Yazar bu kitabında bize ; olağan dışı bir konu,muazzam betimlemeler ,akıcı bir üslup,taktire şayan bir dünya mi sunuyor?
Çok değil ya saydıklarımın hepsini bir kenara bıraktım sadece bir tanesi bu kitap için geçerli evet bu kitap öyle bir kitap demeyi çok isterdim ama malesef üzülerek söylüyorum ki değil .Edebiyat adına en ufak bir kırıntıdan dahi nasibini almamış olan bu kitap ,çok sıradan olan konusu ile karşımıza bir seri olarak çıkıyor! Böyle bir kitabın büyük kitlelere ulaşmış olmasına hem inanamıyorum hem de çok ama çok üzülüyorum çünkü bunları okuyanlar ergenler,küçük çocuklar...
O güzel kafaları o güzel ahlakları böyle kitaplarla kirleniyor! Kitabın içeriği aşk,duygusallık,fedakarlık değil sadece ve sadece cinsellik hemde öyle sahneler ki mide bulandırıcı. Seriyi okumak şöyle dursun ilk kitabı bile bitiremedim.Zaman kaybından başka bir şey değil.
Hitler zamanında kitaplara okunur okunmaz ibaresi koymuş keşke bizde bazı kitaplar için böyle bir şey yapabilseydik...
AfterAnna Todd · Sperling & Kupfer · 20151,889 okunma
Kitabın %80'i cinsellik %10'u konu'dan oluşuyor. Klasik bir wattpad kitabı. Neden okuduğuma dair hiçbir fikrim yok. 2.kitabı okumayı asla düşünmüyordum fakat şaşırtıcı bir şekilde kitabın sonu merak uyandırdı. Maalesef 2.kitabı da okuyacağım. Umarım diğer serilerini de okumak zorunda kalmam.
Ve kitap kesinlikle tam bir zaman kaybı.
Anna Todd temeline aşk ve ilişkileri oturttuğu; ancak daha derinlerde insan kişiliğini sorguluyor. Daha önce bulunmadığımız yeni ortamlara girmek mi yoksa hayatımıza giren yeni kişiler mi kişiliğimizin değişiminde etkili oluyor, bu romanda bu ikilemin cevabını arıyoruz. Wattpad'ten ortaya çıkan bu kitap, klasik Watpadd kurgusu ve konusu özellikleri taşıyor aslında... Fakat içten bir yazı dili ve anlatımın sürükleyiciliğiyle kısa sürede bitirilebilecek bir kitap olarak dikkat çekiyor. Ancak bana göre fazla abartıldığını da söyleyebilirim.
Ana kahramanlarımızdan Tessa; kendi halinde, çalışkan, çocukluk aşkıyla beraber olan ve yetiştiği kasabanın dışına hiç çıkmamış biri...Hayallerindeki üniversiteyi kazanmasıyla birlikte Tessa, çocukluk aşkından ayrılmak ve daha önce deneyimlemediği yeni bir ortama girmek durumunda kalıyor. Oda arkadaşı Steph ile iyi bir iletişim kursa da özellikle kızın arkadaşı Hardin'i hiç sevmez. İkili birbirinden nefret eder. Asla sevgili yapmayan, sevgisiz büyümüş, babasından nefret eden, kaba, soğuk ve marjinal görünümlü bir çocuk Hardin... Kendisinden saklanan büyük sırrı bilmeden Tessa arkadaşı Steph ve çevresiyle iyi bir ilişki kurduğunu düşünüyordu. Hardin ile kurduğu ilişki de boyut atlamıştı, sürekli birbirlerine çekiliyorlardı. Ve Hardin, Tessa'yı fazlasıyla etkiliyordu. Bu değişimizle birlikte ikilimiz bir hayli dengesizleşmişti. Tessa, ruh hastası Hardin ile bambaşka biri olmuştu. Peki ortadaki sır, kızımızı nasıl etkileyecekti?
Size okuduğum birkaç kitap seçip bunlardan biraz inceleme paylaşmak isterim. Bu kitabı yaklaşık 2015 2016 yılları arasında okumuştum, o yaşımda gayet hoşuma gitmişti doğal olarak.
Şimdi bu kitap akla ilk gelen tabirle 'Evet, ergence' dediğimiz, yani bizim ürettiğimiz bir hitap şeklinden ibarettir. Nedense bu tür kitaplarda ana karakterimizden başlayarak, çevresindeki kişilerin hiçbir maddi sıkıntısı yok, hepsi dört dörtlük yaşıyor ve her şey aşktan ibaret..
Size spoiler vermek istemem, yüzeysel geçelim.
Şimdi ana karakterimiz Tessa klasik wattpad hikayelerinde olduğu gibi sabah alarmla birlikte uyanıyor ve bu okulunun ilk günü.. Kız en iyi üniversitelerden birini bursla kazanmış, nedense bir o kadar da masum ama şöyle bir şey var: Hardin diye bir çocukla tanışınca kitabın otuz sayfasından sonra her yerde birliktelik yaşanıyor. Çok entrikalı bir kitap olduğunu söyleyebiliriz. Kısaca herkes birbirinin arkasından iş çeviriyor.
Şimdi düşünelim. Ben bu kitabı bu yaşımda okur muyum? Kesinlikle okumam ama liseye yeni başladıysanız alıp çerez niyetine okuyabilirsiniz.
