Kitap resmen elimde süründü, okumak istemedim, bitirmek için kendimi zorladım. Neden? Mantıksızlıklar ve saçmalıklar yüzünden. Bunları tek tek yazmaya dahi isteğim yok gerçekten ama bahsetmek istediğim bir kaç tanesi var.
Naomi'nin yeteneği başlı başına bir saçmalık mesela. Merak ediyorum, madem böyle bir yeteneği vardı, bundan bir önceki kitapta niye kullanmadı? Hani o kitapta kimse Naomi'yi sallamıyordu, hani neredeyse ölecekti? O anlarda neden kullanmadı bu kadın yeteneğini? Hadi o kitapta kullanmadı, bu kitabın sonunda neden kullanmadı? Neden herkes üzerinde bu yeteneğini kullanarak planını garantilemedi? Neden ya, neden? Çıldırmamak işten değil!
Myrnin ve Claire arasında yaşananlara ne demeli? Saçmalığın kaçıncı boyutuydu o yaşananlar inanın ben de bilmiyorum.
Sonra Jenna, Miranda ve hayaletleri kapsayan inanılmaz garip bir muhabbet vardı. Muhtemelen finaldeki o olayı çözmek için yazılmıştı ama o kadar temeli olmayan bir muhabbetti ki bu, anlamsız olmaktan bir adım öteye gidemedi.
Seçim mevzusu neydi peki? Hiçbir yere varmayan, hiçbir anlamı olmayan bir mevzuydu ve bizimkilerin aday olarak düşündüğü kişi tam bir komediydi. Akıllılar, zekiler diye çok övdük de nazar değdi bunlara herhalde. Bu seçim mevzusunda yaptıklarının başka bir açıklaması yoktu yani.
Kitabın sonunda Michael üzerinden gelişen olaylar en kötüsüydü hele. Bu kısımlar çok mantıksız değildi, kabul. Ama çok sinir bozucuydu. Özellikle Shane'nin verdiği tepkiler beni delirtti. Anlayış gösterelim dedik, Isırık Kulübü'nde yaptıklarını bile affettik ama bitti artık. Shane'nin, bendeki tüm kredileri bitti.
Ayrıca tüm bu mantıksızlıkların haricinde kitapta ciddi bir kopukluk da vardı. Mesela Claire'nin başının tehlikede olduğu bir sahnede, tam Claire tehlikeyle burun burunayken bölüm bitti. Sonra