Öncelikle şunu belirtmeliyim ki kitap Lee CHILD den alışık olduğumuz bi finalle bitiyor. Yer yer gereksiz uzatmaların olduğunu düşünsem de yine de kitabi soluksuz okudum diyebilirim. Havada asılı kalmış yerlerde yok değildi hani... Le CHILD sevenlere, polise roman tutkunlarına okumalarını öneririm. Keyifli okumalar...
Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve tek kelimeyle mükemmeldi.
Akıcı, sürükleyici ve kurgusal yönden kesinlikle başarılıydı.
Diğer kitaplarındaki incelemelere baktığımda serinin son kitabı olduğunu düşündüm.
Merak edip kararsız kalanlar varsa mutlaka okumanızı öneririm.
Çok güzel olsa da finali beni üzdü, umarım Jack Reacher'ın maceralarının sonunu okumamışımdır.
Eski bir asker olan Jack Reacher' ın da içinde olduğu turistlik bir otobüste yoğun kar fırtınası ve ardından gelen ilginç bir kaza yüzünden yolda kalırlar. Polisle irtibata geçen otobüs şoförü sığınabilecekleri ve ulaşabilecekleri tek yer olan Güney Dakota adlı bir kasabanın olduğunu öğrenir.
Ana karakterimiz bu kasaba fazla uzun kalmak istemese de hiçbir şey planladığı gibi gitmez.
Yazım dili oldukça basitti. Ayrıca fazla karakter olmamasından mı kaynaklanıyor bilmiyorum ama sonu tahmin edilebilirdi. Bu tür polisiye/gizem kitaplarına yeni başlayanlar için ideal herhalde.
Öncelikle herkese ıyi okumalar
Şimdi nerden başlasam bilmiyorum ben bir çok kitap okudum stephen king dan brown harlan coben vb yani say say bitmez ama benim için lee child in yeri herzaman bambaşkadır bunun nedeni ise tabiki jack reacher dır benim edebiyatta en favori ve en sevdiğim karakterdir şuana kadar farklı yayın evleride dâhil bütün yayınlanmış kitaplarını okudum bu kitabıda çıkınca hemen aldim sürekli koridor yayın evine mesaj atıyorum yeni kitab çıkacakmı diye umarim diğer kitaplarinida çevirirler
Bukadar uzun bir girişten sonra kısa bir özet geçelim
Daha önce jack reacher kitapları okuyanlar bilir o sürekli gezen ve bir yerde 3 günden fazla kalmayan biridir yine kisin bu şekilde seyahet ederken bindi otobüs kaza yapar bir tur otobüsüdür bu ve içinde yaşlı insanlar vardır ve inanılmaz soğuk yerdir orası ve onlara en yakın yerlesim yeri olan bolton adlı haritada bile zor gözüken bir kasabadan yardıma gelir polisler
Kasabaya geldikten sonra ise jack reacher polisler ile bir anlaşmaya varır bir uyuşturucu ticaretini gören yaşlı bir kadını koruma altına almıştır polisler ve bir ay sonra mahkeme vardır ama uyuşturucu patronu kadının olmesini istiyordur ve jack reacher polislerle birlikte kadının korumasını üstlenmiştir
Kitabın kısaca özeti bu diyebilirim şimdi kitap nasildi peki tek kelime ile tipik bir jack reacher kitabı idi yani muhteşemdi gizem gerilim aksiyon komik diyaloglar herşey vardı kitapta açıkçası tetikcinin kim olduğunu kitabın ortalarında tahmin ettim ama yinede son derece güzel bir kitaptı hiç düşünmeden alıp okuyun derim
Kısa bir not jack reacher serisi yaklaşık 24 kitaplık bir seri ve turkiyede 8 tanesi yayınlandı herkitap birbirinden bağımsız bir şekilde ilerliyor herhangi birinden başlıya bilirsiniz ama özellikle tavsiye edeceğim kitap
Mükemmel bir aksiyon filmi seyrediyor gibi okuyorsunuz. Daha önce okuduğum Lee Child kitapları gibi oldukça keyifli bir okuma oldu. Koridor Yayıncılık'ın diğer Lee Child kitaplarını da çevirmesi dileğiyle. Bu türü seviyor iseniz sakın kaçırmayın.
En şiddetli kışını yaşayan Güney Dakota’da eski bir askeri polis olan Jack Reacher’ında içinde bulunduğu otobüs kaza yapar. Ve Reacher geceyi orada geçirmek zorunda kalır.
Kasaba hiç açık vermeyen, soğukkanlı ve profesyonel bir katil tarafından tehdit altındadır.
Kasabada bulunan Soğuk Savaş döneminden kalma eski ve gizemli bir binada metamfetamin kullanan motorcular kendilerine kamp kurmuşlardır ve bu kasaba halkı tarafından hoş karşılanmamaktadır.
