Bozkırların Yenilmez Kahramanı

Eylül 2012
Alter Yayıncılık
Sıralamalar

2019 4. kitabı
Günler günleri, aylar ayları kovalarken sonunda beklenen kahraman doğdu. Soylayıp boylayıp Alp Er Tunga adını verdiler ona. Beklenen gün gelince de babası görevini ona devretti. Alp Er Tunga, yalnızca kılıcından kan damlayan, attığını vuran, tuttuğunu koparan bir yiğit değildi. Aynı zamanda ileri görüşlü bir yöneticiydi. Askerlik mesleğinin ve savaş sanatının inceliklerini de çok iyi bilirdi.
2026 1. kitabı
İnanılmaz sürükleyici yazılmış tarihi bir roman. Her Türk gencinin okuması gerektiğini düşünüyorum. Yazarın aslında tüm okuduğum kitapları gerçekten çok akıcı.
2022 56. kitabı
Okunma: 29 Eylül 2022 11:48
Türk ve Göktür tarihi açısından önemli bir eser. Yazar o günlerde yaşamış ve bulunmuş gibi kaleme alarak bizleri de o günlere götürmesi takdire şayan. Okumanızı ve okutmanızı tavsiye ediyorum. İhanet Habil ile Kabil’de olduğu gibi o zamanda da vardı ve hain hep haindi…
Tarih
2019 91. kitabı
Tarihe olan merakım her zaman vardı ama lise yıllarında bunun daha çok arttığını farkettim. Üstelik İlk Türklere olan hayranlığım bambaşka. O dönemleri bilmek, okumak bana iyi geliyor. Bu kitapta Eski Türklerin dönemlerini, bir destan oluşumunu anlatıyor. Alp Er Tunga Destanını okumanızı öneririm. Kitap ayrıntılı ve gerçekler yazılmış. Tarihi konuları bilmek, okumak isterseniz kitabı okuyun, okutun...
2023 21. kitabı
bu kitabı okumadan evvel orhan yeniaras’ın kür şad kitabını okumuştum. genel olarak tarihi kurgularını okumayı çok seven bir insan olarak şunları diyebilirim ki: muazzam bir kitaptı. bazı yerleri hızlı geçtim ama umumi olarak kaliteli ve her türkçü, atatürkçü bireyler tarafınca okunmasının şart bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Alp Er Tunga - Bozkırın Yenilmez KahramanıOrhan Yeniaras · Panama Yayıncılık · 2016229 okunma
2020 10. kitabı
Türk Milleti çok büyük kahramanlar yetiştirmiştir. Bu, Türk Milleti'nin en büyük hasletidir. Kahramanlar unutulmamalıdır! Kahramanlar yaşamalı, yaşatılmalı, hatırlanmalı... Gelecek kuşaklara anlatmalı, tanıtmalıyız onları! Çünkü bir millet, ancak kahramanlarıyla yaşar! Kahramanları yaşadıkça yaşar! Nesiller, onları örnek aldıkça yaşar!
Tarih
2022 111. kitabı
Türklerin atası kabul edilen olcayto ve sonrasında gelen Alp Er Tunga bir söz vardır ''''Türk olmak zordur, çünkü dünya ile savaşırsın. Türk olmamak daha zordur, çünkü Türk ile savaşırsın.'' evet hainlik bugün olduğu gibi o zamanlarda da vardı ihanet Habil _Kabil ile başladı ve her zaman devam etti. Bizim belki de tek hatamız oldu tarihi belirleyen olduk ama yazan hiç olamadık başkaları yazdı biz kaynak olarak onlardan aldık okuduk yarı efsane oldu yarı taraflı oldu bazıları ise kayboldu. Alp Er Tunga bozkırı birleşteren oldu ama ilgisi ne görüşü ne bilgeliği hakkında fazla bir şey bulamadık. Kimileri çıktı Alp Er Tunga'nın mezarını buldum dedi işte sizlere bir kitapla daha geldim .Alp Er Tunga namı diğer Afrasiyab bazıları alpar derler ona iran destanı şehnameye göre iran _Turan savaşları sırasında öldürülmüştür. kitap dönemin med urartu asur mısır dönemlerini alarak kurgulamıştır. ben beğenerek okudum .
2024 23. kitabı
Okunma: 03 Aralık 2024 21:18
