Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kadri Acet

Einstein'ın birçok veriyle desteklenmiş bir tezine güvenmekle, bizden hem kendisine saygı duymamızı -hatta kendisini anne ve babalarımızdan daha çok sevmemizi” hem de ileri sürdüğü Tanrı'ya tapmamızı isteyen bir kişiye güvenmek aynı şey değildir. Bilimsel hipotezler bizlerden günde 5 defa ibadete kalkmamızı ya da her pazar günü bir cemaat halinde toplanmamızı istemezler. Bununla beraber, bilim insanları, eğer onların keşiflerini kabul etmezsek sonsuza kadar işkence görmeyi hak ettiğimizi iddia edecek kadar aşağılık kompleksine sahip değillerdir. Bilim, siz ona inansanız da, inanmasanız da işlemeye devam edecektir ve fizik yasaları bellidir
Reklam
Bir gün iki kâşif açık bir alanda karşılaşırlar ve aralarında birçok çiçeğin bulunduğunu görürler. Kaşiflerden biri, bu çiçeklerin böyle büyüyebilmesi için mutlaka bir bahçıvanın onlarla ilgilenmiş olması gerektiğini iddia ederken, diğeriyse bunun kendi kendine meydana geldiğini, bir bahçıvana gerek kalmadığını iddia eder. Nitekim kâşifler hangisinin doğru olduğunu görmek için oturup bahçıvanın gelmesini beklerler. Aradan uzun bir süre geçer ama bahçıvan gelmez. İnançlı kâşif, “O belki de görünmez bir bahçıvandır” diyerek iddiasını savunmaya devam eder ve etrafı dikenli tellerle çevirip bu tellere elektrik verir. Hatta birinin yaklaşıp yaklaşmadığını hissedip haber verebilmesi için etrafa köpekler de yerleştirir. Lakin geçen onca zamana rağmen, herhangi bir bahçıvanla karşılaşmazlar. Bu durumda inançlı, yine de inancından vazgeçmeyip, “Belki de o bahçıvan, dokunulmayan, elektrik çarpmayan, kokmayan ve ses çıkarmayan bir bahçıvandır, ve gizli gizli bu bahçeyle ilgileniyordur, olamaz mı?” sorusunu sorar. Şüphecinin verdiği cevap ise yeterince açıktır: “O halde başlangıçtaki iddiandan geriye ne kaldı? Görünmez, dokunulmaz ve ezeli olarak hayal ettiğin o bahçıvanının, uydurma ya da hiç var olmayan bir bahçıvandan farkı nedir?”
2023 OKUMA HEDEFİ
0/45 kitap - %0 tamamlandı
Henüz kitap okumadı
45 kitap
0 sayfa
0 inceleme
2 alıntı

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
188 syf.
·
Puan vermedi
Kumarbaz
KumarbazFyodor Dostoyevski
8/10 · 68,3bin okunma
Reklam
Kadri Acet
Bir kitabı okumaya başladı
Agnostisizm ve İlahi Tragedya
Agnostisizm ve İlahi TragedyaDiamond Tema
8.5/10 · 239 okunma
Tanrılarla ilgili olarak ne var olduklarını söyleyebilirim ne de var olmadıklarını; çünkü bunu bilmeyi engelleyen çok şey var: belirsizlik ve insan yaşamının kısa oluşu.
DİYANETİN KADINLARI AŞAĞILAMALARI 1- "İki kadının tanıklığı, bir erkeğin tanıklığına bedeldir." 2- "Kadınlar aklen ve dinen eksik yaratıklardır." 3- "Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kanda, evde ve atta." 4- "Namazı kat' eden şeyler, köpek, eşek, domuz ve kadındır." 5- "Kadınlar arasında saliha kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gi¬ bidir." 6- "Benden sonra erkekler için kadından zararlı bir fitne bırakmadım." 7- "Bana cehennem halkı gösterildi; çoğunluğu kadınlardı." 8- "Kadınlar, insanın karşısına şeytan gibi çıkarlar." 9- "Kadın eğe kemiği gibidir, onu doğrultmak istersen kırarsın." 10- "Erkekler, kadınlar üzerinde hâkimdirler. O sebeple ki, Allah erkekleri ka¬ dınlara üstün kılmıştır." 11- "Kadınlar, erkeklerin elinde, hürriyetlerini terk etmişlerdir." 12- "Eğer erkek tepeden tırnağa cerahat olsa, kadın da diliyle yalasa, yine de erkeğin hakkını ödeyemez." 13- "Elin zinası, el temasıdır. Her kim yabancı kadının elini tutar ve onunla tokalaşırsa, kıyamet gününde, onun iki avucuna ateş konur. Birinizin başına de¬ mirden bir şişin vurulması, onun kendisine helal olmayan bir kadınla tokalaşma¬ sından daha hayırlıdır."
63 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.