Öncelikle emeğe saygı duymaya çalışıyorum, kitapta dişe dokunur en ufak bir nokta bile bulamamışken. Beğenen insanlar olmuş demek ki Wattpad gibi bir mecradan gerçek kitap dükkanlarının raflarına
Klasik bir güzel kız kötü yakışıklı çocuk öyküsü... ilk yirmi sayfada kitabın nasıl ilerleyeceği tahmin edilebiliyor ama ısrarla devam ederek okudum çünkü neden okumayayım.
AfterAnna Todd · Sperling & Kupfer · 20151,889 okunma
Geçmişte çok popüler olan bir watppad klasiği, Öyle düşündüğüm kadar kötü bir kitap değildi .Evet kitabın her sayfası klişe ama arada böyle kafa dağıtmalık kitaplar güzel oluyor. Yazarın kalemi çok akıcıydı kitap kalın olmasına rağmen sayfalar hızlıca akıp gitti.Ama bazı olaylar bu kadar çok tekrar etmeseydi daha güzel olurdu.
Ayrıca Tessa 'nın bu kadar masum gibi gösterilmesi hiç hoşuma gitmedi .onunda yediği naneler vardı ama buna rağmen "ben masum bir kızım"kafasıyla dolaşması çok saçmaydı.
AfterAnna Todd · Sperling & Kupfer · 20151,889 okunma
Bir incelemeye başlarken özellikle kötü şeyler söylememeye dikkat ediyorum.
Bu kitabı o kadar çok gördüm ki zaten merak ediyordum. Yakın zamanda fragmanını görünce daha fazla merak ettim ve hızlıca okudum. Hem zaman kaybı olarak görüyorum hem de bana bir şey kazandırdığına inanıyorum. Kazandırdığı şey şu; bir daha bu tarz bir kitap okumayacağım, okumak istemiyorum.
Yerden yere vurmamak için kendimi zor tutuyorum. Özet geçeceğim. Öncelikle yaş kitlesi 15-20 bence.
Yazarımız gelen eleştirileri twilight ile karşılaştırma yaparak savunmuş ancak kesinlikle ikisi çok farklı kulvarlarda.
Gençliğimde ben de twilight okudum, bu tarz romanlara ilgim vardı ancak bu kitap yozlaşmanın göstergesi.
Romantik kitaplardan hoşlanırım ve kitaplar içindeki erotizmden şikayetçi değilim. Ama bu erotizm değildi.
Konuyu özet geçeceğim bundan sonrası SPOILER içerebilir.
18 yaşında dersleri çok iyi aklı başında bir kız üniversiteye gidiyor, serseri bir çocuğa aşık olduğunu zannediyor. Kitap yaklaşık 600 sayfa. 300ünde kavga edip 300ünde seks vb. yapıyorlar. 18yaşında aynı evde yaşamaya başlıyorlar.
Kız masum bakire, erkek çapkın hovarda. Bir an dedim ki bu yazar Türk mü acaba?
Sonunda erkek kızı kandırıyor.
Klişenin nirvanası. Klişe olmasına rağmen aralarında aşkı hissedebilseydim belki bu kadar kötü yazmazdım.
Yukarıda da söylediğim gibi yaş kitlesi belli ancak onlara da okumalarına tavsiye etmiyorum.
Tessa üniversiteye yeni başlamıştır ve okulu için yurtta kalıyordur. Annesi ve erkek arkadaşıyla odasına yerleşmek için giderler ama karşılarında kendilerinden farklı bir kızla karşılaşırlar. Hatta kendileri gibi olmadığı için başka odaya yerleşmesini isterler ama Tessa sorun olmaz diyip kalır. Ve oda arkadaşıyla arkadaş olan Hardin'le karşılaşır, ilk başta hiçbir şekilde anlaşmazlar. Neyse oda arkadaşıyla bir partiye katılır, zorla gider daha doğrusu herkes bir şekilde Tessa'nın giyimine filan laf söyler. Hardin de aynı şekilde, böylece çalkantılı ilişkileri başlar.
Kitapta benim anlamadığım şey var bu kızın sevgilisi neden sürekli annesine Tessa yi ispiyonluyor ve ben kızı sevdiğinide düşünmüyorum ama bakalım.
Watty bozması bir kitap. Watty kitapları okumayı severim, klişede severim ama bu öyle tatlı sevimli bir hikaye değil.
Bad boy ve masum kız ilişkisi ama o kadar toksik işlenmiş ki resmen leş. Hardin, ne istediğini bilmeyen şimarık, toksik bir karakter. Tessa ise saf diyeceğim ama daha çok tabiri caizse salak bir karakter. İkilinin arasındaki ilişki berbattı. Birbirine bu kadar uyumsuz bu kadar zoraki yakışan başka çift olmazdı.
Kitap boyunca beraber olmayı bile becerememişken kitap sonunda Tessa’ya şok yaşattı. Kitabın başında Tessa’nın sevgilisi varken onu Hardin’le aldatması sonucu yaşanması gereken bir karmaydı bu bence.
Birde kızın Hardin’e karşı sürekli kıskançlık duyması ama Hardin’in aynı şeyleri bile bile yapması…
One Direction grubundaki Harry Styles için yazılan bir fanfic olması ise ayrı bir ironi..