Reacher geceyi orada geçirmekle kalmaz ve kendini bu olayların tam da içerisinde bulur.
Reacher’ın önünde 61 saati vardır. Ya yoluna devam edecek ya da burada kalıp polis yardımcısı Andrew Peterson’a yardım edip olayları çözecektir.
Kasabada işlenen esrarengiz cinayetlerin katili kimdir ve hangi gizli güç tarafından yönetiliyordur?
Reacher 61 saatte gizemi çözüp, herşeyi değiştirebilecek midir?
#leechild dan okuduğum ilk kitap. Kitabın ilk bölümlerinde verilen fazla ayrıntılardan mı bilmiyorum sıkılsamda, ilerleyen bölümlerde o ayrıntılar hiç gözüme batmadı ve kitabı elimden bırakamadım. Kurgu muhteşem, anlatım harika, kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kitap. Özellikle #polisiye sevenler muhakkak okumalısınız.
Merak ettiğim bir şey var kitapta #jackreacher öldü mü?
Herkese bol okumalı ve keyifli bir gün dilerim...
Muhteşem ,öngörülemez, bağlantısız bir kurgu. Kitabı okurken sürekli üşüdüm soğuk, buz ve kar hissi çok güzel anlatmış. Harika bir Lee Child kitabı keyifli ve heyecanlı okumalar dilerim.
Polise roman özlemiyle yazılmış, kürsüsü oldukça zayıf bir roman.
Dosyası başarılarla dolu bir polisin, bu romanda fevkalade başarız olduğu bir kurgu oluşturulmuş.
Sanırım bazı yerlerde çeviri hataları da var. Özellikle metre/kilometre karmaşası oldukça fazla.
Mantıksal hatalar da var. Önemli bir birimin başında olan bir kadın, hiç tanımadığı roman kahramanı polise normalin üstünde bir yardımda bulunuyor.
Vs. Vs.
Hayatım akışına uymayan bir kurgu söz konusu…
Bazı kitaplar soluksuz okumak için yazılmış. Yazarın kalemiyle tanışmak için çok geç kalmışım.
Jack Reacher efsane bir karakter olmuş.
Jack eski bir askeri polistir, bir yerde sabit yaşamayı beceremeyen, kurallara uymayan, sürekli hareket halinde olmayı tercih eden bir adamdır. Yine hareket halindeyken kar fırtınasının ortasında küçük bir kasabada bir kaç gün konaklaması gerekmiştir. En fazla ne ters gidebilir ki?
Elinizden bırakamayacağınız bir kitap, polisiye severlere tavsiye ederim.
Lee Child (29 Ekim 1954 ) ya da gerçek adıyla Jim Grant, İngiliz gerilim yazarı. İlk romanı olan Killing Floor En İyi İlk Roman Anthony Ödülü'nü kazandı.
Her romanında Birleşik Devletleri dolaşan eski bir askeri polis olan Jack Reacher'ın maceralarını ele alır.
Kişisel Yaşamı
Grant İngiltere'nin Coventry şehrinde doğdu.Dört yaşındayken ailesi ve üç abisi Handsworth Wood'a daha iyi eğitim almaları için taşındılar.Grant 11 yaşına kadar Handsworth Wood'ta Cherry Orchard İlköğretim Okulu'nda okudu. Daha sonra ise Birmingham Kral Edward Okulu'na gitti. Babası memurdu ve küçük kardeşi de onun gibi bir gerilim romancısı oldu.
1974'de 20 yaşında Sheiffield Üniversitesi'nde Hukuk bölümüne girdi. Ancak hukuk okumaya niyeti yoktu bu yüzden tiyatroya başladı. Hukuktan mezun olduktan sonra televizyon prodüksiyonluğu işine girdi.
Grant'ın eşi Jane New York'lu.Ayrıca Grant Aston Villa Futbol Klübü'nün taraftarıdır.
Televizyon Kariyeri
İngiltere'deki ITV'nin bir parçası olan Manchester'deki Grenada Televizyonu'nda sunum yönetmeni olarak işe başladı. 1977-1995 yılları arasında burada çalıştı ve burada da televizyon kariyerini bitirdi.
Yazarlık Kariyeri
1997'de ilk kitabı olan Killing Floor'u yazyınladı ve 1998 yazında Birleşik Devletlere taşındı.
30 Haziran 2008 tarihinde, Child Kasım 2008'de İngiltere'deki Sheffield Üniversitesi'nde ziyaretçi profesörlük yapacağını açıkladı. 2009 yılında, Child üniversitede öğrencileri için 52 Jack Reacher bursu finanse etti. Grant, 2009 yılında Amerika Gizem Yazarları başkanı seçildi.