Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
"İyilerin tembelliği, kötülerin faaliyetidir."
Ona göre "Asım'ın nesli"nin temsil ettiği beşeri yapı, toplumdaki mevcut sosyal çöküntüyü mukaddes değerler temelinde onaracak, millete ve ümmete aydınlık bir gelecek hazırlayacaktır.
Reklam
Kitap-Sünnet bütünlüğü, Akif merhumun kimlik ve kişiliğini dokuyan Kur'an'ın, yaşanabilirlik açısından Sünnet'ten bağımsız olmadığının açık delilidir. Yani Sünnet, Müslüman kimliğini Kur'an merkezli olarak hem oluşturan hem de koruyan pratik çerçeve ve en güzel peygamberî örnektir.
"İnsanın çalışmakla yükselemeyeceği ancak iki mertebe vardır: Biri Allahu zülcelâle has olan uluhiyet mertebesi, diğeri de Hâtemü'l-enbiya'dan sonra kimseye verilmeyecek olan nübüvvet mertebesidir. Bu iki mertebeden başka hiçbir mertebe yoktur ki çalışan bir müslüman için ona varmak kâbil olmasın."
Sayfa 75 - Tefsir Yazıları ve Vaazlar, s.301(Hzr. E. Düzdağ, Din Yayınları, Ankara, 2012)Kitabı okudu
...teknolojik imkan ve kabiliyetleri elinde bulunduran milletlere karşı iman dolu yürek sahiplerinden oluşan bir milletin sarsılmaz ve yıkılmaz asıl güç olduğunu çok açık ve pek vurgulu bir ifade ile tüm dünyaya haykırır.
Ya açar Nazm-ı Celil'in, bakarız yaprağına; Yahud üfler geçeriz bir ölünün toprağına. İnmemiştir hele Kur'ân, bunu hakkıyle bilin, Ne mezarlıkta okunmak, ne de fal bakmak için!
Reklam
Ümmet coğrafyası bütün dert ve renkleriyle Safahat içinde.
"Dini taklit, dünyası taklit, âdeti taklit, kıyafeti taklit, selâmı taklit, kelâmı taklit, hülâsa her şeyi taklit olan bir milletin efradı da insan taklidi demektir ki, kâbil değil, hakikî heyet-i içtimâiye vücuda getiremez, binaenaleyh yaşayamaz."
İslâm'da hem bireysel hem toplumsal dönüşüm ve gelişir min adı Sünnet'tir. Yani gelişimi, bütün boyutlarıyla mede- niyeti, Sünnet temsil etmektedir. Ya da İslâm medeniyeti, ilkesel bazda vahyin, uygulama ve pratik anlamda Sünnet-i Seniyye'nin ürünüdür. Çünkü Kitap, İslâm'ın ilkesel/teo- rik, Sünnet ise davranışsal/pratik kaynağı ve sunumudur
Allah'ım, senden kur'an'ı kalbimin nevbaharı, göğsümün nuru kılmanı isterim
Reklam
günümüzün acı gerçeği, yaşayan değil tartışan Müslüman olma eğilimidir.
Sayfa 137Kitabı okudu
ümmet olarak, tepkisizlik ya da gecikmiş cılız tepkilerimizle, organlar arası irtibatları oldukça zayıflamış, duyarlılığı büyük ölçüde kaybolmuş bir vücudu andırmaktayız....... onlar bire on anlayışıyla güç kullanırken, biz ona bir oranına bile sahip çıkmayı, küresel değerlere aykırı görebiliyoruz.
Artık ey millet-i merhume, sabah oldu uyan! Sana az geldi ezanlar, diye ötsün mü bu çan? Ne Araplık, ne de Türklük kalacak, aç gözünü! Dinle Peygamber-i Zişân'ın İlahi sözünü.
Sayfa 40 - Ersoy,Safahat, s. 183-184Kitabı okudu
"Yedi cilt Safahat'ında, hayatımızı, milli tarihimizi, renk renk aksettirmiş olan bu büyük adam, içtimâî en büyük rehberimizdir. Yapmış olduğu tahliller, öne sürdüğü iman ve vicdan prensipleriyle, gençliğin yoluna meş'aleler tutmuştur. Basın âleminde 25 yıldır hakkında en çok yazı yazılan, en çok eser verilen, en çok söz söylenilen Mehmed Åkif'in mazhariyetine hiç- bir şairimiz ulaşamamıştır. Bu hal, onun ruhlara ne büyük. tesir yaptığının pek canlı bir delilidir."
Sayfa 27 - 22/03/1962, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Akif'in 25. Vefat yılı anma töreni, Mahir İzKitabı okudu
Toplumlara örnek ve önder olarak takdim edilecek kişilerde bulunması gerekli en önemli ve en önde gelen özellik, çağrısını önce bizzat kendisinin yaşamış olması yani pratik/ ameli bir hayata sahip bulunmasıdır.
1.500 öğeden 16 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.