Arayış

Arda Erel
Şubat 2017
İnkılap Kitabevi

2018 33. kitabı
Geçen bir sahafta Arayış'a rastlayınca, yazarın ilk kitabına güvenerek, düşünmeden aldım, hata etmişim maalesef. Birkaç sayfa okusanız anlayacaksınız kitabın pek edebi değeri olmadığını. Belki biz yavaştan hayatı anlamaya başladığımızdan belki yazardan kaynaklanan bir basitlik var kitapta. Ben bunu biraz da sosyal medyanın gelişmesine bağlıyorum. En az kelimeyle en çok şeyi anlatma derdindeyiz artık. Durum böyle olunca kendimizi net bir şekilde ifade edebilir olduk. Eskiden uzun uzadıya anlattığımız şeyleri bir cümlede toparlayan ve pat diye yüzümüze çarpan insanlara hayranlıkla "Ne güzel yazmış, tam beni anlatıyor" diyorken şu an basit kalıyor cümleler, sıradanlaştı öz yazma eylemi. Bir yazarın bu sıradanlıktan kurtulabilmesi için daha özenli çalışması gerekiyor, hem konular hem üslup olarak. Instagram fenomeninin elinden çıkmış bir tespit kitabı okumuş oldum, Ardacım lütfen bir dahaki kitabında "gün geçtikçe daha iyi yazıyor adam" dedirt bana, sana o yakışır.
Puan vermedi·216 syf.·
2024 36. kitabı
Arda Erel'in okuduğum ilk kitabı. Aslında hiç kişisel gelişim türünde kitap okumadım. Kitabın anlatımı sade ve içten. Sanki yazarın kendisiyle sohbet ediyormuş gibi bir havası var. Ancak bana biraz basit geldi sanki tamda kişisel gelişim kitabı değilde, çevremize günlük verdiğimiz nasihatler gibi yazmış yazar.
2020 4. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2020 15:30
Hepimiz birer arayışın peşindeyiz aslında. Kimimiz kendini ararken kimi bambaşka bir dünya arayışında. Ben kendini arayanlardanım. Arda Erel bana iyi geldi bu bağlamda. Kitabın içerisinde kendimden çok noktaya rastladım. Bazı konulara bakış açım değişti. Bakış açım kuvvetlendi daha doğrusu. Akıcı bir dil ve sıkmayan anlatımla kendinize ulaşabileceğiniz bir kitap. Okurken çok keyif aldım.
2017 3. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2017 22:25
Daha önce Arda'nın "Senin için" kitabını da okuyup aynı hislere bürünüp kitabın sonunda "ohh be baya iyi geldi" demiştim.Bu kitapta elime geçer geçmez heyecanlandım.Çünkü yazarın üslubu öyle samimi ve doğal ki o yüzden edebi yönden çok mükemmel diyemem.Çünkü edebi kaygı taşımayan amacı insanları motive etmek, onların bakış açısını değiştirmek, hayatta yaşanılan her şeyin bir nedeni olduğunu göstermek ve bunun farkına vardırmak olan bir kitap.Arda'nın yaşadıkları az çok herkesin başına gelmiştir o yüzden bu kitap insana bir dost edasıyla eşlik eder, dinler ve yol gösterir.En önemlisi insanın önce kendisini bilmesini, sevmesini, kendi kıymetini farketmesini sağlar.Teşekkürler Arda! Yüreğine, kalemine sağlık..
2018 10. kitabı
Okunma: 02 Temmuz 2018 07:47
Ülkede kitap çıkartan yeni yazarları okumam normalde. Ama değerli bir sohbetin hediyesi olduğu için ona vakit ayırdım. Kitapta hoşuma giden şeyler oldu elbette. Okuduğunuz her kitapta yeni bir bakış açısı kazanırsınız zaten. Düşünce yapısı olarak çok zıt olduğum bölümler de oldu. Eksiler artıları götürmüyor tabi ki. Ancak edebi değeri olan bir kitap kesinlikle değil. Bir denemeydi sadece, bir yaşantının kıyıda, köşede tutmuş olduğu bir günlük. Başka bir şey ifade etmiyor. Dili fazlaca sade ve anlatımı tamamen sohbet havası taşıyor. Bu tarz kitaplara çok vakit ayırmak istemiyorum. Ancak mola verdiğim zamanlarda zihnimi dinlendirmem için ideal olabilir. Kitabı da zaten molaya çıktığım zamanlarda, serviste vs. okudum. :) (Yine de her önüne gelen kitap çıkartıyor gerçeğini değiştiremedi.) Umarım keyif alarak okursunuz.
Puan vermedi·216 syf.·
2020 174. kitabı
Çünkü hayat, Nefes aldığında değil, Fark ettiğinde başlar..
2024 2. kitabı
Okunma: 08 Şubat 2024 00:50
Yazarın kendisiyle aynı ortamda sohbet ediyormuş gibi bir havası var kitabın. Anlatımı sade ve içten.Birçok insanın günlük hayatında uygulayabileceği kıssadan hisseler tadında…
2019 196. kitabı
Bu kitap biraz basit geldi bana. Nedeni de şu; hep bildiğimiz şeyleri toplamış yazmış. Kitabın bana kattığı bir şey olmadı yani benim çevreme verdiğim nasihatler gibi Arda Erel de yazmış işte kitap olmuş. Kişisel gelişim desem, bence öyle bi kitapta değil. Eğer hiç kişisel gelişim türünde kitap okumadıysanız beğenirsiniz. Ben sevmedim.
2025 12. kitabı
Arda Erel’in yıllar önce “Kendine iyi bak” kitabını okumuş biri olarak bu kitabında da okurken keyif aldım, benzer duyguları yaşamak hayatı sorgulamak ve çevremizle olan gözlemimiz hakkında bir arkadaşım gibi hissiyatlar yaşadım. Çerez gibi görünen ancak sayfaları kıymetli satırlardan bir kitap. İyi geliyor, geldi.
2020 3. kitabı
Gerçekten kendini arayan insanların kendini maneviyat duygusu ile bulabileceği bir kitap. Yaşadığımız her şeyin bir sebebinin olduğunu ve yaşanan her şeyin nasıl Allah tarafından gönderildiğini size anlatan bir kitap.

Arda ErelYazar · 7 kitap
7 Ağustos 1995 tarihinde doğmuştur. Yazı yazmaya çok küçük yaşta günlük tutarak başladığını söyleyen Erel, günümüzün sosyal medya fenomenlerinden biridir. Bir arkadaşının tavsiyesi ile Twitter hesabı açarak sosyal medyaya adım atan Arda Erel, gönlünden kopan sözleri en doğal haliyle hesabında paylaşmaya başlamıştır. Fakat sözlerini paylaşırken kendi adını vermediğinden, bu sözleri başkaları tarafından izinsiz şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bu durumdan rahatsız olan genç yazar, sözlerini paylaşırken ismini de belirtmeye başlamıştır. Sözleri büyük bir kesim tarafından beğenilen ve sözlerini ünlü insanların bile hesaplarında paylaştığı Erel, aslan burcudur ve reklamcılık bölümü okumaktadır. Üzgün ve umutsuz insanlara umut ışığı olan genç yazarın yakın zamanda “Senin İçin” adlı ilk kitabı yayınlanmıştır.