Bir League of Legends Romanı

Orijinal Adı:
Ruination: A League of Legends Novel

2023 3. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2023 12:47
Afet; zihin yormayan anlatımı, olay örgüsünün ve karakterlerin öne çıktığı konusu, fantastik unsurları,temposu yüksek işleyişi ile evrene dair derinlik beklentisine girmeden okunursa keyifli bir
2023 2. kitabı
Okunma: 13 Ocak 2023 13:32
LoL evreniyle ilgili bir kitap olduğunu duyunca hemen alıp okudum. Çokta iyi yapmışım. Evrendeki bazı boşlukları dolduran bir kitap olmuş. Bilen bilir bazı karakterlerin geçmişi ile ilgili çok fazla bilgi verilmiyor. Kitap hem ana karakterleri hemde yan karakterleri ile evren hakkında güzel bilgiler veriyor. Okuması çok rahat ve akıcı. Karakterler hakkında bilginiz varsa sonu tahmin ediyorsunuz zaten ama yinede bu heyecanı kırmıyor. Sürükleyici bir şekilde bilinene doğru gidiyorsunuz. Eğer evren hakkında bilginiz yoksa biraz YouTube tan yardım alabilirsiniz. Ben kitabı çok beğendim. Fantastik sevenler için güzel, çerezlik bir kitap olabilir. LoL evreni içinse güzel bir başlangıç olarak görüyorum.
Fantastik
Selamm
2023 71. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2023 14:10
Afet bir oyun evreninde geçen kitap diye bahs edildiğinde hep bir merak içerisindeydim . Oyun yada o evren hakkında hiç bir bilgim yoktu. Ithaki yayınları kitap hakkında bir çok gönderi paylaştıkların da dedim ne kadar güzel bir şey:)) Kitabın betimlemeleri olsun, tasvir şekli olsun çok güzeldi. Okurken sanki sizde Kalsitayla birlikte tüm maceralara atılıyorsunuz. Kitaba gelirsek; karısını çok sevdiyini iddia eden kral, karısı suikast girişiminde yaralanınca onun yeniden sağlığına kavuşması için herşeyi yapıyor. Elden birşey gelmeyince Kral hiç kimsenin görmediği bir yer olan Kutlu Adaları bulur ve Kalista ordan gidib kraliçe için " Can Suları" nı bumalıdır. Kalista bir şekilde Kutlu Adalara gider ve kralın istediğini bulur, şehre geri döner ve şehrin pekde bıraktığı gibi olmadığını görür. Her yeri açlık ve isyan bürünmüştür. Kalista geç kalmıştır ve kraliçe ölmüştür:((. Bundan sonra tabiki Viego kraliçenin ölümünü kabullenmez ve Kalistadan onu Kutlu Adalara götürmesini ister. Hikaye bundan sonra daha bir karanlık hal almaya başlıyor bence. Hercaimi ilk andan sevmemiştim, kendisi hırsları yüzünden nerdeyse ülke mahv oldu. En az Viego kadar günahkar. Kutlu Adaların tasviri, sonrasında baş veren olaylar çok güzeldi. Kitap gerçekten güzel yazılmış. Ledros ve Kalista için çok daha iyi değilse de insaflı bir son ola bilirdi diye düşünüyorum. Sizi büyülü bir dünyaya aparan kitapları seviyorsanız okuyunuz.
Düşünce
AfetAnthony Reynolds · İthaki Yayınları · 2022292 okunma
LoL evrenine hakim olmayanlar için de çalışılmış.
2022 1. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2022 00:00
League of Legends evrenine hâkim olmayanların da rahatlıkla ve keyifle okuyabileceği bir iş olmuş. Evrene hâkim olan ve yıllardır takip eden biri olarak kitap ilk duyurulduğunda oldukça heyecanlanmış ve bir an önce çevrilmesi için gün saymaya başlamıştım. En büyük endişem çeviri konusundaydı. İthaki’nin bazı çevirilerde iyi iş çıkarmadığını ve kaba bir deyimle yalapşap işler yaptığını düşünmekteyim, aynı zamanda çevirinin de yine bu evrene hâkim bir çevirmen tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum, sanırım öyle de olmuş en azından bir araştırma var gibiydi, sonuç olarak gayet yeterli ve akıcı bir çevirisi vardı, epey tatmin oldum. Her zamanki siteden hikaye okuyormuşum tadını alabildim, okurken bir an olsun sıkmadığını ve neler olacağını tamamen bilmeme rağmen merakla okumaya devam ettiğimi söyleyebilirim. Şunu da söylemekte yarar var, oldukça hafif bir dili var, bir günde altı yedi saat içerisinde yuttum kitabı. Güzel okuma deneyimi için emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum.
İnceleme
Bir ihanetin öyküsü
·424 syf.·
2023 25. kitabı
Ah güzel Helia, canım Kalista.. League of Legends'ı bir oyun olarak çıktığı ilk iki sezonunda oynayıp sonrasında sıkılıp bırakmıştım. Ama hikayesinden asla kopamadım. Gün geçtikçe gelişen,
AfetAnthony Reynolds · İthaki Yayınları · 2022292 okunma
Fedakar, cesur, sadık Kalista...
2023 1. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2023 23:51
Bu sene okuduğum en iyi fantastik roman olur Afet. Gerçekten her şeyiyle dört dörtlüktü. Akıcı bir anlatım, olay akışı, kurgu, karakterler ve aksiyonun bir an düşmeyişi... Say say bitmez. Bir fantastik türde aradığım her şey bu kitapta vardı. Başlarda "League of legends evrenine aşina değilim bocalar mıyım acaba?" diye düşündüm ama oyunu bilmeme gerek yokmuş. O evren ve karakterler öyle güzel anlatılmış ki "bu bir League of legends romanı" demeseler de farketmezmiş. Kitap; o evrendeki karakterlerden Kalista, Hecarim, Viego, Erlok ve Ryze üzerinden ilerliyor. Her bölümün başında semboller var, o semboller hikayenin kimin üzerinden anlatılacağını gösteriyor. Mesela bir fener var o kısımda Erlok, rün sembolü var o kısımda Ryze gibi... Hepsi birbiriyle bağlantılı ama bu şekilde anlatılınca iki tarafın bakış açısından hikaye tam olarak oturmuş oluyor. Hiç bir kopukluk kalmıyor. Aşk, ihanet, entrika, savaş, fantastik bir kurguyla harmanlanınca ortaya bu harika eser çıkmış. Normalde böyle yüksek puanlar vermem. Hatta kitaplara genel olarak puanlama yapmam ama bunda kendime hakim olamadım Okuyun, pişman olmazsınız
Fantastik Roman
2022 85. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2022 01:42
League of Legends evreni hikayelerini okumayı hep keyifli bulmuşumdur. Belki de bu yüzden bu kitaba başlarken büyük bir beklentiyle başlamıştım. Doğrusu başlarda neredeyse hayal kırıklığına uğradığımı düşünüyordum. Çünkü okuduğum diğer hikayeler kadar güçlü bir anlatım yok gibiydi. Fakat ilerkedikçe ve hikaye derinleştikçe beklentilerimin karşılandığını hissettim. Okurken kitabı yaşayan biri olarak kitabın sonlarında resmen şekilden şekle girdim.
Afet'e İthafen
Puan vermedi·%45 (192/424 syf.)··
12 yıllık sadık bir oyuncusu olduğum league of legends evreninde belkide hikayesini en çok merak ettiğim. Mahvolmuş kral viego ve isolde'nin hayatını , yazar o kadar güzel bir şekilde kaleme almış ki oyunu hiç oynayamayan biri bile kitabı gayet rahat bir şekilde anlayabilir. Umarım bu tek kitap olarak kalmaz ve yazar diğer karakterlerin kitaplarını da bu şekilde kaleme alır.
2023 8. kitabı
Okunma: 25 Nisan 2023 00:00
League of legends evrenini baz alan bu roman, gercekten bir sanat eseri niteliginde. Yazarin olaylari betimleyis sekli olsun, hikayenin akis sekli olsun, karakterlerin birbiriyle uyumu olsun, her seyiyle mukemmel bir roman olmus. Fantasik roman seven herkesin mutlaka bir kere okumasi gereken bir roman.
Mahvolmuş Kral
2023 2. kitabı
Okunma: 04 Ocak 2023 14:00
League of Legends oyununu lise zamanlarımda çok oynardım fakat oldukça uzun bir zamandır oynamayı bıraktım. Fakat oyunda yer alan karakterler, arkaplan hikayeleri ve fantastik evren hep hoşuma gitmiştir. Bu kitap, afet zamanını çok hoş bir dille anlatıyor. Camavor krallığını ve Gölge Adaları muhteşem aktarıyor. Kitap oldukça akıcı çok beğendim. Karakterlerin resimleri ve evrenin haritasının resmi kitapta mevcut. Oyunu hiç bilmeyen fakat fantastik kitap okumayı sevenler de bu kitaba şans verebilirler, karakterler ve olaylar oldukça rahat bir şekilde anlaşılıyor. Oyunun evrenini sevenler zaten dayanamaz okur diye düşünüyorum.
Fantastik