M. Ö yedinci yüzyılda Turan devleti dağıtılmış;obalar, boylar türlü hilelerle tutsak edilmiş ve birbirine düşürülmüştür. Bir Türk boyu olan Sakalar ise Tanrı Dağları'nda özgürlük mücadelesi vermektedir.Budun kendilerini bu durumdan çıkaracak bir kahraman beklemektedir.Bu kahraman ise Alp Er Tunga olacaktır.Savaşçılığının yanı sıra zekası ve savaş stratejisi ile günden günden adını duyuran bir kahraman olmaya başlamıştır Alp Er Tunga. Kitapla Çin, Medler, Tibet,Asur,Mısır gibi medeniyetlerin arasında sadece savaşarak değil Alp Er Tunga'nın diplomatik zekasını da kullanarak Turan birliğinin tekrar kurduğunu okuyorsunuz.Bir çok mücadeleye göğüs germiş bir yiğidin haince öldürülmesi ise aradan binlerce yıl geçse bile kanınıza dokunuyor. Kitabı bitirince yaşanılan bunca zorluktan sonra böyle bir Başbuğ'u yitiren halkın acısını ve yakılan ağıtın anlamını daha iyi anlıyorsunuz. Kutadgu Bilig’de “Alp Er Tunga” hakkında şu bilgi verilir: “Eğer dikkat edersen görürsün ki dünya beyleri arasında en iyileri Türk beyleridir. Bu Türk beyleri arasında adı meşhur ikbali açık olanı Tonga Alp Er idi. O yüksek bilgiye ve çok faziletlere sahip idi. Ne seçkin, ne yüksek, ne yiğit adam idi... "
2021 2. kitabı
Türk tarihinin en bilinen liderlerinden biri olan; Alp Er Tunga'nın anlatıldığı ve benim okumaktan çok keyif aldığım bu şaheseri sizlere de önerebilirim.. Tarihi romanları okumaktan pek zevk almayan veya kalın kitap okumaktan zevk almayan okurlar için, duvarlarınızı yıkmak için geliyor adeta. Orhan Yeniaras'ın yine muhteşem bir eseri. Bozkırın Yenilmez Kahramanı; Alp Er Tunga. Tarihte sizleri ilk Türklere götüren bu kitap aslında o zamana ait her ayrıntıyı önünüze serecek. Alp Er Tunga'nın olaylara karşı düşünce biçimi, yönetim şeklî, karakteri ve daha bir çok özelliğini detaylı bir şekilde bu kitapta öğrenebileceksiniz. O zamana ait her şey ele alınarak olaylar çok yönlü olarak anlatılmış. Yazarın anlatım tarzı çok akıcı olduğu için Orhan Yeniaras'ın tüm kitaplarını içeren setini oluşturmak üzere kitaplarını ilk fırsatta alıyorum. Bence bir kitabı sevmekteki en önemli etkenlerden biri de aslında biraz yazarın kullandığı dil karakteri. Sizlere çoook severek ve okuduktan sonra yazarın diğer eserlerini de sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bu kitabı öneriyorum. Açıkça söylemek gerekirse her kitap bitirdiğim de içimde buruk bir taraf oluyor. Ama bu kitabı bitirdiğim zaman uzunca bir süre çok üzüldüm. Tarihte önemli gördüğümüz ve toplum tarafından önem ve değer kazanan insanlar, her zaman tarihin daha ön sayfalarında yer almıştır. Ki kitap da ele alınan Alp Er Tunga'da aynı şekilde. Kitap bittiği zaman, Alp Er Tunga'nın zamansız ölümü şahsen beni çok etkiledi. En çok etkilendiğim kitaplardan biri oldu diyebilirim. Bu yüzden alabileceğiniz ve kitaplığınız da bulunmasını istediğim bir kitap. Tarihi sevdiren yazarın; tarihi netleştiren kitaplarından!
2024 2. kitabı
Kitap çok güzel, etkileyici ve sürükleyici. Kendinizi o dönemde gibi hissediyor ve adeta kitapla birlikte yaşıyorsunuz. Yazarın anlatımı özellikle eski Türklere, onların yaşamlarına meraklı olanlar için oldukça iyi
Edebiyat & Roman

Orhan YeniarasYazar · 29 kitap
1944 yılında Kars’ta doğdum. 1964’de Kars Lisesini bitirdikten sonra fark derslerini vererek ilkokul öğretmeni olarak göreve başladım. Kars, Iğdır, Selim, Ağrı ve Yozgat’ın çeşitli ilçe ve köylerinde uzun süre çalıştıktan sonra tayinim İstanbul’a çıktı. İstanbul, eğitim, kültür ve sanata ilgi duyanlar için bir fırsatlar kenti idi. Benim için de öyle oldu. Öğretmenliğe devam ederken İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesinin gece kısmına devam ederek 1980’de Tarih bölümünden mezun oldum.