Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2

Mustafa Armağan

Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2 Gönderileri

Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2 kitaplarını, Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2 sözleri ve alıntılarını, Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2 yazarlarını, Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
336 syf.
·
Puan vermedi
·
35 günde okudu
Mustafa Armağan'ın "Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2" kitabı ile karşınızdayım. Bir tarih öğretmeni olarak en çok merak ettiğim Osmanlı padişahlarından biri olan Sultan Abdülhamid'i daha iyi tanımak, anlamak için okumaya başladığım bu serinin ikinci kitabı da birinci kitabı gibi oldukça bilgi yüklü ve şaşırtıcı birçok bilgiye sahip. Şüphesiz Sultan Abdülhamid Han çağları aşan günümüzde dahi merak edilen, tartışma konusu olan bir padişah. Yaptığı siyasi hamleler, vermeye çalıştığı mesajlar, hayatı ve birçok alanda halen daha merak edilen araştırma konusu olan bir padişah. Mustafa Armağan bu seri ile merak konusu olan bu konuya ışık tutmakta. Türkiye'ye eğitimde altın çağ yaşatan, Küba'ya ajan gönderen, Singapur'a cami yaptıran, Sri Lanka'ya okul açtıran, New York'taki Webb'den Londra'daki Quilliam'a özel görevler veren, Belarusya'nın ıssız köylerinde adı hala camilerde anılan bir Abdülhamid bu... Her sayfasında şaşıracağınız bir kitap. Herkese şiddetle tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2
Abdülhamid'in Kurtlarla Dansı 2Mustafa Armağan · Timaş Yayınları · 20181,266 okunma
Mete Tunçay:
"Osmanlı mutlakiyetinde basın, hükümetin istemediğini yazamazdı. TC'nin Tek Partili zamanında ise basın hükümetin istediklerini yazdı."
Sayfa 301 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Sultan Abdülhamid Han:
"31 Mart günü size okunan ferman benim değildir, bu hadise bazı düşmanlar tarafından tertiplenmiştir. Sizleri aldatmışlar, kötü emelleri için teşvik ve tahrik etmişler. Asker evlatlarım bunlara kesinlikle inanmasınlar. Kışlalarında sakin olsunlar, silah kullanmasınlar."
Sayfa 283 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Bediüzzaman Said Nursî:
"Maksad Sultan Abdülhamid'den özgürlüğün geri alınması değilmiş. Belki hafif ve az istibdadı, şiddetli ve çok yapmakmış."
Sayfa 278 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Tevfik Fikret:
Ey şanlı avcı, tuzağını boşuna kurmadın! Attın... Fakat ne yazık ki, yazıklar ki vurmadın! Zamanın akışı bir dakikalığına dursaydı. Ya da o durmasaydı, o aşağılık taç Akan kanlarla bir cinayete benzeyen bu terörist girişim Eşi asırlarca görülmeyecek bir hayır olurdu.
Sayfa 276 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Sezai Karakoç'a neden hacca gitmediği sorulduğunda "Ben kendi topraklarıma pasaportla gitmem." demiş.
Sayfa 261 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Engin D. Akarlı:
"Ciddi bir hukuk teşkilatı tarihimiz yok. Bir gün yazıldığında çağdaş ve eşitlikçi bir hukuk düzenine doğru Abdülhamid döneminde ne denli önemli adımlar atıldığı ortaya çıkacaktır."
Sayfa 253 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Padişah da olsa yasal yollardan iktidara gelmiş ve anayasadan aldığı yetkileri kullanmaktan başka birşey yapmamış olan Sultan Abdülhamid'i anayasayı ihlal etmekle suçlayanlar, bir süre sonra bu anayasayı lastik gibi çekerek en ağır militer düzeni bal gibi savunmamışlar mıydı?
Sayfa 252 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Said Halim Paşa (1918)
"Bizim gibi aşırılıktan aşırılığa düşen bir milletin, meşrutiyet idaresini kurarken gösterdiği başarısızlığın, onu mazideki hayata tekrar sevk etmesinden korkulur."
Sayfa 248 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Osman Turan:
"Türkiye'de hürriyet aşkı o kadar köklüdür ki, Murad'a erişmek için onun gölgesi bile kâfi gelmiş ve nice şehitler verilmiş, hürriyet ideali ile Avrupa'ya kaçan birçok Jön Türk Sultan Hamid istibdadına karşı Rum, Ermeni ve Bulgar komitacıları ile iş birliği yapmışlardı. Çünkü bu kahramanların hürriyet aşkı insanlık ideali ile birlikte gelişiyor ve milletlerin istiklâlini de içine alıyordu. Bu sebepledir ki, Jön Türkler Teselya harbinde Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilmesi ve o sayede hürriyet güneşinin doğması için küçük Yunanistan'ın zaferine de himmet etmişlerdi.
Sayfa 239 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Reklam
Cemil Koçak:
"Yakın tarihimizdeki en sivil yönetim, Abdülhamid yönetimiydi."
Sayfa 217 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Sultan II. Abdülhamid Han:
"Eğer Filistin'de Müslüman Arap unsurunun üstünlüğünü muhafaza etmesini istiyorsak, Yahudilerin yerleştirilmesi fikrinden vazgeçmeliyiz. Aksi takdirde yerleştirildikleri yerde çok kısa zamanda bütün kudreti elde edeceklerinden, dindaşlarımızın ölüm kararını imzalamış oluruz."
Sayfa 172 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Ahmet Davutoğlu:
"Ortadoğu'nun, Kafkasların ve Balkanlar'ın en büyük ülkesiyiz; bu bölgede düzen kurucu ülke biz olmalıyız."
Sayfa 142 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
Hicaz Demiryolu, Sultan Abdülhamid'in imparatorluğu kurtarma projesinin bir parçasıydı.
Sayfa 140 - Timaş YayınlarıKitabı okudu
480 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.