Anthony ReynoldsYazar · 1 kitap
Anthony, Sidney, Avustralya'da üniversiteyi bitirdikten sonra İngiltere'ye taşındı ve burada Games Workshop'a katıldı. Yönetime geçmeden önce birkaç yıl goblinler ve Uzay Denizcileri hakkında yazarak Tasarım Stüdyolarında Oyun Geliştiricisi olarak çalıştı. Birkaç yıl sonra GW'den ayrıldı ve Avustralya'ya döndü ve bir süreliğine serbest moda girerek Black Library Publishing, Mantic Games, THQ, Bandai-Namco, Behavior Interactive ve River Horse Games gibi şirketler için yazdı. 2014'te California'ya taşındı ve Riot Games'e Kıdemli Yazar olarak katıldı. Riot'un Worldbuilding ekibini yönetmeye geçmeden önce Champs ekibinde başladı. Şu anda, RnD'nin bir parçası olarak hush-hush yeni bir oyun da dahil olmak üzere bir dizi projede Baş Yazar olarak çalışıyor. Genç yaşta oyunlara ve fantastik edebiyata merak salan Anthony Reynolds, yirmi yıllık kariyeri boyunca birçok farklı alanda eserler vermiştir. 2014'te Riot Games'e katılan Reynolds şu anda Riot'in Worldbuilding ekibinin başındaki yazarlık görevini devam ettiriyor. League of Legends evreninde geçen birçok öykü kaleme alan yazar, daha sonra Garen: First Shield isimli bir novella ile League of Legends evreninde geçen ilk roman olan Afet'i yazdı. Şimdi memleketi Sidney'de, sevgili eşi, iki çocuğu ve dünyayı dolaşan kedileriyle sahile yakın bir yerde yaşıyor.