Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abd'nin Siyasal İslam'la Dansı

Emre Kongar

Abd'nin Siyasal İslam'la Dansı Gönderileri

Abd'nin Siyasal İslam'la Dansı kitaplarını, Abd'nin Siyasal İslam'la Dansı sözleri ve alıntılarını, Abd'nin Siyasal İslam'la Dansı yazarlarını, Abd'nin Siyasal İslam'la Dansı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
224 syf.
8/10 puan verdi
·
25 saatte okudu
Şimdi ki eserimiz Emre Kongar İmzalı ABD'nin Siyasal İslam'la Dansı isimli kitaptır. Eser Amerikan Hükümeti'nin iç ve dış siyasette ki yapısı ki, en etkili şekilde üzerinde durulan konulardan. Yazar başlıklar halinde bütün sayfalarda detaylı açıklama vede örnekler sunmuş Birçok tarih bilimcisi'nin çeşitli konularda örnekleri ile karşılaşıyor olacaksınız. Amerikan başkanlarından Bush dönemi izlediği siyaset oldukça önemli görülmüştür zira Barack Obama'ya kadar gelinen süreçte, İran ile olan ilişkiler yaptırımlar İsrail'in rolü Filistin meselesi, Suriye Esat rejimi konumu Amerikan gizli servisleri uyguladıkları politikalar, Rusya'nın rolü Türkiye ile olan ilişkileri bu duruma Suriye'yi de rahatlıkla kata biliriz.Türkiye'nin Arap dünyasına verdiği mesajlar, Arapların vede Müslüman toplumların Türkiye'ye bakış açısı, Amerika'nın askeri gücünün dünya üzerindeki etkileri, Irak savaşı ve sonrası Petrol ve bölge ile ilgili yapılan kirli planlar Soğuk savaş dönemi ve sonrasında yaşanan kritik gelişmeler. Türkiye'nin duruşu, İslamcı yönü yada batılı devlet rolü engelleme girişimleri, kilit ülke olması yani transit geçiş noktasında bulunması.Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan darbeler yada darbe girişimlerinde ABD'nin rolü. Arap baharı Tunus'un özelliği, Ortadoğu'da akan kanlar, Komünist görüşe sahip kişilere yapılan saldırılar, İslam devletleri arasında Türkiye'ye duyulan güven ve daha çok fazla ayrıntı. Yakın tarihe ışık tutan oldukça etkileyici eserlerden mutlaka okumanız gerektiği düşünüyor, beğeninize sunuyorum saygılarımla.
Abd'nin Siyasal İslam'la Dansı
Abd'nin Siyasal İslam'la DansıEmre Kongar · Remzi Kitabevi · 201262 okunma
Soğuk Savaş döneminde, genel olarak dinci ve milliyetçi politikalar, özel olarak da siyasal İslam'ın kullanılması ABD liderliğindeki Batı dünyasının başat stratejilerinden birini oluşturmuştur.Batı dünyası içindeki azgelişmiş ve gelişmekte olan ülkeIerde: Suudi Arabistan'da Olduğu gibi. siyasal İslam'a dayalı diktatörlüklerin desteklenmesi. Endonezya'da Olduğu gibi antikomünist İslamcı darbelerin gerçekleştirilmesi,.. Afganistan'da olduğu gibi siyasal İslam'ın El Kaide örgütü çerçevesinde silahlandırılması, Ortadoğu'da olduğu gibi, El Fetih'in etkinliğini engellemek İçin, HAMAS'm desteklenmesi, Ve Türkiye'de olduğu gibi, yarı demokratik sistem içinde dinci-milliyetçi ideolojilerin desteklenmesi, örgütlenmesi, 1971 ve 1980'de olduğu gibi askeri darbelerinin gerçekleştirilmesi, Soğuk Savaş bağlamında siyasal İslamın operasyonel ve işleysel kullanımına örnekler Olarak düşünülebilir.
Reklam
Savaşların, tarım döneminde toprak için ama din ve mezhep adına, endüstri döneminde ise hammadde ve pazar için ama ırk ve milliyet adına yapılması, toplumlarım kendilerinden olmayanları "ötekileştirme" süreci içinde "düşman" ve "hain " gibi kavramları da doğurdu. Böylece bireyin doğuştan gelen kimliklerini reddetmesi. "kendini İnkâr", "İhanet", "hain" gibi suçlamaları da birlikte getirdiği için, daha da zorlaştı.
Mikromilliyetçilik ve mikrodincilik toplumları ve devletleri, hem kendi aralarında hemde kendi içlerinde, etnik ve dini kimlik üzerinden ayrıştırırken, markalar üzerinden gelişen pazar ekonomisi insanları tüketim kalıpları bağlamında birleştiriyordu.
...Türkiye'de anayasa laikliği, devletin her dine eşit mesafede olması olarak tanımlar. Laiklik kesinlikle ateizm değildir. Ben Recep Tayyip Erdoğan olarak Müslüman'ım ama laik değilim. Fakat laik bir ülkenin başbakanıyım. Laik bir rejimde insanların dindar olma ya da olmama özgürlüğü vardır. Ben Mısır'ın da laik bir anayasaya sahip olmasını tavsiye ediyorum. Çünkü laiklik din düşmanlığı değildir. Laiklikten korkmayın. Umarım ki Mısır'da yeni rejim laik olacaktır. Umuyorum ki benim bu açıklamalarımdan sonra Mısır halkının laikliğe bakışı değiştirecektir.
Sayfa 165 - Remzi KitabeviKitabı okudu
"Bütün dünya bir apartman gibidir. ABD bu apartmanın en üst ve en lüks çatı katında oturuyor. Aşağıda çıkacak bir yangın, elbette yukarıyı da etkiler. Bu açıdan ABD, apartmanda yangın çıkmasını engelleyecek önlemleri, yangın daha başlamadan almak ve yangın çıkaracak durumlara müdahale etmek zorundadır."
Sayfa 40 - undefinedKitabı okudu
Reklam
Rejimi demokrasiden uzaklaşmış, İslamileştirilmiş bir Türkiye'nin bugünkü İslam-Arap ülkelerinden bir farkı kalmaz ve ülke, model ya da örnek olma niteliğini yitirir. Bu çerçevede ABD'nin ve Türkiye'yi yönetenlerin, "Ilımlı İslam" gibi, demlkratik ve laik bir ülke için anlamsız olan ad ve ideolojilerle ülke rejimini İslami ilkelere göre dönüştürme niyet ve çabaları olmamalı, varsa da hem Türkiye'nin hem de İslam-Arap aleminin geleceği için bundan vazgeçilmelidir.
Remzi KitabeviKitabı okudu
36 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.