç kimsenin zevki için, hele de hızlı okurun ve çabuk yazarın eğlencesi için doğmayacağız ve asla kurallı metinlerde ölmeyeceğiz.Şimdi teorilerimi gerçekten duymak istiyor musun? En azından bu karmaşada." syf 66 Zift zorlandığım bir kitap oldu.Bu kitabı en güzel ifade edebilecek cümleler yukarıdaki alıntıda saklı.Bu kitap hızlı okurun ya da çabuk yazarın eğlencesi için yazılmamış ve asla kurallı bir metin değil. Zift roman olarak nitelendirilmişse de roman kalıpları dışında kahramansız, olay örgüsü olmayan kaosun hâkim olduğu okuyucuyu alt üst eden ve yarattığı girdabın içine çeken tamamen deneysel bir metin. -------------------------------------------- .../.../... Çekmece "Eleştiri denen şey çok saçma.Sen bir şey demiyorsun, onlar bin şey çıkarıyor." syf 84 Kitap sonlara doğru günlüğe dönüşüyor günlerin yerini çekmece, çöp, televizyon, gözlük gibi nesnelerin aldığı. Zift'i özellikle kalıpların yerle bir edildiği deneysel metinlerden hoşlananlara tavsiye ederim.️
Zift
Ziftİsahag Uygar Eskiciyan · Sel Yayınları · 201659 okunma
40 öğeden 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.